Sunak prioriterar sitt lands ekonomiska kris framför klimathyckleri

FN:s 27:e klimatkonferens, mer allmänt känd som COP27, kommer att hållas den 6-18 november 2022 i Sharm El Sheikh, Egypten och är ett utmärkt tillfället för klimathycklande världsledare, ministrar, aktivister samt diverse organisationer att synas i pressen för att få godhetspoäng för sin stora ”omtanke” om klimatet – med målet att återigen komma överens om något trivialt som står på ett papper, men bara gäller för en bråkdel av alla länder.

Att de dessutom ökar på utsläppen genom att flyga världen över för att ta sig dit, bor på svindyra hotell som definitivt gör klimatavtryck, använder luftkonditionering utan att skämmas och avnjuter flotta måltider utan insekter på tallriken är självklart irrelevant i sammanhanget.

Någon som däremot bestämt sig för att inte medverka i årets hycklerisammankomst är Storbritanniens nya premiärminister Rishi Sunak, som istället prioriterar sitt eget lands ekonomiska kris.

Kritiken haglar nu mot Sunak, även från det egna partiet och Sunak svarade på kritiken vid ett besök på ett sjukhus i London i fredsgs.

-”Det är viktigt för mig som premiärminister att vi lämnar efter oss en miljö som är bättre för våra barn och barnbarn. Jag brinner väldigt mycket för frågan. Det ledarskap som vi har visat i klimatfrågan är oöverträffat nästan över hela världen. Om man tittar på vad vi har gjort i det här landet är vi ett exempel för andra att följa i den takt vi har minskat klimatutsläppen. Jag tycker bara att det för tillfället är rätt att jag också fokuserar på de trängande inhemska utmaningarna vi har med ekonomin.”

Sunak fick stöd från Therese Coffey, miljösekreterare, som kallade COP27 för ”enbart en samling människor i Egypten”. Downing Street har dessutom bekräftat att Coffey, såväl som utrikesminister James Cleverly och affärsminister Grant Shapps, kommer att delta i konferensen i Egypten för att representera Storbritannien i premiärministerns ställe.

Den tidigare affärssekreteraren Jacob Rees-Mogg var lite mer rättfram i sin kommentar.

-”Livskostnadskrisen kommer inte att lösas i Sharm El-Sheikh, där varje hotellrum för konferensen kostar 2.000 pund per natt.”

Tänk om det svenska politiska styret hade haft lite mer kurage istället för att vara puppets åt EU-eliten i Bryssel och USA?! Kristersson och Billström kallar till presskonferens och låter unisont meddela att det nu är dags att fokusera på Sverige samt krisen som förstör för landets befolkning, varför man tar ett stort kliv bakåt vad gäller det så kallade klimatarbetet (dags att satsa på miljön istället där de verkliga problemen finns), det förkastliga energisamarbetet i EU samt Natoansökan.

Ett önsketänkande så klart, för vi är trots allt världsledande vad gäller klimathyckleri och att gå andras ärenden.

#followthemoney

https://www.arabnews.com/node/2190211/world

4 reaktioner till “Sunak prioriterar sitt lands ekonomiska kris framför klimathyckleri

  1. Koncentrerar man sig på miljön istället för klimat så slår man två flugor i en smäll. Det är inte rimligt att andas,äta och dricka gifter. Tyvärr är en hög invandring nödvändig för att späda ut följderna av ett giftsamhälle där fler och fler män inte längre kan bli biologiska fäder. Det är ju känt sedan förra seklet att miljögifter skadar arvsanlagen. Bortsett från att jag tycker att det är bra att stockholmare tar dö på sig själva så är det förfärligt att vi ute i landet skall behöva utsättas. All ondska som drabbar oss kommer från Stockholm.
    https://miljobarometern.stockholm.se/miljogifter/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s