Vad krävs för att en kommun ska sättas under tvångsförvaltning?

Noterar att Malmö återigen har stora budgetproblem (för vilken gång i ordningen?!). Det nya styret bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna startar med ett budgethål på nästan en miljard kronor, vilket är mer än dubbelt så mycket som i våras.

Kommunalrådet Emma-Lina Johansson (V) beklagar sig över att det kommer drabba de som behöver välfärden allra mest, men glömmer att det också kommer drabba skattebetalarna i andra delar av Sverige som ska finansiera det kommunala utjämningssystemet med x antal miljarder till Malmö (6,1 miljarder kr 2022).

Det är ofattbart att en kommun där det återkommande saknas hundratals miljoner får fortsätta utan att någon drar i handbromsen – att hålet i Malmö stads budget blivit dubbelt så stort under sommaren är ingen isolerad händelse utan detta mönster har pågått länge. Det är direkt oansvarigt mot medborgarna och man undrar vad som krävs för att en kommun ska sättas under tvångsförvaltning?

Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Regioner, sade tidigare i år att förklaringen till Malmös dåligt skötta ekonomi ligger i hur Malmö stad valt att sköta ökade personalkostnader. Antalet kommunanställda i Malmö har det senaste decenniet ökat dubbelt så snabbt som antalet invånare.

Men stadens invånare var inför valet välinformerade om att nästan en miljard kronor saknas i budgeten och att man inte har råd med några nysatsningar nästa år – ändå röstade man ånyo fram det rödgröna styret som i decennier medverkat till stadens förfall, så uppenbarligen är man nöjda med tillvaron.

#vibetalar

https://www.sydsvenskan.se/2022-11-02/miljardhal-oppnar-sig-i-nya-malmostyrets-forsta-budget

https://www.dn.se/sverige/malmo-kritiseras-for-okad-personalkostnad-saknar-formaga-att-prioritera/

2 reaktioner till “Vad krävs för att en kommun ska sättas under tvångsförvaltning?

  1. Jag antar att Malmö är den stad i Sverige som under många år har tagit mot flest utlänningar per capita. Man kan kalla det vad man vill men ett parasiterande på den närande delen av befolkningen är ett faktum. Hederligt folk flyttar dessutom ut från Malmö och kvar blir en bidragsberoende befolkning. Vem fan vill bo i en stad där skottsalvor,död och bränder är vardagsmat? Likheterna med sprängdåden Somalia är slående.
    https://www.npr.org/2022/10/30/1132664078/somalia-mogadishu-car-bomb-attacks-al-shabab
    https://sverigesradio.se/artikel/6032996

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s