Sverige står ohotad som Skandinaviens asylmagnet

I dag går danskarna till val och DN har gjort nedslag i ämnet där man konstaterar att migration samt invandring som dominerat under hela 2000-talet inte längre är en lika het valfråga, istället är det vård, klimat och ekonomi som ligger i topp bland väljarfrågorna.

DN vill få det till att man valt en för stram migrationspolitik – något som Sverige nu försöker efterapa, vilket fått allvarliga konsekvenser för samhället och att det nu ligger i både politikernas samt väljarnas intresse att eftersträva en mildare samt mer generös variant.

Det finns dock en enklare förklaring som jag ser det – nämligen att de har fått ned sin asylinvandring till så låga nivåer att det naturligt sett inte längre är en kärnfråga för väljarna.

År 2021 tog Sverige till exempel emot dubbelt så många asylsökande som Danmark, Norge och Finland tillsammans med 11.419 asylsökande från 121 olika länder – att jämföra med 4.856 asylsökande från de tre övriga skandinaviska länderna tillsammans där Danmark tog emot 2.095 asylsökande, Norge stod för 1.652 och Finland för blott 1.109.

Den stora posten i det svenska dysfunktionella systemet är dock anhöriginvandringen som förra året uppgick till 45.751 personer, varav en stor del inte är självförsörjande. Statistik från Migrationsverket visar att vi under perioden januari till september i år gett 117.607 personer uppehållstillstånd, varav drygt hälften rör sig om asylsökande samt anhöriganknytning.

Det är väl klart att Sverige måste börja skära i sin alltför generösa migrationspolitik som under så lång tid belastat svenska skattebetalare, det krävs inte mycket för att förstå att kalkylen omöjligen kan gå ihop. Särskilt i dessa tider när vi befinner oss i början av en ekonomisk kris, är det obegripligt att vi inte pratar mer om elefanten i rummet som är en av de största utgiftsposterna.

Sverigedemokraterna som gått till val på att strama åt landets migrationspolitik har varit väldigt tysta och inte ställt några krav på att strypa exempelvis anhöriginvandringen nu när det börjat brinna i knutarna, trots att det före valet hette att man var ”överens” om ditt och datt. För hur ska vi kunna försörja upp mot 100.000 nya individer som kommer varje år på grund av vårt övergenerösa system som kravlöst delar ut uppehållstillstånd och medborgarskap när hushållen inte längre har råd att försörja sig själva?

#sakerviintepratarom

https://www.dn.se/varlden/darfor-forsvann-migrationsfragan-i-danska-valet/

15 reaktioner till “Sverige står ohotad som Skandinaviens asylmagnet

 1. Kärt barn har många namn eller sminka grisen… bara och välja….Arbete…. skapar konkurrens så lönerna blir lägre alternativt tar klipska från länder där sådana finns återigen sänker löner, anknytning… jaa lika bra eller bättre att de anknutna åker andra hållet, asyl…. ja att hålla på med detta well??? och till sist och det SD bl.a. vill är att minska kvotflyktingar… de som hamnat i läger drivna av UNHCR dvs de som ligger de facto mest pyrt till… och denna lilla grupp ska man minska från 6k till 600… inte riktigt rätt…….. dvs det gäller att inte minska antal anställda inom asylbranschen eller iaf inte som de flesta andra verksamheter dra ner på personal då det är ont om pengar…. har sagt att om inte BUT är under 75k nästa år skall denna regering bytas ut…..

  Gillad av 1 person

  1. @bjorwiklund
   Allt väl?
   Om vi ev ska byta ut regeringen ifall de inte levererar…vilket de inte gör.
   Då kommer frågan:Till vad?
   Hur många skattefinansierade har sin inkomst från det”importindustriellakomplexet”?
   $nacka om att hänga sig själv….
   Läste någonstans att FN tyckte att Skandinavien skulle ta emot 1 000 000 000 raketforskare till 2050.
   Om så-du/ni fattar vad skatten går till?
   Vem i hälleflundra ligger bakom $tolleproverna & varför ?
   Vad säger FN om folkmord?
   Jag blir Er svaret skyldig.

   Gilla

 2. Du påstår att vi måste försörja 100,000 invandrare. Av de 117,607 beviljade uppehållstillstånd du nämner är ungefär 44,000 arbetskraftsinvandrare och studenter. Dessa behöver vi inte försörja. Av övriga 70,000 är troligtvis majoriteten ukrainare, varav de flesta kommer att återvända hem när kriget är slut. Dessutom är jag övertygad att många av dem är fullt kapabla att försörja sig själva.

  Gilla

  1. I slutändan blir det nog uppåt 100.000, men det kvittar egentligen vad det exakta talet landar på – det väsentliga här är att vi inte har ekonomiskt utrymme att fortsätta så här och att ingen pratar om elefanten i rummet.

   Gillad av 1 person

   1. Jag vill bara nyansera diskussionen baserat på fakta istället för att bara utmåla alla invandrare som parasiter.

    Gilla

   2. Det är en feltolkning av dig, för det är systemet jag kritiserar – inte människorna. Vi hade också försett oss av ett bidragasmörgåsbord om det varit ombytta roller.

    Gilla

   1. Jag kommenterade Jennys inlägg där hon tar upp de som fått uppehållstillstånd i Sverige hittills i år. Hon skriver ingenting om de 800,000 du nämner.

    Gilla

   2. Det jag tror Jenny pratar om är det som gäller för innevarande år…. om det vore så att kostnaden är temporär typ månader sedan har alla jobb är det en sak men samlat över decennier och summan av de som inte är i jobb fast de borde ha är det 800.000 som inte har det trots 10-20 år i landet…..det är officiella siffror men den grisen är naturligtvis sminkad och trots det alltså…. 800k som borde jobba men inte gör det…. Och oaktat om någon är parasit eller utan jobb fast man borde ha…. kostar det, tär det. på våra gemensamma medel…… detta med parasit är bara trams… de flesta som vill till Sverige vill väl jobba och göra rätt för sig…. är Sverige ett svårt land vare sig de tillgängliga jobben är för svåra eller för enkla finns det ju 27 länder inom EU där det kan finas bättre möjligheter…iaf borde ma ju försöka….. och rörande de kanske 175k som kommer i år…. vi tar ju emot traditionellt massor….. och det svenska samhället är ansträngt…. varför behöver vi ta emot arbetskraft då många utbildade unga inte har jobb? osv det är syrare att lea i Sverige jmf med de flesta länder inom EU….. MEN man måste plocka av offerkoftan för det är få som kommer till Sverige som det är synd om närmare bestämt de 6.000 kvotflyktingarna som SD bl.a. vill minska till 600 medan det verkar bli trögt medan resten fixar sig… tänk och räkna på detta… det är inte vanligt folk som tjänar på billig arbetskraft utan de välbärgade….

    Gilla

 3. Som barn till arbetskraftsinvandrare börjar jag undra när svenska skattebetalare ska förstå att de blir plundrade.

  Människor från hela världen behöver inte betala mer än 200 ooo kr och de får en låtsasfru eller man eller ett låtsas jobb tills de får medborgarskap. Sen importerar de hela släkten på skattebetalarnas pengar (vi betalar flygbiljetter till deras anhöriga)och får högsta vinsten i ett lotteri som be inte finansierat. (200 000 ger de till terrorister, människosmugglare eller vidriga företagare i Sverige.)

  Alla myndigheter som växer och anställer invandrare för att hjälpa invandrare är inget annat än stöld .
  Inget som Sverige eller svenskarna behöver . Är ett projekt att ta mer pengar från skattebetalarna och ge till de kriminella.

  Om du som arbetare kommer till Sverige från vissa EU länder tjänar du tio gånger så mycket ,plus att du får barnbidrag som är lika mycket som en pension i vissa länder.

  Invandrare som ljuger att de har barn får extra pengar för att skicka till sina barn.
  Sen skryter de till sina landsmän och alla försöker att lura staten på så mycket pengar som helst.
  Och naiva myndigheter utesluter sjuka och hedliga människor och göder kriminella.

  Svenska politiker har plundrat och gynnat alla andra länder mer än Sverige.

  Gilla

 4. Svenska politiker och myndigheter ser sig som duktiga och goda ,
  Mutar/köper sig kanske ett framtida yrke.

  Men politiker och vanliga medborgare från andra länder ser svenska politiker som en kassakista och som enormt naiva och lättlurade.
  Det ända svenska politiker har lyckats med de senaste 40åren, är att locka hit hela världens
  Vidrigaste och mest kriminella människor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s