Beklagligt att man fortfarande basunerar ut att vaccinet skyddar mot smitta som skäl för att ta påfyllnadsdos

Att vaccinera sig mot Covid-19 är inte lika hett som tidigare av förståeliga skäl och det oroar sjukvården. I Blekinge är intresset svalt hos såväl vårdpersonal som ska ta dos fyra som de äldre som ska ta påfyllnadsdos fem, där Region Blekinge ligger näst sist i landet när det gäller att nå ut till de äldsta invånarna. 55,5% av länets drygt 7.000 personer över 80 år har tagit den femte sprutan, det är bara Stockholms län som ligger sämre till med 46% vaccinerade. Uppsala län ligger däremot i topp med 81,6%.

Det finns inget krav på att personalen ska vaccinera sig, däremot finns det en lokal rekommendation för personal inom region och kommunerna där personalen rekommenderas att fortsätta med påfyllnadsdoser.

Anna Tegel, vaccinsamordnare på Region Blekinge, har lite märkliga argument och verkar inte hänga med eftersom hon säger att ”vi måste komma upp i täckningsgrad för att skydda oss på ett bättre sätt” samt ”vi vill att all personal som jobbar inom omsorgen ska vaccinera sig eftersom man arbetar med personer i riskgrupp”.

Även Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare i Region Blekinge, har samma tankegångar. -”Det har snart gått ett år sedan de flesta fick sin tredje dos, vilket innebär att skyddet minskat väsentligt. Vaccinet är det bästa vapen vi har just nu mot Covid-19.”

Med fakta på hand att vaccinet inte skyddar mot smitta, vilket Pfizer erkänt och människor som vaccinerats x flera även märkt själva när de återkommande blir sjuka, är det helt ologiskt att fortfarande påstå att man bör vaccinera sig för att skydda personer i riskgrupp samt klassificera vaccinet som ett effektivt vapen mot covid.

Jag ser själv i jobbet hur kollegor som tagit flera sprutor fortfarande blir sjuka i covid samt hur äldre som fått fyra sprutor läggs in i slutenvården med covidsmitta, så att vaccinera sig hindrar definitivt inte smittspridningen.

Många i Blekinge tycks ha insett detta, medan indoktrineringen och skrämselpropagandan i Uppsala verkar ha gått fram bättre. Tragiskt att det fortfarande basuneras ut lögnaktiga budskap till allmänheten på det här sättet eftersom människors immunförsvar dessutom försämras för varje ny dos som tas. Ingen pratar heller öppet om de många vaccinbiverkningarna, där LÖF – regionernas ömsesidiga försäkringsbolag – konstaterar att antalet anmälningar är få och mörkertalet kan vara stort. När ska folket börja kräva att våra lama beslutsfattare tar ansvar för den medicinskandal man medverkat till?

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/svalt-intresse-for-coronavaccin-bland-vardpersonal-orovackande

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/blekinge-nast-samst-i-landet-pa-dos-fem-av-coronavaccin-till-personer-over-80-ar

https://sverigesradio.se/artikel/morkertal-av-skador-i-samband-med-vaccinering

13 reaktioner till “Beklagligt att man fortfarande basunerar ut att vaccinet skyddar mot smitta som skäl för att ta påfyllnadsdos

 1. I USA sjunker också intresset för påfyllnadsdoser, men den x flera covidsmittade president Biden kavlade ändå upp för femte dosen i går och uppmanade alla att göra detsamma.

  ”US President Joe Biden received his fifth Covid-19 vaccine dose on Tuesday, and urged Americans to do the same. While the president is pushing for a yearly vaccine schedule, less than 10% of the eligible population has gotten the latest omicron-specific shot.

  “Get vaccinated,” Biden said at a White House event. “It’s incredibly effective, but the truth is, not enough people are getting it. We’ve got to change that so we all can have a safe and healthy holiday season.”

  Biden, who caught a recurring case of Covid-19 earlier this summer despite having received a total of four vaccine doses at the time, then rolled up his sleeve and received his fifth dose – this time of Pfizer’s omicron-specific bivalent booster – on camera.

  The president said that the coronavirus vaccine is “just like the flu shot,” and added that “for most Americans, one Covid shot each year will be all that they need.”

  Gilla

 2. Money, money, money?
  Nu vill de bli av med sk ”överbelånade”, som eventuellt skulle kunna bli förbannade på systemet/överheten…
  Sug på den ett tag.
  Man kan ju alltid importera nya skuld/$katteslavar, eller?
  Är det vad vi ser?
  Kan ju vara nåt mer sinstert bakom det hela….

  Gillad av 1 person

 3. Följer ganska noga flödet rörande dessa preparat…. och det blir bara värre…. Vax 1 som dök upp ör 2 år sedan som sägs skydda mot virus1 ges fortfarande eftersom det finns ett ” lager” av detta… (drygt 20miljoner köpta men säkerligen inte levererade eftersom det är en livslängd på under ett år för preparatet) MEN virus1 sprids inte längre slutade spridas sommaren 2021 S.I.C.
  Nu har man köpt 7 miljoner doser av vax3 OCH regionerna säger att båda skyddar lika bra…. och de skriver också om att tomten kommer i slutet på December…. Dvs vax 1 är typ ”värdelöst” mot virus 3….. för om preparaten skyddar lika bra varför börja med ett nytt som dessutom inte alls testats…. och de får godkännanden i parti och minut? Och CDC dvs USA har rekommenderat ned till5/6 år (Pfizer/Moderna) EMA som är europeiska motsvarigheten godkänner ned till 6 månader, samma preparat. Och vad gör då FoHM, Sverige, joo man rekommenderar inte vax 1 o/e 3för någon fullt frisk under 18…. You can´t make this up…. väntar varje dag på att FoHM skall ändra rekommendationen , från 30/9, gällande från 1/11 Minns Anders Tegnell mannen som sade att ”Vi måste skydda de äldre, äldre” bara 16.000 70+ har dött utan vård på IVA hur många skulle det varit om om man inte skyddat? Eller har vården för äldre, äldre inte riktigt hållit måttet?

  Vi har två magiska saker framför oss dels att man kommer att rekommendera ner långt under 18 dels att man faktiskt säger att vax 1 är obsolete….
  MEN om vi tittar på aktiva substanser vax 1 Pfizer 30ug Moderna 100ug, vax 3 innehåller till hälften samma som v1x 1 och till hälften vax 3 Pfizer fortfarande 30ug medan Moderna 50ug dvs nu har Moderna lika mycket, i princip av vax 1 som Pfizer hade från början….. Är det någon klipsk på FoHM som påverkat att vi inte rekommenderas ge dessa preparat till barn? Dock 7 miljoner är väl precis det antal som om viljan att vaxa håller i sig… det typ 45 miljonerna var ju lite att ta i… så uppenbarligen visste man tidigt att effekten avtog snabbt…. dock förstod man inte att viruset skulle ändra sig under en massvaccination…. de inom branschen som inte förstod detta borde få ett års utbildning i sunt förnuft….

  länken: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/september/rekommendation-om-allman-vaccination-mot-covid-19-for-barn-1217-ar-tas-bort/

  Gillad av 1 person

 4. HERRE GUD länk nedan.. ”Alla som är 12 år till 17 år rekommenderas att vaccinera sig med två doser.” sedan om man läser vidare… ”Rekommendationen ändras 1 november
  Barn och unga blir sällan allvarligt sjuka i covid-19. Därför kommer rekommendationen att tas bort den 1 november. Då går det inte längre att vaccinera sig. Det gäller även om du redan har fått en dos vaccin.” så nu gäller det att snabba på….. för nu blir det konstigt eftersom man också säger att man är ovaxad inom 14 dagar efter ett stick…..

  så bra att våra regioner ger klara basked… beskedet är: ”Vi har höjt priset på en dos från 250SEK till 1.000SEK så därför behöver vi inte för att klara intäkterna sälja lika många doser” MEN köpt 7miljoner á 1kSEK blir 7 miljarder…… för 7 miljarder kan man köpa mer än förmodligen det dubbla antalet doser…. 7 miljoner kartor med ett bra preparat osså
  Någon som har bonus? Jaa tidigare belönades ju de regioner som vaxade ”bäst” kanske samma nu för vilken region vill kasta bort 100-tals miljoner för vax i flaska….? de typ 45miljoner vi köpte tidigare var väl också i nivån 7miljarder kanske lite mer.. MEN det är hög tid att folk vaknar nu….. och de doser som inte används utan kastas skall ersättas av de som jobbar inom vården som deltagit i detta slöseri.. synd att inte Inga-Britt Alenius är ”i tjänst” längre

  https://www.1177.se/Blekinge/sjukdomar–besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19–coronavirus/om-vaccin-mot-covid-19/hur-manga-ganger-rekommenderas-jag-att-vaccinera-mig-mot-covid-19/

  Gilla

 5. Jag skulle nog säga att Piper trampar i klaveret när hon skriver att det är…

  ”Tragiskt att det fortfarande basuneras ut lögnaktiga budskap till allmänheten på det här sättet”

  … trots att hon själv tutade i luren i stycket ovanför…

  ”Jag ser själv i jobbet hur kollegor som tagit flera sprutor fortfarande blir sjuka […] att vaccinera sig hindrar definitivt inte smittspridningen.”

  … såvida inte även den i normala fall klarsynte Piper, likt t.ex. en av de största lurarna: Folkhälsomyndigheten (Fohm), ändrat definitionen.

  Gilla

  1. Då ska jag försöka förklara…

   Piper använder ordet ”vaccin” samtidigt som hon säger att det är ett ”lögnaktiga budskap”: ”Med fakta på hand att vaccinet inte skyddar mot smitta”.

   Eller, uttryckt på ett annat sätt:

   Om något sägs vara ett vaccin, men inte har en vaccinerande funktion, är det inget vaccin, eller hur.

   Varje gång någon (hög som låg) använder ordet vaccin för de experimentella läkemedlen, basunerar denne ut en lögn, vilket Piper kritiserar, varför jag ville visa hennes självmotsägelse.

   Gilla

   1. OK det kan bli ganska rörigt detta men håll i Dig…. Robert Malone som har del i 9 patent rörande mRNA han skrev på sin SUB stack idag länken nedan för mRNA är inte ett vaccin by design utan ett semantiskt trick egentligen skulle de ha sitt rätta namn dvs genpreparat… MEN då hade det behövt testas på ett annat sätt osv…. MEN för ett par år sedan ändrades definitionen på preparat så även dessa så kallade mRNA benämnes vaccin… Man har dribblat länge rörande vilken effekt preparat skall ha för att ge immunitet dvs varken insjukna eller iom det inte smitta utan man har ju talat om effektivitet där det är ett statistiskt mått om hur många som inte skyddas dvs kan smittas och smitta andra kanske 90% effektivitet men det är relativ sannolikhet inte absolut…..
    MEN vi som har tittat lite granna på detta inser att bottom line är att lura folk att ta ett stick…. för nu dels är det ingen skillnad rörande vaxade och ovaxade rörande dödlighet…. OCH det som sticker ut är att miljarder tar andra preparat och tillfrisknar bra…. just nu så är det fler som avlider med viruset i Sverige än i Indien som använt Off label preparat Uttar Pradesh t. ex. klarade spridningen i början av pandemin…. nästan så att då Indien började vaccinera fler dog… Sverige skickade ett vax som var så dåligt att vi inte ville ha det i Sverige, AZ, med det har getts i 3 miljarder doser… Det finns ännu inga gemensamma bilder av verkligheten…

    https://rwmalonemd.substack.com/p/mrna-vaccines-and-eua?publication_id=583200&post_id=80795186&isFreemail=true

    Gilla

   2. Piper kommenterade oktober 27, 2022 kl. 22:39:

    ”Vad ska det då kallas enligt dig när man refererar till covidvaccin?”

    Jag anade att du skulle undra; det är förståeligt.

    (och jag har undrat varför du av alla använt ordet, vilket jag har kommenterat då och då)

    Om jag skulle agera som dem du kritiserar, till exempel politiker och myndigheter som ”basuneras ut lögnaktiga budskap till allmänheten”, så skulle jag tala om för dig vilket ord/term du ska använda.

    Men, eftersom jag tycker att jag förstår demokratin bättre än dem, ger jag dig friheten (det är nog så att friheter tilldelas någon av andra) att själv tolka det du observerar och sätta rimligt beskrivande namn på det du ser.

    Med ditt omdöme och din klarsyn skulle jag bli förvånad om du inte klarade detta.

    Om du inte gör det, bidrar du (visserligen inte avsiktligt) till att göra ordet ”vaccin” till något som det inte är…

    … och hur ditt bidrag till den offentliga diskussionen påverkar allmänheten…

    … vilket jag noterade i en kommentar till din text ”Covidvaccin för bebisar får grönt ljus av EU:s läkemedelsmyndighet” 2022-10-20…

    ”Tänk, vilken skillnad det hade varit om alla (hög som låg) sade/skrev till exempel ”konvalescentplasmaprodukt” — eller ”genterapi”, som är den kategori som patenten är registrerade i, alltså inte kategorin för vaccin (om jag minns rätt) — i stället för ”vaccin”, vilket är ren ”skrämselpropaganda” som Piper skriver.”

    … där du skulle vara en ”representant” för ”låg”, vilket inte är nedvärderande/förminskande från min sida, men så som den moderna aristokratin ser på allmogen.

    (”konvalescentplasmaprodukt” var den benämning som USA:s motsvarighet till Livsmedelsverket/Läkemedelsverket använde i pressmeddelandet från 2020-08-23, och som jag angav referens till ”[2]”, där det hoppades skulle vara ett ”Potential Promising COVID–19 Treatment”)

    *

    I övrigt…

    Hur kommer det sig att ingen — framför allt journalister, vars demokratiska syfte/funktion är bl.a. att grandska/ifrågasätta makten/politiker, men även bloggare — ställde frågan: Vem, och av vilken anledning, började ordet ”vaccin” användas?.

    Denna fråga tycker jag borde ha varit så självklar att även ett barn skulle komma på den…

    … vilket jag gjorde (jag har, åldern till trots (nåja, måttligt så) barnet ständigt närvarande i mig) i samma kommentar som nämnt ovan, och föreslog ett svar:

    ”De förhoppningsfulla, motiverade av det lättrogna/okritiska hoppet?”

    Jag hoppas att du nu förstår mina kommentarer i ämnet.

    Gilla

 6. Vad som pågår är att vi vet med säkerhet att dessa vacciner från det amerikanska medicinindustriella komplexet förstör människan förmåga till naturlig immunitet. Sedan vill man ersätta den med artificiell immunitet, vilken man måste betala det medicinindustriella komplexet för, och på köpet kommer alla allvarliga biverkningar. Det hela har med att tjäna pengar att göra.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s