Vi borde kräva folkomröstning om kärnvapen på svensk mark

Efter att Finlands statsminister Sanna Marin i lördags bekräftade att Finland inte utesluter kärnvapen på sitt territorium, var Sverige inte sena att apa efter och i dag gjorde både Sveriges ÖB Micael Bydén (den där förtroendeingivande karln som dansat i Pridetåget och varit otrogen mot sin fru) samt den ryggradslösa statsministern Ulf Kristersson (M) liknande uttalanden.

Bydéns Natoutspel i dag där han rekommenderade den svenska regeringen att inte framföra några invändningar om det USA-ledda militärblocket skulle försöka placera kärnvapen eller baser på svensk mark samt Ulf Kristerssons makabra uttalande att Sverige bör omfamna vad militärblocket än kräver av dem, har dock inte väckt så många reaktioner i Sverige. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit med lite vaga invändningar, men fredsrörelsen lyser med sin frånvaro.

Utspelet har dock inte gått rysk media förbi och i kommentarsfältet är man inte nådiga mot de enfaldiga svenskarna.

Rysslands såg oss inte som ett hot innan vi kom på den ogenomtänkta idén att gå från neutralt land till medlemmar av Nato och man har från rysk sida varnat för att detta kommer leda till upptrappningar samt öka spänningarna mellan länderna. Om vi nu riktar kärnapenspetsar mot Ryssland kan man bara tänka sig vilka konsekvenser det kommer få. 🤦‍♀️

Svenska folket borde inte sitta tysta som vi gjorde när Natomedlemskapet myglades igenom utan att ha folkligt stöd. Istället borde vi gemensamt kräva folkomröstning om kärnvapen på svensk mark och var håller egentligen fredsrörelsen hus – borde inte de också oroa sig för utvecklingen där våra barns och barnbarns framtid står på spel?!

#varärfredsrörelsen

https://www.rt.com/news/565757-sweden-nato-restrictions-nuclear-weapons/

4 reaktioner till “Vi borde kräva folkomröstning om kärnvapen på svensk mark

  1. Gamla våta drömmar om kärnvapen i Sverige skulle då gå i uppfyllelse (även om många av berörda inte lever längre). Rymdforskningsanläggningen Esrange Space Center strax utanför Kiruna var ursprungligen planerad att vara en militärbas, för att kunna skjuta iväg kärnvapen, även om vissa källor påstår annat (källa: släkting, avliden och tidigare inom försvaret). Det politiska intresset för NATO-medlemsskap fanns redan då, men USA motsatte sig svenska kärnvapen, för att det skulle kunna vara möjligt. Det ‘bidde’ uppenbart inget av endera.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s