Viruset som orsakade Covid-19 sannolikt skapat i laboratorium enligt ny studie

Enligt en ny studie av tyska och amerikanska forskare – Valentin Bruttel från Tysklands Wuerzburg University, Alex Washburne från det USA-baserade forskningscentret Selva Analytics samt Antonius VanDongen från amerikanska Duke University – skapades viruset som orsakade Covid-19-pandemin med största sannolikhet i ett laboratorium. Ett team av tre forskare drog slutsatsen att Sars-CoV-2 var ett genetiskt modifierat virus efter att ha jämfört dess struktur med ”vilda” och laboratorieburna motsvarigheter.

Sars-CoV-2 har bokstavligen ”fingeravtryck” av genetiska manipulationer. De tre forskarna hade hittat ett återkommande genetiskt strukturelement som kallas en restriktionsplats, som de beskriver som ett tecken på att viruset har ”sytts ihop”.

-”För att göra ett virus i labbet konstruerar forskare vanligtvis det virala genomet för att lägga till och ta bort sömställen, så kallade restriktionsställen. Sättet som forskare modifierar dessa platser kan fungera som fingeravtryck av in vitro-genomsamling. Strukturen av Sars-CoV-2 är anomal i vilda coronavirus men vanlig i laboratoriemonterade virus med vissa synonyma eller tysta mutationer som skiljer restriktionsställena åt. Koncentrationen av sådana mutationer är extremt osannolikt att ha uppstått genom slumpmässig evolution.”

Bruttel har i en intervju med tyska NTV slagit fast att studieresultaten visar att det här viruset är artificiellt till 99,9% och troligen en manipulerad kopia av ett naturligt virus. Under sin studie hittade Bruttel tecken på liknande manipulationer som han utför dagligen för att skapa proteinbaserade läkemedel mot autoimmuna sjukdomar. Bruttel, som har en doktorsexamen inom området immunologi och tilldelades årets innovationspris vid German Biotechnology Days – det nationella forumet för bioteknikindustrin – berättade för NTV att han hade arbetat med studien sedan sommaren 2021, då han först märkte avvikelser i virusgenomet.

Studien har dock omedelbart kritiserats av andra immunologer, inklusive Kristian Andersen från Scripps Research Institute i La Jolla, Kalifornien. Andersen stämplade studien som ”nonsens” som var ”så djupt felaktig att den inte skulle klara molekylärbiologi för dagis.” Han presenterade också sin egen version av Sars-CoV-2-genomanalys i en serie tweets.

Den tyske virologen Friedemann Weber, som leder Institute for Virology vid universitetet i Giessen, sade att de ”fingeravtryck” som Bruttel och hans kollegor hittade inte nödvändigtvis pekar på virusets artificiella ursprung, eftersom genetiska manipulationer är möjliga även utan teknikerna studien pekade på. Samtidigt medgav han att man faktiskt kan göra det som studien tyder på gjordes, men kallade en sådan metod inte nödvändig och faktiskt mer komplicerad.

Jag tror personligen att det är labbproducerat och planerat. En studie jag skrivit om tidigare har dessutom slagit fast att covid inte härstammade från fladdermöss.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/565199-study-determine-covid-origin-laboratory/

2022.10.18.512756v1.full.pdf

3 reaktioner till “Viruset som orsakade Covid-19 sannolikt skapat i laboratorium enligt ny studie

  1. Studien är förmodligen en bluff då den pratar om slumpmässig evolution. Evolution är utveckling och utveckling är inte slumpmässig.

    Gilla

    1. @Anonynus Slumpen är en faktor i utvecklingen, men inte den enda. Andra faktorer är anpassning, selektivt urval, fysiska och kemiska villkor. Att till exempel människan har anpassats att gå på två ben beror på att en gång var vi bytet,. Ögon på två meters höjd över marken upptäcker faran tidigare än på 0.5 meters höjd. De som hade ögonen på hög höjd undvek att bli uppätna och genera fördes vidare.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s