Svenska folket fogar sig snällt och anpassar sig istället för att protestera

Energikris, bostadskrasch, inflation, höjda räntor, skyhöga livsmedelspriser, svindyrt bränsle med mera gräver stora hål i folks plånböcker. Våra politiker gör som EU-eliten i Bryssel dirigerar dem till, media stryker dem medhårs och ingen drar i handbromsen trots att alla varningslampor blinkar rött med analys efter analys som säger att vi valt fel väg.

Så vad gör svenska folket åt situationen?Går de man ur huse, protesterar mot konsekvenserna av sanktionerna och kräver sin rätt likt människor i många europeiska länder gjort den senaste tiden? Nej, i vanlig ordning håller majoriteten tyst, fogar sig, rätar in sig i ledet, knyter näven i fickan och intalar sig att det är för en god sak.

I dag kom information från Ystad Energi med uppmaning om att alla måste bidraga till att minska elförbrukningen enligt EU-kommissionens beslut om att medlemsländerna måste minska sin totala energiförbrukning med 10%. Smarta energitips fanns också med för att hjälpa oss att minska elförbrukningen genom att exempelvis sänka värmen, duscha/bada mindre, byta ut en varm måltid mot en kall per vecka med mera. Den sista punkten i listan sticker ut lite extra; ”Investera i några vetekuddar, de håller värmen i flera timmar och är ljuvliga att ha i sängen, i knät eller på axlarna. Finns i hälsokostbutiker. Årets julklapp?”

Ja varför inte? Vi köper stearinljus och vetekuddar så vi kan mysa samt hålla värmen framöver – dvs vi låtsas inte om problemet och anpassar oss till den nya situationen istället för att protestera mot våra ryggradslösa beslutsfattare som försatt oss i situationen samt inte har för avsikt att ta oss därifrån.

#ensvensktiger

16 reaktioner till “Svenska folket fogar sig snällt och anpassar sig istället för att protestera

 1. Svenska folket har blivit vana med att stämplas som rasist, fascist, nazizt och andra tillmälen om man har synpunkter som avviker från den normala socialistiska åsikten som brett ut sig över Sverige som en svettvåt, stinkande filt.
  PK-Sverige dirigerat av socialisterna har varit gällande.

  Kanske, men bara kanske, kan den hukande svensken låta sin röst göra sig hörd nu när vi, förhoppningsvis, har en regering som tillåter Sveriges medborgare tala!

  Gilla

   1. Jag kanske är för positiv men finns det inte en möjlighet NU?
    Vi har en regering som är beroende av SD. SD:s väljare har alltid varit utsatta från alla håll. Alltifrån den nära familjen till AFA.
    Tyvärr har det skapat ett folk darrande av rädsla för att bli stämplad med ord uttalade av socialister.

    Hur ska vi vända detta hos vanliga människor som inte vågar protestera – men vill?

    Det hjälper ju knappast om ett kompisgäng i en småstad, typ Ystad eller Kristianstad, går ut på torget och protesterar mot det samhälle vi lever i.
    Troligtvis blir kompisgänget omhändertaget av polisen – anklagade för rasism.

    Ser du en lösning på hur man ”får igång de vandrande liken” i Sverige?

    Gilla

 2. Tänker på ungdomens Cirkusupplevelser högt ovan manegen inför halsbrytande nummer eller domptören som stoppar huvudet i lejonets gap.
  Vi i publiken uppmanas iaktta största möjliga tystnad.

  François Bronett myntade som direktör för Cirkus Scott det klassiska uttrycket ”Största möjliga tyssstnad” och gjorde status av svensk cirkus.

  Gillad av 1 person

 3. Använder Ystads Energi ordet ”förbrukning” på räkningarna också? Då tar de betalt för något som inte är möjligt. Problemet (för dem) är att elen är energi. Energi kan inte skapas eller förstöras, bara omvandlas mellan olika former.

  Gillad av 2 personer

  1. Just det och de kan få bli bjudna på bullar-andra bullar. Återigen rekommenderar jag att söka så mycket information som möjligt om politiker eller andra informella makthavare och rapportera dessa till valfri utländsk myndighet. Det finns alltid någon skit som de har sagt eller gjort. Fördelen med att informera utländska myndigheter är att det inte blir offentlig handling eller att man riskerar att information sprids till Expo. Säpo till exempel vet jag rapporterar till Expo och tvärt om. Vi är vanliga människor och skall inte agera domare utan låta rättvisa ha sin gång. Har man gjort någonting så skall man få sin sak prövad i respektive land.

   Gilla

 4. ”Samtliga 23 ministrar i den tidigare socialdemokratiska regeringen utlöser sina ekonomiska fallskärmar och ansöker om avgångsersättning, skriver Expressen.” Eliten av dagens politiker fortsätter att håna folket och visar vad de egentligen handlar om, nämligen att slicka uppåt och sparka neråt, att få det bättre än folket de styr över, att komma lite närmare eliten i EU som även de kör över folket.

  Vi i Sverige nickar och fogar oss precis som det tuktade folket vi har blivet, ett fegt och ett lat folk som har blivet egoistiska där ”likes”, fredagsmys och tv-serier har blivet mittpunkten i det svenska folket själ. Nu sätter vi snart vårt hopp till en regering som vi än så länge inte vet något om som är ett oskrivet kort, men där många hoppas de ska lösa energikrisen, inflationen, räntan, huspriser och den lågkonjuktur vi står inför, säger bara lycka till och sätt inte allt för stort hopp till regeringen som med stor sannolikhet är precis som socialdemokraterna där även de är fostrade att slicka uppåt och sparka nedåt.

  Skillnaden är inte speciellt stor vilken bokstav en politiker förespråkar, kanske för en politiker men för folket betyder det i stort sett samma sak.

  Gillad av 2 personer

   1. Visst är det äckligt! Allt handlar om att de ska sko sig på våra pengar och som vanligt går det hur bra som helst eftersom folket inte orkar bryr sig, det är upptagna med allt annat som de tycker är viktigare.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s