Pappa misshandlar dottern för att hon inte vill fortsätta tennisträningen

Denna vidriga video av en pappa som misshandlar sin 14-åriga dotter på en tennisbana har fått många att reagera.

Serbiska myndigheter har nu bekräftat att de har arresterat en kinesisk medborgare som i den chockerande videon ses slå sin dotter. Mannen greps av poliser från Palilulas polisstation på tennisbanorna vid idrottsklubben Banjica.

Enligt rapporter från serbiska medier har mannen inte förnekat ansvaret för attacken, istället försökte han förklara att hans beteende var en produkt av kulturella skillnader. Pappan försökte motivera sitt agerande med att hans dotter hade vägrat att fortsätta träna en kritisk dag, varför han ville att hon skulle återvända till tennisbanan. Mannen sade att han inte hade för avsikt att skada flickan och trodde att han hade agerat korrekt samt hävdade att beteendet var tillåtet i Kina, där hierarkin respekteras.

Tennisvärlden har chockerats av videon, som har setts av nästan två miljoner människor. Den visar hur mannen först sparkar sin dotter och sedan slår henne i huvudet. När hon sätter sig på en bänk drar pappan ned henne på marken genom att slita i hennes hår, vartefter han sparkar henne på benen flera gånger. Tidigare världsettan Victoria Azarenka var en av många framstående personer inom tennis som uttryckt sin avsky mot klippet och ifrågasatte hur åskådare kunde filma händelsen så länge utan att gå fram.

https://www.rt.com/sport/565754-chinese-tennis-dad-attack-serbia/

En reaktion till “Pappa misshandlar dottern för att hon inte vill fortsätta tennisträningen

  1. Några sådana kulturella skillnad finns inte. Tvärt om, skulle någon drista sig till att tillgripa våld i Kina blir resultatet snarare att personen får djupt ångra att dom steg ur sängen den morgonen. Våld är helt oacceptabelt i Kina.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s