Tiotusentals demonstranter i Italien krävde stopp för vapenleveranser till Ukraina

De senaste veckorna har folket i olika europeiska länder – bland annat Tyskland, Belgien, Tjeckien, Österrike, Frankrike och Moldavien – protesterat mot såväl ökade levnadskostnader som sanktionerna mot Ryssland som krossar Europa samt de regelbundna vapenleveranserna till Ukraina som bara förlänger konflikten.

I dag var det tiotusentals italienare som gav sig ut på Roms gator för att vädra sitt missnöje och kräva fred i Ukraina. Många bad Italien att sluta skicka vapen för att bekämpa Rysslands invasion, med budskap som ”Nej till krig. Nej till att skicka vapen.” medan folkmassan ropade ”Ge freden en chans!”.

Natomedlemmen Italien har stött Ukraina sedan krigets början med bland annat vapenleveranser och den nya premiärministern Giorgia Meloni har sagt att detta inte kommer förändras samt att nya vapen snart är på väg.

Samma attityd gäller för hela EU som agerar puppets åt USA samt struntar i alla onödiga dödsoffer som de bidrager till genom att hålla igång kriget och gynna vapenindustrin samtidigt som man indirekt bistår kriminella nätverk när många av vapnen hamnar på svarta marknaden.

I går deklarerade för övrigt Pentagon att USA skickar ännu ett nytt vapenpaket på 400 miljoner dollar till Ukraina (efter att man nyligen lät meddela att man skickar ett vapenpaket på 275 miljoner dollar i avancerade vapensystem). Det nya paketet kommer inkludera Phoenix Ghost-drönare och Hawk-luftvärn. I augusti hade USA skickat över 54 miljarder dollar i bistånd till Ukraina i år. Samtidigt jäser missnöjet även bland befolkningen i USA som får det allt svårare ekonomiskt.

Någon som förresten sett eller hört den svenska fredsrörelsen, eller är de rösterna för ”obekväma” och kan förstöra den viktiga Natoprocessen inklusive öppnandet för kärnvapen på svensk mark?

#followthemoney

#fuckpeace

#vibetalar

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/titusenvis-i-fredsmarsj-i-italia.ltcvEAKUa?utm_source=share-btn

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/11/04/US-national-security-advisor-makes-unannounced-visit-to-Ukraine-reaffirms-support

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/11/04/US-announces-400-mln-weapons-package-for-Ukraine-including-Phoenix-Ghost-drones

14 reaktioner till “Tiotusentals demonstranter i Italien krävde stopp för vapenleveranser till Ukraina

 1. För länge sedan godkändes Minsk1, sedan godkändes Minsk2 båda till ingen nytta….. så varför inte testa något annat…. just nu krigar man sedan februari och rapporter säger än det ena än det andra men inget avslut eller ens förhandlingar…. undrar om några hundra tusen Ryska soldater är bra på skridskor? För snart fryser det….. och isf blir det åka av….. för tyvärr så har ju inte västliga källor ens läst M1 och M2 eller i bästa fall läst men ej förstått….. stackars alla som drabbas medan de som bestämmer sitter inne i värmen…….

  Gillad av 3 personer

  1. Korkat upp? Hela väst styr offentligt Ukraina….. MEN sedan….. OCH fritt Europa…. 27 länder just nu som inte var för sig är så fria….. några länder styre resten….. Och en fri värld…. dream on! som den ser ut…… bara de senaste åren har väst hamnat i DDS och våra styrande har inga tankar på att vi skall få det bättre….. 600miljarder till U… hittills eller mer i stöd från väst….. tusentals liv skördas…. och vem skall bygga nya broar et. al. i Ukraina och vem skall finansiera?

   Gillad av 1 person

  2. Men Ukraina är inte fritt utan USA utnyttjar dem med lakejen Zelensky för att försöka komma åt Ryssland och Ukrainas många naturtillgångar. Är det ett fritt land när regeringen förbjudit såväl oppositionen som media? Varför är Ukrainas folk ett av Europas fattigaste trots enorma naturtillgångar? Om du värnar om Ukrainas folk och ett fritt Europa borde du inte förorda mer krig, vapenleveranser och sanktioner som bara slår tillbaka på oss själva. Det är ett proxykrig och Europa håller på att gå under.

   Gillad av 1 person

   1. Japp en sak som VN av misstag? sade var ju dessa biolab…. varför ha biolab i länder där regelverket osv inte är lika strikt efterlevt? Varför flytta biolab från USA till Kina då dessa lab portats? i USA kanske för att det är ”scary” things….. Innan denna SMO startade visste jag inte mycket om Ukraina mer än att väst haft vissa intressen där. Vartefter har det framkommit att amerikanska politiker varit ganska frekventa i Ukraina…. MEN Ukraina är varken grannland till USA eller ens på kanten till Europa…. googlar och verkar som Sovjet upplöstes 1991 och garanterat hade inte USA så stora intressen ”on the ground där” innan…. så på 30 år har alla de saker som nu kommer i dagsljus hänt…. energibolag, biolab, osv osv saker som tydligen passar väldigt bra i ett land som blivit fritt från sovjet…. att skapa demokrati kostar både deg och liv och de som skapar demokratin tar rejält betalt…. Haiti verkar vara på G för hjälp med demokratin…… just nu

    Gilla

  3. @Robert Hammar november 6, 2022 kl. 01:21
   ”vi måste ha ett fritt Europa och värld” Just precis, och just därför måste ockupanterna USA med drabanten Ukraina avlägsnas från de ryska områdena Krim och Donbass.

   Gillad av 2 personer

 2. Om Ukraina förlorar så kommer Ryssland, Kina och andra länder
  Starta fler krig.

  Det finns många länder som hyllar Ryssland.

  Det är alltid vanligt folk som drabbas och förlorar allt
  samtidigt
  Som andra blir rika på krig.

  Att Eu och även Italien är fattigt är pga elavtalet att tvingas samla all el och sen att
  Köpa tillbaka det till dyraste priset.
  Är inget annat än stöld.
  Varför ska företagen tjäna pengar på de investeringar vi gjort och betalat med skattepengar?

  EU Politikerna vill alltså plundra folket till max och sen skylla på annat.

  Gillad av 1 person

  1. Japp… det är vanligt folk, i väst, som skall bli som folk i U-länderna och skall någon gagnas är det folk i U-länderna se bara på FN……. detta måste få ett stopp…

   Gilla

  2. @Maria november 6, 2022 kl. 02:14
   ”Om Ukraina förlorar så kommer Ryssland, Kina och andra länder Starta fler krig” Om du läser på om historien kommer du att upptäcka att det är USA och Västeuropa som startar krig. Inte Ryssland eller Kina.

   Gillad av 1 person

   1. Jaa senaste 50 åren har USA startat/deltagit i princip ett nytt krig per år…. antingen ganska uppenbart direkt som Irak, Syrien, Afghanistan osv osv men även indirekt (proxy) som nu Ukraina…. humanitärhjälp jättebra speciellt om den hjälpen bygger landet på lång sikt….. så visst är väst involverade synnerligen ologiskt… Haiti nu… googlar utan att gräva så mycket ”the usual suspects? well not out of reason”

    Gilla

   2. Var det USA som startade kriget i forna Jugoslavien.
    Nej kriget var planerat tio år innan det bröt ut.

    Det sägs att Hitler dog i en bunker fastän folk som levde då ,säger att han rymt.
    Allt som människor skriver ska och bör i frågesättas eftersom vi tolkar olika och har olika information.
    Och om du kunde följa vad kineserna skriver på deras språk. Så inser du att de vill ta över Asien. Inte bara Thailand.
    Men åter vad som sägs och görs är inte samma sak. Hur det tolkas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s