Europa gav återigen vika för migrationsindustrin

Efter att Italien i tre veckor ståndaktigt sagt nej till att låta det norskflaggade NGO-fartyget Ocean Viking med 234 illegala migranter ombord lägga till i en italiensk hamn, har nu Frankrike istället öppnat stora famnen och landets inrikesminister Gerald Darmanin meddelade under torsdagen att fartyget istället får lägga till i franska Toulon.

Ocean Viking drivs av hjälporganisationen SOS Méditerranée och hade plockat upp migranterna på medelhavet mellan den 22-26 oktober. Nio EU-länder meddelade under torsdagskvällen att man ska bistå Frankrike i mottagandet av migranterna.

Enligt Frankrike säger internationell sjörätt att Italien måste låta fartyg som har räddade passagerare ombord lägga till i närmsta hamn och den tyska hjälporganisationen SOS Humanity, vars räddningsfartyg nekades lägga till i Italien, har nu meddelat att man kommer ta fallet till domstol.

Det är märkligt att det aldrig nämns att det även strider mot internationell sjörätt att plocka upp migranter utanför ett lands kust och köra de till internationellt vatten istället för tillbaka till närmsta land som dessa finansierade så kallade ”räddningsfartyg” som åker skytteltrafik i Medelhavet ägnar sig åt. Att det främst är unga män som söker lyckan i Europa framför människor på riktig flykt från krig och förföljelse ifrågasätts inte heller.

Återigen har Europa vikt ner sig för migrationsindustrin som kan fortsätta blomstra. Den dagen samtliga EU-länder säger nej kommer rätt budskap att skickas till de som profiterar på människors lidande, men eftersom korruptionen är vida utbredd och det är mycket pengar inblandade lär detta fortsätta länge än medan hycklarna i Bryssel låtsas engagera sig för att vilja stoppa den illegala migrationen till Europa – åtminstone på pappret.

#vibetalar
#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/migrantfartyg-lagger-till-i-franrike-efter-tre-veckor-till-havs

9 reaktioner till “Europa gav återigen vika för migrationsindustrin

 1. Näringslivet behöver fler arbetslösa att peka på när krav på löneökningar kommer. SD har haft hemliga möten med svenskt näringsliv där man kommit överens om att SD skall tona ner sina flyktingfrågor. En arbetslös är minst lika mycket värd för arbertsmarknaden som en arbetande enligt Svenskt Näringsliv.

  Gilla

 2. Ska vi anta, att somliga styrandes Off shore konton sväller betänkligt?
  En prislapp på ryggen & iväg till Davos, Bilderberg möten o. d.
  Hur förklarar man annars detta samförstånd över ALLA partigränser?
  Vi har inte sett någon sk vinst av vansinnet än….

  Gilla

   1. Hela denna debatt har totalt spårat ur. Verkligheten håller på att avskaffas som jag tror det var Putin som sa. Sverige behöver villig, ansvarsfull, kunnig och kompetent arbetskraft, men ändå släpper man in vem som helst som dukar upp en lämplig snyfthistoria. Sparka ut och stoppa snyftarna och bidrags-packet och öppna för alla de som vill arbeta och göra rätt för sig. Titta vad Nya Zeeland gör. Alla skall identifiera sig, alla skall hjälpligt klara språket, alla skall ha ett yrke och kunna försörja sig, vissa undantag finns äldre nära släktingar, men där gäller försörjningsplikt. Man släpper inte in bidragsparasiter, oavsett deras pladder.

    Gilla

   2. Jag misstänker stakt att hen är tappad FRAMFÖR en vagn,överkörd och med irreparabla hjärnskador. Fy en sådan vidrig kommentar.

    Gilla

 3. Det är uppenbart att regeringen vill skada sverige. Att helt rasera det samhälle som en gång var. Och jag undrar hur det här kommer att sluta? I kaos och anarki. Inte många arbetar, pengarna räcker inte till att försörja de som inte arbetar och de gör uppror, stora stöldvågor och allt elände som kan höra till. Ett våldssamhälle kommmer sverige att sluta som. Vilka var de skyldiga till detta? Får dom stå till svars för det? Nej, dom kommer nog att fly landet till nåt varmare och lugnare ställe.

  Gilla

  1. @Bettan november 13, 2022 kl. 17:46
   Glöm inte att svenska regeringen är en amerikans marionettregim. Det amerikanska våldssamhället är redan på plats i Sverige.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s