Många luftslott byggdes under valåret

Innan valet utlovades bland annat sänkning av drivmedels- och energipriserna, hårdare tag mot kriminaliteten och stopp för massinvandringen, men i slutändan bidde det inte mycket kvar av alla fagra löften, så många svenskar känner sig nu blåsta på konfekten. Från en sosseregering till en annan och den tidigare regeringen kunde lika gärna suttit kvar hör man från uppgivna medborgare.

Själv är jag inte överraskad, då detta var precis vad jag varnade för innan valet, men människor tycks envetet följa gamla hjulspår utan eftertanke. Samma typ av självskadebeteende ser vi nu för övrigt ske i USA där många tycks ha röstat på Demokraterna i Mellanårsvalet trots att det är tydligt att Joe Biden kört landet i botten med förfärliga konsekvenser för medborgarna.

En annan sak som både Moderaterna och Sverigedemokraterna lockade väljarna med innan valet var att ta bort den onödiga plastskatten som var en del av Januariöverenskommelsen, men i den nya regeringens budget som presenterades i går ligger skatten på plastbärkassar kvar.

Branschorganisationen IKEM är besvikna eftersom de tolkat regeringen som att den verkligen ville titta på klimatområdet utifrån vad som är effektivt och plastpåseskatten är inte ett effektivt styrmedel vad gäller klimatomställning, utan resulterat i mer skada än nytta för miljön då försäljningen av svenska plastbärkassar minskat kraftigt och istället ersatts av tunna avfallspåsar med en större fossilandel.

Precis som det gamla styret behöver så klart även den nya regimen få in så mycket skattemedel som möjligt för att finansiera elefanten i rummet som årligen kostar svenska skattebetalare ofantliga summor. Men sådant pratar vi inte om.

#sameshitdifferentname

https://samnytt.se/kritiserade-plastpaseskatten-kvar-i-regeringens-budget/

11 reaktioner till “Många luftslott byggdes under valåret

 1. Jaa följer det som händer i USA och förfäras över att ”polling” var mer förväntan än det som blev… Representanthuset blir dock rött med ett antal ledamöter…. men att Senaten fortfarande är 50/50 förvånar …Sedan har man ju fortfarande en vurm för annat än vanliga röstsedlar…. Frankrike och andra länder använder detta och det fungerar bra…. osså säger man att de är så många i USA utan att tänka på att det finns plats för fler rösträknare osså…. Och dessa maskiner som varit så stort rassel kring sedan förra valet och till detta val har man fortfarande samma lika…. och inför detta val hade man verkligen gjort ”dry runs” så att allt skulle fungera….vilket det gjorde…. direkt hade man bara 25% av dessa röstmaskiner som INTE fungerade… MAN rekommenderade att alla skulle lägga sina röster i ett rum vid sidan av…… i vissa distrikt var alla röstmaskiner dock ur funktion….. HUR dumt kan det bli? Och hur dumma tillåter vanligt folk sig att bli? Ett avtal i Sverige, Tidö s.k., där det ”svenska arbetarpartiet” har statsministerposten och kvoteringen fått spridning osså utom då kopplat till valresultatet inte en enda ministerpost till det parti i regeringen som fick flest röster i valet…….

  Gillad av 2 personer

 2. Plastpåseskatten drevs igenom av Liberalerna i Januariöverenskommelsen med regeringen Löfven 2019. Skatten röstades igenom av riksdagen den 29 januari 2020, då även Kristdemokraterna röstade för att införa plastpåseskatten. I omröstningen var det bara Moderaterna och Sverigedemokraterna samt en centerpartist som röstade nej.
  Från Nyheter Idag

  Gillad av 1 person

 3. Vad spelar detta roll, vem kommit på idén ”Skatt på plastpåse ” är det sosseriet miljötalibaner liberalrer elle centerpedofiler.Detta skatt som matskatt,skaten av pensionen är orättvist.

  Gillad av 1 person

 4. Politiken blir antagligen snarlik men med en annan färg och andra namn på de som styr över oss, inbilla er inte att det blir några större förändring. Alla färger ser EU, FN, WEF och Klaus som sina egna husgudar och där med det bästa som har hänt dem, allt för att få det lite bättre än folket och kunna sko sig lite mer på alla andra, finns inget som heter demokrati, rättvisa eller lika privilegium för oss vanliga människor jämförelse med eliten.

  Gillad av 2 personer

 5. Vem bryr sig om skatten på plastpåsar?? En överenskommelse inom EU som ingen blir ruinerad av, jag har varit i flera afrikanska länder där det verkligen finns stora grupper av fattig och de har förbud mot plastkassar och istället betydligt bättre kassar av växtfibrer, som dessutom ingår när man handlar, verkar ju verkligen vara ett i-landsproblem med plastkassar. Värre är väl att vi har alltfler hemlösa och ännu fler som inte har råd med en varmlagad middag varje dag? Finns ju tyvärr även de som inte ens kan äta varje dag..
  Elefanten i rummet, är det de familjerna som inte har koll på det här med preventivmedel och skaffar en massa barn, som vi andra får försörja?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s