Ryssland exporterar rekordstora volymer energi till Kina

I dag rapporterade Bloomberg att Ryssland exporterade en rekordmängd flytande naturgas (LNG) och stålkol till Kina i september, med hänvisning till kinesiska tulldata.

Enligt rapporten ökade Rysslands kokskolexport till sin handelspartner förra månaden från cirka 900.000 ton i september 2021 till 2,5 miljoner ton i år och 1,9 miljoner ton i augusti. Den totala importen av kol, inklusive termiskt kol och kokskol, ökade med 20% till nästan 7 miljoner ton på årsbasis. LNG-leveranserna ökade med en tredjedel jämfört med för ett år sedan till 819.000 ton.

Det är oklart hur mycket rysk gas Kina har importerat via pipelines, vilket är huvudvägen för dess leverans, eftersom Peking inte har rapporterat om dessa flöden sedan början av året. Kinas import av rysk olja sjönk till 7,5 miljoner ton förra månaden från 8,3 miljoner ton i augusti men var fortfarande högre än förra årets 6,1 miljoner ton. De totala köpen av rysk energi, inklusive oljeprodukter, sjönk också något till 7,5 miljarder dollar förra månaden från 8,4 miljarder dollar i augusti, men var fortfarande betydligt högre än förra årets 4,7 miljarder dollar.

Kinas totala inköp av energiprodukter från Ryssland översteg 51 miljarder dollar under de sju månaderna sedan starten av Rysslands militära operation i Ukraina. Under samma period 2021 uppgick Kinas energiköp från Ryssland till 30 miljarder dollar. Tillväxten representerar ett ömsesidigt fördelaktigt samarbete mellan de två länderna, där Ryssland får en köpare för sina energiprodukter som avvisats av västvärlden, medan Kina drar fördel av de rabatter som erbjuds av Moskva.

Med andra ord, ännu ett bevis på att sanktionerna mot Ryssland från EU och USA har misslyckats. Trots att man spenderat åtskilliga miljarder på att skicka vapen (som inte alltid kommer fram), har man misslyckats med att slå Ryssland på slagfältet. Det misslyckades också att isolera Ryssland globalt eftersom Kina och Indien fortfarande handlar med Ryssland. Den ryska ekonomin är stark och rubeln är en av de bästa valutorna i världen. Putin styr dessutom fortfarande Ryssland.

Väst har kalkylerat fel och vägrar lyssna på experter samt analytiker som påpekar detta. Nu betalar folket priset för de fatala politiska besluten med inflation och energikris. Om det leder till massiva protester kan EU och Nato upplösas i slutet av denna vinter om vi har tur. Jag hoppas innerligt att vi får se det bli verklighet så det korrupta styret sparkas ut för gott, men har inga förhoppningar om att Sverige ska viss vägen, vi lär snarare vara den sista utposten.

#vibetalar

https://www.rt.com/business/565296-china-russia-energy-exports-record/

2 reaktioner till “Ryssland exporterar rekordstora volymer energi till Kina

  1. Ibland mobbas någon och alla deltar….. Väst har ju inte unisont alla gånger med ofta ganska synkroniserat gett sig på andra länder… speciellt de som har olika naturresurser som olja, kol, osv trots att USA har gigantiska mängder kol, olja, gas osv inom landet…. USA har ibland på eget bevåg ibland under FN o/e NATO-flagg gett sig på länder där man tagit undan styret Irak, Libyen… osv medan i Syrien har man ännu inte lyckats till byta regim Väst har nu kommit på det briljanta att sanktionera Ryssland och de 8? sanktionspaketen har inte drabbat Ryssland som tänkt… medan EU lider…. gissar att även vi i Sverige kommer att få pisk för att EU har spelat ett högt spel,,,, Kan vara dags att inse att väst´s styrande håller på att tappa momentum…. om dollarn tappar och Kina införlivar Taiwan et.al. kommer vi i Europa att bli som vilket U-land som helst… och Sverige inte minst då det som skiljer oss från andra länder är den groteska inandringen och att de flesta av våra företag ägs från andra länder….

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s