Bryssel försummar europeiska intressen och förstör de europeiska ekonomierna samtidigt som de hjälper Moskva att tjäna pengar

Ungerns premiärminister Viktor Orbán var tydlig med sitt motstånd mot EU:s sanktionspolitik vid en paneldiskussion i regi av den politiska tidskriften Cicero i Berlin nyligen tillsammans med chefredaktören för den politiska tidskriften samt ägaren till förlaget för tidningen Berliner Zeitung.

-”EU:s sanktionspolitik mot Ryssland är primitiv i dess genomförande och katastrofal i dess effekter. Bryssel försummar europeiska intressen och förstör de tyska och ungerska ekonomierna samtidigt som de hjälper Moskva att tjäna lika mycket pengar på sex månader genom att sälja energiresurser som de annars skulle göra på ett år. Sanktioner bör införas på ett intelligent sätt och endast genom styrka. Brysselpolitiken har lett till en situation där ”en dvärg sanktionerar en jätte och dvärgen dör”. Om vi hade använt sanktionerna korrekt skulle energipriserna inte vara så höga.”

Enligt Orbán är Europas långsiktiga intresse inte att ersätta Rysslands energiberoende med USA:s energiberoende, eftersom Europa som köpare är intresserad av att ha fyra eller fem erbjudanden på bordet att välja bland utifrån ekonomiska alternarivt politiska överväganden.

-”Vi vill inte byta mästare, vi vill ha självständighet. Ungern är en del av fredslägret och vi förespråkar ett omedelbart vapenstillestånd samt fredsförhandlingar.”

Några av Orbáns förslag ansågs vara ”provocerande” och har rapporterats flitigt i tysk samt internationell press. Deutsche Welle censurerade dock det mesta av vad Orban sade och tyst har det även varit från svensk media.

-”Vapenvilan behöver inte komma till stånd mellan Ryssland och Ukraina, utan mellan Amerika och Ryssland. Alla som tror att detta krig kommer att avslutas genom rysk-ukrainska förhandlingar lever inte i denna värld. Maktens verklighet är annorlunda. Ukraina kan bara bedriva sin defensiva kamp eftersom det har militärt stöd från USA. Kriget fortsätter bara idag eftersom amerikanerna vill ha det så. Det är därför amerikanerna måste komma överens med ryssarna och då är kriget över. Den amerikanske presidenten har gått för långt. Biden har sagt saker om Kremls chef Putin som gör det svårt för de två att förhandla om fred. Nu kommer det jag säger att låta brutalt. Men hoppet om fred är Donald Trump.”

Intressant att ta del av och Orbán har rätt i att konflikten inte är mellan Ukraina och Ryssland, utan mellan USA och Ryssland, där USA utnyttjar Ukraina hänsynslöst. Men detta pratar vi inte om eftersom det skulle förstöra det narrativ som media samt politikereliten så länge duperat oss med för att vi välvilligt ska ställa upp som finansiärer.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/10/23/hungarian-pm-outlines-ukraines-dilemma/

4 reaktioner till “Bryssel försummar europeiska intressen och förstör de europeiska ekonomierna samtidigt som de hjälper Moskva att tjäna pengar

  1. Ja anser att USA viner inte denna kriget med Ryssland.USA president är gammal gubbe som vet inte vad han prata.Senildement.Eu restriktioner mot Ryssland har ingen verkan.Människor i Europa är drabbade.Energi priserna är höga,Mat skyhöga.Alt som vi behöver är dyrare och dyrare varje dag.Hur länge vi klara detta.Vara politiker bryr sig inte alls.
    Ska vi börja demonstrera på gatorna.Ska vi göra som folket i Tyskland ,Belgien, Holland.Mott kriget Ryssland USA(Ukraina).Politiker som ljuger och som tjuvar och banditer.

    Gillad av 2 personer

  2. MEN det är väl ganska uppenbart nu att dessa 8 sanktionspaket i stort sett är bara negativa för EU…. så uppenbart att vi måsta dra slutsatsen att våra EU-politiker vill förstöra för oss…. först rörande koldioxid, osså kommer nästa jippo kväve, kväve ökar skördarna dvs mindre hunger, med mer koldioxid och konstgödsel (kväve) svälter inte så många…. sedan behövs el för att skapa konstgödsel….. är det något att fundera över…… SWEXIT

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s