Anmärkningsvärd fertilitetsminskning i Sverige och Tyskland med koppling till covidvaccinering

En tysk studie pekar på hur utrullningen av massvaccineringen mot covid sammanföll med en plötslig och dramatisk nedgång i fertilitetstal i såväl Tyskland som Sverige.

I studien slår man fast att efter uppkomsten av Covid-19-pandemin stod flera länder inför kortsiktiga fertilitetsnedgångar under 2020 och 2021, en utveckling som dock inte realiserades i skandinaviska och tysktalande länder. Nyare födelsestatistik visar istället en brant fertilitetsnedgång i efterdyningarna av pandemin 2022.

Studien undersökte hur pandemirelaterade kontextuella utvecklingar kunde ha påverkat den post-pandemiska fertilitetsutvecklingen. De relaterade till månatlig födelsestatistik och presenterar säsongsjusterade månatliga totala fertilitetstal (TFR) för Tyskland och Sverige. Forskarna relaterade de nio månader långa fördröjda fertilitetstalen till kontextuell utveckling när det gäller dödlighet och sjuklighet av Covid-19, arbetslöshet samt Covid-19-vaccinationer.

Tysklands säsongsjusterade månads-TFR sjönk med cirka 14% och i Sverige sjönk motsvarande TFR nästan 10%. Enligt studien finns det inget samband mellan fertilitetstrenderna med förändringar i arbetslöshet, infektionstal eller Covid-19-dödsfall. Det finns dock ett starkt samband mellan början av vaccinationsprogram och fertilitetsminskningen nio månader efter detta.

Fertilitetsnedgången under de första månaderna 2022 i Tyskland och Sverige är anmärkningsvärd och vanliga förklaringar av fertilitetsförändringar under pandemin gäller inte i dess efterdyningar. Sambandet mellan uppkomsten av massvaccinationer och efterföljande fertilitetsnedgång indikerar att människor anpassade sitt beteende för att bli vaccinerade innan de blev gravida eftersom samhällen öppnade upp för post-pandemiska livsvillkor.

Man undrar hur fertilitetstalen och antalet ökade sjukdomar kommer att se ut på lång sikt med tanke på alla barn och ungdomar som vaccinerats av ressugna föräldrar, som utan en tanke på vad det skulle kunna innebära för deras barns hälsa förlitade sig helt på statens propaganda. 😔

#sakerviintepratarom

https://freewestmedia.com/2022/11/10/2022-birth-decline-in-germany-and-sweden-explained-by-vaccines-2/

10 reaktioner till “Anmärkningsvärd fertilitetsminskning i Sverige och Tyskland med koppling till covidvaccinering

 1. Fast de siffrorna du presenterar kan man inte återfinna i statistik från tex scb, som har hand om statistiken i Sverige. Så var har skribenten för underlag till sina siffror?

  Gilla

  1. Jo det gör det.

   ”Following the onset of the COVID-19 pandemic, several countries faced short-term fertility declines in 2020 and 2021, a development which did not materialize in Scandinavian and German-speaking countries. However, more recent birth statistics show a steep fertility decline in the aftermath of the pandemic in 2022. We aim to provide data on the unexpected birth decline in 2022 in Germany and Sweden and relate these data to pandemic-related contextual developments which could have influenced the post-pandemic fertility development. We rely on monthly birth statistics and present seasonally adjusted monthly Total Fertility Rates (TFR) for Germany and Sweden. We relate the nine-months lagged fertility rates to contextual developments regarding COVID-19 mortality and morbidity, unemployment rates, and COVID-19 vaccinations.”

   https://www.bib.bund.de/Publikation/2022/Fertility-declines-near-the-end-of-the-COVID-19-pandemic-Evidence-of-the-2022-birth-declines-in-Germany-and-Sweden.html?nn=1219558

   Gilla

  2. Misstror du en tysk myndighet? Den gubben gick inte denna gång att försöka skapa misstro mot fakta. Jag börjar misstänka att covidvaccinationer också sätter sig på läsförståelse. Vi har problem med din högst personliga tolkning av genuina fakta. Det säger väl sig själv att man får olika värden ifall man jämför olika tidsperioder men en stor nedgång under ett mycket kort tidsspann som detta är, är en tydlig förändring. Du läser som fan bibeln.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s