Stoltenberg svamlar om att Sverige levererat

Man undrar vilken planet Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg bor på när han slår fast att det är tydligt att Sverige levererat i Natoprocessen, varför Turkiet bör godkänna Finlands och Sveriges Natomedlemskap.

Sverige har definitivt inte levererat ett smack, såvida man inte tycker att utlämnandet av två ”terrorister” av de 73 som Turkiet krävt är något att skryta med.

Nästa vecka möter statsminister Ulf Kristersson Turkiets president Erdogan i Ankara, vilket bara är slöseri med såväl skattemedel som tid när det finns viktigare problem på hemmaplan att prioritera. Källor till Bloomberg säger nämligen att Turkiets beslut kan förhalas till nästa sommar när Turkiet går till val.

Kurderna känner sig nog rejält svikna av den svenska regeringen som för övrigt fortfarande inte låtit meddela hur man ska genomföra deportereringen av svenska medborgare mot deras vilja där ingen kriminell handling bevisats.

President Erdogan hade tidigare mycket nära band med ledaren för Gülenrörelsen, imam Fethullah Gulen, som han nu ser som sin dödsfiende och det bidrager också med en del frågetecken kring om det vi ser återigen är ett skådespel.

Att Turkiet nu vill begrava Natofrågan i ett halvår låter i alla fall utmärkt i mina öron och förhoppningsvis kanske de svenska politikerna under tiden inser att drömmen om ett svenskt Natomedlemskap bör skrotas helt när de överhopas av problem i krisens spår.

#säghejdåtillnato

https://www.svd.se/a/P4pwd5/stoltenberg-dags-att-valkomna-sverige-i-nato

https://english.alaraby.co.uk/News/2016/7/16/When-friends-become-enemies-the-Gulen-Erdogan-rivalry

7 reaktioner till “Stoltenberg svamlar om att Sverige levererat

  1. Europa har inte haft någon politiker av samma kaliber som Jens Stoltenberg sedan Vidkun Quisling arkebuserades på Akershus 24:e oktober 1945.

    Gilla

  2. Om det skulle deporteras personer i mängd, varför inte? Traditionen finns sedan tidigare, i form av balt- och tyskutlämningarna. Berörda blev garanterat kortlivade efter överlämnandena … [/sark]

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s