Regeringens fula kappvändning visar hur desperat man önskar Natomedlemskapet

Att få stoltsera som den statsminister som förde in Sverige i krigsalliansen Nato vore helt klart Ulf Kristerssons (M) våta dröm och hans kollegor i såväl partiet som regeringen är med på tåget där man utan förbehåll är villiga att krypa i stoftet för Turkiets president Erdogan.

I sin envetna strävan för att blidka Turkiet, går man nu ett steg längre och inför Kristerssons möte med Erdogan nästa vecka låter Sveriges nya regering meddela att man tar avstånd från den kurdiska milisen YPG samt dess politiska gren PYD eftersom det finns för nära band mellan grupperna och PKK – något som kan skada Sveriges och Turkiets relationer. Utrikesminister Tobias Billström deklarerade också att ”-Det överordnade värdet är Sveriges medlemskap i Nato.”

Att vi har enorma problem på hemmaplan som ingen tar tag i tycks inte bekymra regeringen, utan ett Natomedlemskap inom räckhåll är det högst prioriterade på agendan just nu för dessa välbetala syltryggar – kosta vad det kosta vill.

Kravet på att den svenska regeringen ska klippa bandet till YPK beskrevs som det viktigaste kravet i den tiopunktslista som den turkiska regeringen presenterat för att godkänna ett svensk Natomedlemskap, men det är också utlämnandet av de 73 ”terroristerna” och där har Sverige inte levt upp till kravet samt regeringen har inte redovisat hur det ska gå till.

Det osmakliga med det här ställningstagandet är att organisationerna YPG och PYD har varit nära allierade till Nato samt USA i kampen mot IS i Syrien, men de klassas som ”terrorister” av Turkiet.

Det var inte så länge sedan skräckväldet som IS stod för var intakt och segern mot IS var en stor seger för kurderna med de revolutionära YPG/YPJ-trupperna i spetsen för den långa frihetskampen där tusentals fick sätta livet till. Men den svenska regeringen är nu villiga att glömma deras kamp och trampa på dem som smuts för att fjäska för Erdogan, som samtidigt fritt bombar civila kurder i Syrien utan att ställas till svars eller fördömas.

Riktigt vidrigt och det var länge sedan jag kände ett så starkt politikerförakt som jag gör för den nya regeringen som verkar villiga att sälja sig till vilket pris som helst.

#hycklare

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0QVlBo/regeringen-tar-avstand-till-kurdiska-miliser

https://www.arbetaren.se/2019/04/03/det-var-kurder-som-segrade-over-is/

12 reaktioner till “Regeringens fula kappvändning visar hur desperat man önskar Natomedlemskapet

 1. Det blir intressant att se hur regeringen löser frågan om flera dessa kurdiska ”terroristers” svenska medlemskap. Även hur SD ställer sig i frågan. Man kan använda sig av dansk variant och ta bort kurdernas svenska medborgarskap. Är det lagligt enligt nuvarande svensk lag? Man tar inte bort svenskt medborgarskap på importerade kriminella, så…? Eventuell utlämning går inte att dölja. Om SD stödjer Kristersson, förlorar de all trovärdighet i resten av frågor. Regeringen Kristersson måste fällas!
  Men det visste man redan i början när de själva började trixa med Tidö.
  Ur askan i elden!

  Gillad av 1 person

   1. Laga efter läge och du skall nog se att regeringen kommer att slicka Erdogans fötter. Misstänkta kurder måste få möta rättvisan. Sverige är som President Erdogan säger en exportör av terrorister. Ett exempel på det är när svenskar skulle mörda journalister på tidningen JyllandsPosten. Erdogan for President Inschallah. Du skall förstå att det krävs hårda tag för att hålla ihop ett mångkulturellt land som Turkiet är. Inbilla dig inte att en invandring från länder med tvåsiffrigt IQ är en enkel sak att hantera. Känner er utlänning från söder om Medelhavet som tror att sifferkombinationen AB på körkortet är innehavarens blodgrupp.

    Gilla

   2. Du är en vidrig vänsterfascist Mikael Andersson. Ta gärna en praktikvecka på en kva-anstalt så skall du få se vilka nationaliteter som sitter där. Alla berörda håller käften av rädsla för att bli stämplad som rasist och den som ser och talar om, ifrågasätts och avskedas. Den som håller käften stiger i graderna och får bättre tjänster och bättre löner medan samhället bryter samman. Civilkurage saknas hos ansvariga.

    Gilla

   3. @Mikael Andersson november 5, 2022 kl. 16:20
    Beror på vem som tolkar den. Fram till 80-talet drog Sverige in massor av svenska medborgarskap. Jag träffade svenska ambassadören i Australien på tidigt 80-tal. Hans egna ord. ”Hur lätt som helst. Det är en administrativ åtgärd om någon skaffa ett annat medborgarskap.” Enligt folkrätten kan medborgarskap som erhållits genom Jus soli eller jus sanguinis, alltså Jordens rätt och Blodets rätt, inte dras in. Mänskliga rättigheter är tydliga, rätt att lämna sit land, rätt att återvända. De som fått medborgarskap genom ”grant”, beviljande, kan dras in.

    Gilla

 2. Hela skådespelet är vidrigt – och ingen säger ingen protesterar. Ingen fredsrörelse inga ungdomar som protesterar inga ”Give peace a chance” – och nu talar man om kärnvapen på svensk mark vad har hänt med folk – är dom totalt avtrubbade. Inser man inte faran i detta?

  Gillad av 2 personer

 3. Jag säger det igen,det är en rättsprincip att få reda på-och därmed kunna bemöta anklagelser. Ut med Kristersson och in med Erdogan. I praktiken är det dock redan Turkiet som numera styr
  i Sverige. Kurder har inte åtalsimmunitet och är de misstänkta för brott så skall Sverige lämna ut dem. Kristersson har inte gjort mycket rätt sedan han tillträdde som statsminister men i detta fallet hoppas jag att det kommer till konkret handling och att det inte enbart och endast är käften som glappar på Billström och Kristersson.

  Gilla

 4. Annars är det väl nu ett utmärkt tillfälle att dra tillbaka Sveriges NATO-ansökan? Med hänvisning till att det var en förhastad åtgärd från den förra regeringen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s