Samtal mellan USA och Ryssland är nyckeln till fred i Ukraina

Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó deklarerade i torsdags inför ett möte mellan utrikesministrarna i Europeiska unionen och gemenskapen av latinamerikanska samt karibiska stater (CELAC) i Buenos Aires. att det är USA som är nyckeln till en fredlig lösning i Ukraina.

-”Tron på att samtal mellan Ryssland och Ukraina kan avsluta kriget mellan de två länderna är en naiv illusion. Samtal mellan USA och Ryssland behöver komma till stånd för att få ett slut på konflikten. För att sådana samtal ska kunna äga rum, skulle det dock vara viktigt för USA:s och Rysslands ledare att träffas vid det kommande G20-toppmötet i Indonesien. Om de redan är på samma plats tror jag att det skulle vara väldigt svårt att förklara för någon på jorden varför de inte träffade varandra.

Vi förstår att protokoll är viktigt, vi förstår att det är viktigt för alla att få sig själva att framstå som starka, starkare än de andra. Men det är hundratusentals som dör, miljoner som flyr, hela världen har hamnat i kris och detta regionala krig måste förhindras från att eskalera till ett världskrig. Även om konflikten i Ukraina är regional, har den allvarliga negativa effekter för hela världen.

Världens energiförsörjning är i kris, liksom matförsörjningen i många områden. Inflationen är skyhög över hela världen, ekonomier glider in i recession och miljontals jobb är i fara. Hela världens intresse ligger i att avsluta detta krig så snart som möjligt. Men vi är oroade över att se att vissa stora och mäktiga länder, vissa stora och starka internationella organisationer ständigt engagerar sig i krigsretorik och deras kommentarer samt beslut driver detta krig mer mot eskalering än mot fred. Det är dags för de stora internationella aktörerna att fatta beslut som främjar fred snarare än eskalering. Internationella aktörer bör avstå från att fatta beslut som skulle förvärra situationen ytterligare.”

Kloka ord från Szijjarto som för det mesta kommer med förnuftiga uttalanden. Tyvärr talar han dock för döva öron eftersom pengar och naturtillgångar är av centralt intresse här samt USA:s president Joe Biden redan avböjt att samtala med sin ryska motsvarighet Putin.

I går deklarerade för övrigt USA:s utrikesminister Antony Blinken att man kommer bidraga med ytterligare 275 miljoner dollar i stöd till den ukrainska militären – pengar som ska användas till vapen, ammunition och utrustning samt att man förbereder för luftvärnsystemet Nasams som ska levereras nästa månad. Allt för att hålla igång kriget – att deras eget land är på väg käpprätt åt helvete är så klart helt irrelevant i sammanhanget.

Den Nato-kåta svenska regeringen står också redo att bistå med mer vapen för att förlänga kriget i Ukraina och ska nu gå igenom de redogörelser som Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) lämnat i tisdags, med analyser av vilken typ av krigsmateriel Sverige kan avstå ifrån. Försvarsminister Pål Jonson (M) sade i veckan att det är viktigt att öka det militära stödet till Ukraina.

Det hade varit intressant att höra hur Jonsson, Kristersson, Åkesson och Busch med flera förklarar för sina barn hur man arbetar för att skapa fred för ett lands invånare genom att hela tiden skicka mer vapen. Men krigsindustrin klagar sannerligen inte.

#fuckpeace

#followthemoney

https://dailynewshungary.com/the-hungarian-foreign-minister-shared-how-the-war-in-ukraine-could-be-ended-quickly/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=979703

https://www.tv4.se/artikel/3GlY86hn7jJDrg6P8pm2jz/dessa-vapen-kan-skickas-till-ukraina-svensk-rapport-klar

2 reaktioner till “Samtal mellan USA och Ryssland är nyckeln till fred i Ukraina

  1. Vad alla parter i konflikten i Ukraina verkar ha glömt är att mänsklighetens framtid inte kommer att bestämmas av var internationella gränser dras – dessa har aldrig varit statiska i historien och kommer utan tvekan att fortsätta att förändras från tid till annan. Mänsklighetens framtid kommer att avgöras av om nationer lär sig att lösa sina meningsskiljaktigheter fredligt.

    Just nu ligger vi långt ifrån denna tanke, nu handlar de mest om pengar, vapen och propaganda, så länge detta får fortsätta så offras de Ukrainska folket som bombmat av en skådespelare ditt satt av USA/Nato som inte behöver offra någonting i detta krig, och ingen verkar tycka detta är konstigt.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s