Nya PKK-demonstrationer i Stockholm ses inte med blida ögon av Turkiet

När Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan förra veckan träffade Sveriges statsminister Ulf Kristersson i Ankara för överläggningar om ett svenskt Natomedlemskap, efterfrågade Erdoğan mer konkreta åtgärder från Sveriges sida.

Det ses därför inte med blida ögon från turkiskt håll att anhängare till PKK/YPG samlades på Norra Bantorget i Stockholm i går med krav på att Natoavtalet mellan Sverige och Turkiet hävs. Demonstranterna bar flaggor och även affischer med den fängslade ledaren Abdullah Öcalan. Demonstranterna, som av turkisk media benämns som ”terroristanhängare”, marscherade i stadskärnan utan avbrott av polisen.

Kristerssons och Billströms fagra löften om att Sverige ska leverera i syfte att blidka Erdogan och det turkiska parlamentet börjar bli ett allt tyngre ok för den nya regeringen. Vill man så gärna gå diktaturen till mötes och deportera personer mot deras vilja – varav en del är svenska medborgare och deras kriminella gärning inte bevisats samt inskränka yttrandefriheten genom att förbjuda demonstrationer, är det dags att bekänna färg nu eller sluta tramsa och dra tillbaka Natoansökan.

https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/sweden-allows-another-pro-pkk-rally-despite-promises-to-turkiye

5 reaktioner till “Nya PKK-demonstrationer i Stockholm ses inte med blida ögon av Turkiet

  1. Ut med terrorister och sk journalister. Ingen av de grupperna har åtalsimmunitet och det är inte svensk bevisföring som skall gälla här. Det finns ganska säkert bevis men varför skulle Turkiet presentera bevis och eventuellt röja vad de vet?
    Erdogan for President!

    Gilla

  2. Själv tycker jag att vi ska hoppas att Sverige inte lever upp till Turkiets krav och därmed får vi se om Erdogan gör slag i det han säger, vilket jag hoppas han gör. Detta innebär att vi inte kommer gå med i detta gäng eftersom inte alla medlemmar säger ja. Hoppas, Hoppas,Hoppas detta hade varit det bästa för Sverige att behålla sin neutralitet, även om den kan ifrågasättas.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s