En slump att så många iranier får höga poster inom svensk politik?

Jag finner det mäkta irriterande att vi återigen fått en kulturminister som inte kan definiera svensk kultur. Den nya kulturministern Parisa Liljestrand (M) kan precis som sin föregångare Jeanette Gustafsdotter (S) – som för övrigt vägrade att svara på om någon svensk kultur över huvud taget existerar – inte ge några exempel på vad som är svensk kultur när tidningen Expressen intervjuar henne.

Parisa Liljestrand får frågan mer än fem gånger, men kan ändå inte definiera vad svensk kultur är förutom att uttrycka floskler som ”öppenhet” och de ”demokratiska värdena”.

När Liljestrand som är invandrare från Iran blir ombedd att definiera persisk kultur är det dock inget problem.

-”Det är väldigt mycket sång, dikt, vers – det har varit viktigt i min familj när jag växte upp. Musik har haft enormt stor betydelse och gamla diktare. En av mina absoluta favoritpoeter är exempelvis Rumi.”

Det är en skymf mot svenska folket att hon överhuvudtaget innehar ämbetet som kulturminister när hon inte verkar insatt alls och inte klarar av att svara på så simpla frågor. Hur tänkte Kristersson vid den utnämningen – inkvotering?!

Det är faktiskt anmärkningsvärt att vi i svensk politik har så många med rötter i Iran på höga politiska poster – kulturminister Parisa Liljestrand, miljöminister Romina Pourmokhtari, f.d. socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, f.d. energiminister Khashayar Farmanbar, vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar samt därtill flera riksdagsledamöter.

Jag har inget emot iranier, men med tanke på det mångkulturella Sverige som våra politiker ofta vill framhäva i positiva ordalag är det anmärkningsvärt många från just Iran som lyfts fram medan andra stora invandrargrupper inte syns alls – exempelvis från Syrien, Pakistan, Polen, Irak, Balkan och Afrika. Måste vara slumpen.

https://www.friatider.se/nya-kulturministern-vill-inte-ge-exempel-pa-svensk-kultur

21 reaktioner till “En slump att så många iranier får höga poster inom svensk politik?

 1. Det är heliga JUDISKA iranier som avlönas och bestämmer över oss!

  Globala organiserade judenheten tar över alltmer i Sverige.

  Läs gärna Lasse Wilhelmssons blogg.

  Det har inte något med judisk religion längre. Det är tillhörighet i en global klubb som gynnar dem på andras bekostnad.

  Gilla

 2. Nja,de är kurder och återigen kommer Erdogan att trycka på att det är kurder som bestämmer i Svensk politik. Det har effektivt mörkats att de skulle vara kurder och sannolikt är anledningen att inte reta Turken. Har för övrigt redan informerat Turkiets ambassad om att de två är kurder. Turkarna gillar nog mig för idag tackade de till och med för ”gott samarbete”. Heheheh…

  Gilla

 3. Det finns många studier som visar att iranier är en välintegrerad grupp, vilket deras framgångar inom många områden, inte minst politiken, vittnar om.

  Gilla

 4. För övrigt anser jag att en kulturminister bör värna all kultur och inte bara svensk kultur, hur i hela friden man nu skulle definiera det.

  Gilla

   1. Hon är helt inkompetent och det är en skandal att en iranier som inte vet vad svensk kultur är ska vara kulturminister.
    Hon ska vara utbildad lärare och arbetat som rektor och inte kan svars på det som man själv fick lära sig på mellanstadiet.
    Om Skansen och Nordiska museet.
    På Skansen som är känt i hela världen så kan du följa svenska traditioner genom hela året med mat, lekar, pyssel, hantverk, sång, visor och folkdanser. Med uppvisande av folkdräkter från hela Sverige.
    Skandinamrikaner kommer i tusentals varje år och tyskar och andra européer för att uppleva svenska traditioner och kultur som Lucia och midsommar m.m.
    Även nordiska museet där du kan de den svenska kulturen och den nordiska genom historien fram till idag.
    Det är märkligt att en kulturminister som ska ha tagit lärarexamen i Sverige och inte Iran kan bara säga.
    – Exempel på svensk rik kultur finns som du kan se och uppleva på Skansen”
    Hur inkompeten får man vara.
    Finns ingen kulturminister i Sverige som borde sitta på den posten som inte kan svara på vad svensk kultur är.
    Hon skulle aldrig ha fått jobbet. Mycket dåligt av nya regeringen och SD kunde har krävt lite mer på det området.
    Undrar om hon vet när Gustav Vasa blev kung eller vilket år Sverige delades i två delar.

    Gillad av 1 person

   2. Det finns mycket; för mig är svensk kultur exempelvis midsommar, folkdräkter, musikaliska popfenomen som Abba och Avicii, surströmming, sill, köttbullar, snaps, Astrid Lindgren, röda stugor, att svenskar i regel är lite mer slutna mot främlingar i jmf med andra kulturer etc. Listan kan göras lång.

    Gilla

   3. Mikael Andersson,jämför Somalia och Sverige så skall du se skillnaderna i kultur. Dock börjar Sverige likna Somalia på många sätt så på så vis kan jag förstå din villrådighet. Jämför man på detta sätt så blir skillnaderna i kultur-och vad som är kultur-tydliga för till och med sådana som du. Kanske.

    Gilla

   4. Du har en personlig uppfattning om vad svensk kultur är, det har jag också och de överensstämmer säkert i hög grad, men det är närmast ogörligt att försöka sig på en objektiv definition av vad som är svensk kultur. En kulturminister, däremot, skall inte styras av subjektiva uppfattningar så det är därför hon vaktar sina ord väldigt noga. Dessutom anser jag att kulturpolitikens syfte är att främja en levande kultur inom landet men att i övrigt noga undvika all form av styrning. Tidigare regeringar har haft väldigt svårt att hålla fingrarna borta så vi får se vilken profil Parisa kommer att få. I en intervju i DN nyligen sa hon att kultur är ett väldigt viktigt redskap för integration och det kändes förtroendeingivande.

    Gilla

   5. Märkligt att hon så träffsäkert kunde uttrycka sig om persisk kultur om det nu är så svårt att definiera ett lands kultur. 🙄 Håller inte med dig.

    Gilla

   6. Hon gav uttryck för sin personliga uppfattning. Det är lika omöjligt att objektivt definiera persisk kultur som svensk kultur. Förmodligen kände hon mindre press på det området eftersom det inte faller inom kulturministerns domvärjo.

    Gilla

  1. Mikael Andersson,är tvånget för kvinnan att kunna uppvisa blod på lakanet vid bröllopsnatten ett uttryck för kultur? Tycker du isåfall att det är en del att värna? Jag anser att det är en kulturyttring och likaså att hon stenas till döds ifall hon misslyckas. Detta är kultur enligt mig men det är ingen kultur som vi skall ha i Sverige. Vad tycker du?

   Gilla

   1. Du menar att denna blogg följer ett visst protokoll? Du förstår uppenbarligen inte ens innebörden av ordet kultur. Jag upprepar frågan Mikael Andersson,är stening till döds av ickeoskulder ett uttryck för sedvänja hos folkgrupper? Jag håller för övrigt med majoriteten på denna blogg om att en utlänning inte skall ha någon högre post i Sverige. Jag skriver utlänning då Iran inte erkänner dubbla medborgarskap. Att ha utlänningar på högre poster innebär en hög säkerhetsrisk och vi vet hur Iranier har infiltrerat både Säpo och Försvarsmakten. Första och andra generationens utlänningar utgör en förhöjd säkerhetsrisk. Iran har inte placerat henne där hon är på grund av hennes enastående kunskaper om svensk kultur. Tolka det hur du vill din djävla nolla.

    Gilla

 5. Hej Jenny håller fullständigt med Dig…har tänk så i många år…har vi verkligen inga svenska personer som är kvaliserade för dessa poster.

  Gillad av 2 personer

 6. @ Mikael A:

  Inom kulturgeografi och antropologi studeras bl a nationella kulturer och omfattar allt från hierarki till jämställdhet, kommunikationsmönster och beslutsfattande. I andra delar studeras faktorer som återkommit i t ex litteratur, konst och arkitektur under sekler. Utifrån detta delas kulturer in i grupper eller kluster. Sverige tillhör ett nordeuropeiskt sådant.

  En lättläst bok på området är Lewis ”When Cultures Collide”.

  Gilla

 7. Sverige har en egen kulturminister, som är en ”kulturförrädare”. Landet Sverige har på alla sätt gjort det enkelt för MENA-människor att kritisera svenskarna för att vara svenska. – Jag tror det är svårt att finna något annat land i världen, som hatar och avskyr sin egna ursprungliga kultur så mycket som Sverige gör. Ska vi bli en muslimsk stat, eller inte? Det är vi skattebetalare som borde styra om vi vill bli ett kalifat eller inte, de borde bara vi som dikterar villkoren för de som vill att vi ska bli ett kalifat och inte tvärtom som idag, ska vi acceptera deras politiska religion eller strida för vår svenska kultur som en del här hävdar inte finns.

  Vi ska äta svensk mat i Sverige. Inte halal, inte kosher, svensk mat. Sen kan det blandas upp med lite thai, lite pizza och liknande. Det är inte det som är problemet. Problemet är just när vissa grupper så resolut ska protestera och kräva att de ska ha SIN mat. Tillagat på SITT sätt. Som jag ser det, hemma får de laga precis vad de vill. De ska inte kunna kräva att köttet är halalslaktat, vill de äta nötkött får de köpa vanligt kött.

  Har även funderat en del på begreppet kultur, alla folk och länder har sin egna kultur. Ju mer homogent folk; ju homogenare kultur. Många ser hellre klotter eller väggmålningar på betonghöghus stället. Det började med vänsterns ideologiska kulturdominans redan före massinvandringen. För dem var kultur protester och hat mot ”finkultur” och det som inte passade vänstern skulle rivas ner, kultur blev förstörelse och demolering. Man såg det i konst och teatrar, samhällskritiskt kallades det, inte ens vår religion respekterades, Jesus blev homosexuell och pinkades på. I Sverige tycks det betyda att förstöra och spotta på vår kultur, och som vänstern ser på de är ”svensk kultur” något fult och inget att vara stolt över, själv är jag stolt över att vara svensk och över vår kultur.

  Gilla

 8. Var politiker i 30 år . Valberedningen bestämde att 30% skulle
  vara invandrare på Valbar plats.
  När listan var färdig fanns det 15 muslimer
  ( från olika länder)
  2 andra invandrare.
  vilket gjorde att många andra invandrare slutade.
  Vågar påstå att de har stor illegal lobbygrupp i Sverige.

  Gillad av 1 person

 9. Finaste med Svensk kultur är vårt ursprungliga välfärdsystem där vi alla värnade om alla.
  Som det var på 1960 talet. Trygghet och frihet. Allemansrätten.
  En enorm medmänsklighet, att göra rätt för sig , inte belasta andra eller utnyttja,
  Alla behandlades artigt och rättvist . Hänsyn till våra grannar , laglydighet. Respekt.
  Myndigheter som fanns för medborgarna , gemensam syn för att förbättra.
  Ärlig och hedliga företagare , där kunden hade rätt,
  Våra midsomrar, danser, avslutningar i kyrkan, kräftskiva,
  Våra hårt arbetande kvinnor och män, som gemensamt offrade sig
  för framtida generation skulle få det bättre. Skola, bostad och mat till alla.
  Vi får sjunga, dansa , flickor och pojkar har lekplatser , ängar att leka på och umgås
  Utan förkläder eller klädkoder. Våra affärsbiträden var trevliga , läkare och sjukhuspersonal
  Och myndighetspersoner. Kulturen att arbetare och chefer kan umgås och prata normalt.
  Fattiga och rika behandlas rätt lika. Och gick i samma skolor. Mitt är mitt och ditt är ditt.
  Kvinnornas rätt, mannens rätt och barnens rätt,

  Skillnaden mellan Svenskar och andra är enorma om det är kultur , samhället,
  Eller etik och moral. Klädkod , uppfostran, eller utbildningsnivån, eller något
  Annat . Som är svensk kultur så säger jag allt.

  Allt ändrades och förstördes med invandringen från parasit länder
  där kvinnor inte ville jobba och männnen gjorde allt för att lurade myndigheterna.
  Tyvärr så spreds denna girighetskulturen även till svenskarna .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s