Ukraina är en bricka på västvärldens ritbord och den största förloraren i konflikten

Den pensionerade schweiziska underrättelseofficeren, Nato-rådgivaren och författaren Jacques Baud pratade om Ukrainakriget i en intervju med mediaportalen Grayzone och han riktade skarp kritik mot västerländska mediers rapportering.

Bauds senaste bok ”Operation Z” handlar om Ukrainakonflikten och där konstateras att västerländska medier konsekvent enbart rapporterar den ukrainska versionen av händelserna, som ofta är utsmyckad eller helt enkelt fel.

-”All information vi har om Ukraina, jag kan säga allt, 100% av informationen som visas i mainstreammedia kommer från ukrainsk propaganda. Jag menar siffrorna, antalet skadade, antalet dödade, antalet incidenter, allt.”

Baud identifierade i huvudsak tre ämnesområden där västerländsk rapportering är usel eftersom den intar en ensidigt pro-ukrainsk ståndpunkt.

1. Väst talar (eller skriver) om användningen av ryska kärnvapen, även om Putin aldrig har hotat att använda kärnvapen. Kremlchefen hotade bara med att använda ”alla vapensystem som står till vårt förfogande” om ”vårt lands territoriella integritet är hotad”. Enligt Baud omfattar dessa i första hand hypersoniska missiler och missiler med flera stridsspetsar, men inte kärnstridsspetsar.

För övrigt gäller en ”no first use”-policy i Ryssland när det kommer till användningen av kärnvapen – i fullständig kontrast till USA. USA:s president Biden valde bort en sådan ”no first strike”-policy i år, så det är i själva verket Washington som håller en kärnvapenattack öppen. Till och med USA:s närmaste allierade, Storbritannien, har upprepade gånger bekräftat en första kärnvapenattack genom den nu före detta premiärministern Liz Truss som uttryckligen underströk -”Jag är redo att göra det.”

2. I motsats till den faktiska utvecklingen, saboterar Ryssland inte möjliga fredsförhandlingar eller en förhandlingslösning. Faktum är att USA och Storbritannien sedan krigets utbrott flera gånger har lyckats omintetgöra ett fredsavtal mellan Ukraina och Ryssland. Redan i mars, kort efter krigets början, föll Putins ord om att Ukraina och Ryssland var ”mycket, mycket nära ett fredsavtal” för döva öron i västerländsk mainstreammedia. På den tiden pressades Ukraina av USA och västvärlden att vägra en kompromiss med Ryssland. I detta sammanhang påpekade Baud att det har gjorts tre försök att skapa fred mellan Ryssland och Ukraina – som alla har kvävts i knoppen av väst.

Det första försöket gjordes bara en dag efter krigsutbrottet, den 25 februari. Enligt Baud kallades den ukrainske presidenten Zelensky tillbaka av EU, eftersom ett ”hjälppaket” på 450 miljoner euro för vapen redan hade satts samman . Enligt Baud var situationen liknande vid ett andra försök i mars. Även i detta fall var vapenleveranser från väst – denna gång uppgående till 500 miljoner – på väg. Den brittiske premiärministern vid den tiden, Boris Johnson, flög till och med till Kiev specifikt för att pressa den ukrainske presidenten att förhindra ett fredsavtal. I ett tredje försök ville Turkiets president Erdogan förmedla ett fredsavtal i slutet av mars. Efter att han flög till Kiev ”oväntat”, gjorde ukrainarna det uttryckligen klart vid en presskonferens i landets huvudstad att det inte skulle bli några förhandlingar med ryssarna.

3. Enligt Baud utsätts Ukraina för ett cyniskt övergrepp av västvärlden eftersom kriget ur deras synvinkel bara tjänar målet att tvinga Ryssland på knä och låta det blöda ekonomiskt.

-”Ingen bryr sig verkligen om Ukraina. De används främst för USA:s strategiska intressen. USA och väst har dock räknat fel på det ryska svaret eftersom det ursprungliga målet var att provocera Ryssland för att kunna förstöra dess ekonomi genom sanktioner. Sanktionerna har under tiden blivit till ingenting. Det ursprungliga antagandet var att Ryssland snabbt skulle kollapsa under dem. Den ensidiga och partiska representationen från mainstreammedia är inte avsedd att hjälpa oss att lösa problemet, utan att främja hat mot Ryssland. Uteslutningen av funktionshindrade idrottare, katter, till och med ryska träd från tävlingar, avskedande av dirigenter, förbjudandet av ryska konstnärer, som Dostojevskij, eller till och med namnbyte på målningar, syftar till att utesluta den ryska befolkningen från samhället. I Frankrike spärrades till och med bankkonton för personer med ryskklingande namn. Sociala nätverk som Facebook och Twitter har systematiskt blockerat avslöjandet av ukrainska brott under förevändning av hatiskt innehåll, men tillåter uppmaningen till våld mot ryssar. Ryssland har mot förmodan inte kollapsat och kämpar vidare. Vi införde sanktioner mot sanktioner mot sanktioner utan att detta har uppnått någonting. Således har väst blivit ett offer för sitt eget misstag. Dessutom är förloraren Europa, som just nu håller på att sjunka in i en energi- och ekonomisk kris, men den största förloraren är Ukraina som bara är en bricka på västvärldens ritbord.”

#followthemoney

#fuckpeace

https://freewestmedia.com/2022/10/26/57522/

11 reaktioner till “Ukraina är en bricka på västvärldens ritbord och den största förloraren i konflikten

 1. Ukrainarna har inget att vinna på ett fredsavtal så länge som Ryssland ockuperar deras land, majoriteten av Ukrainarna vill och kommer att fortsätta kampen för att befria Ukraina precis som våra nordiska grannar gjorde under tysk ockupation och ryskt angreppskrig under andra världskriget. Finland skrev fredsavtal och fick se ryskt övertagande av delar av sitt land, Danmark och Norge skrev inget fredsavtal och behöll sina länder intakta. Ukraina har inget att vinna på att skriva på ett fredsavtal nu! De är framgångsrika och driver tillbaka ryssarna, de ryska trupperna väntar på dåligt utrustade, tvångsrekryterade och omotiverade förstärkningar, som tyvärr kommer att dö då de saknar stridserfatenhet.. Till vilken nytta? Wagner gruppen, de ryska nazisterna fortsätter sin totalt idiotiska angrepp mot en stad, utan någon strategisk betydelse, kanske det finns privata rikedomar där som de avser stjäla, helt emot krigets lagar????
  Visst finns det en hel del att klaga på hur utvecklingen i Ukraina gått de senaste åren, men nu bombas landet sönder och det problemet är det första som behöver lösas! När Ryssland tagit hem sina soldater och skrivit på ett fredsavtal så kan vi driva på Ukrainas demokratiska utveckling. Förmodligen krävs det att Putin försvinner, han har ju otaliga gånger visat att han inte går att lita på!

  Gillad av 1 person

  1. De kommer inte ta hem sina soldater, de har inte ens nyttjat halva sin kapacitet ännu. Det enda som sker är att fler ukrainare får sätta livet till på slagfältet för att väst vill driva sitt proxykrig vidare, men visst heja du på det.

   Gilla

   1. Vi vill inte driva något krig vidare. Ukrainarna har ryggrad och vill kasta ut Rysslands soldater från sitt land! Så länge de vill det så ska vi såklart stödja dem!

    Gillad av 1 person

  2. @Joshua Ryssland ockuperar ingen annans land. Ryssland har befriat traditionellt ryska områden från ockupation. Sant. Nazistiska Ukraina, Kiev diktaturen, har inget att vinna på ett fredsavtal. Det är folket som har allt att vinna, men folket tillåts inte ens yttra sig. Så är det alltid i Nazidiktaturer.

   Gilla

 2. Intressant artikel. Mitt intryck är att Putin lämnar öppet för att vara den part som använder kärnvapen först, om Rysslands territorium invaderas och landets existens står på spel. Inte att hota, snarare en upprepning av en tidigare känd ståndpunkt.
  Boris Johnson tog nog knappast flyget till Kiev, snarare tåget 🙂

  Gilla

  1. @Thor Notera gärna de pågående kärnvapenhoten från USA i Europa, kärnvapenövningarna som pågår just nu, och att man just nu har flytta amerikanska nya mer effeltiva kärnvapen och kärnvapenbombare till EU.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s