Frysande europeiska familjer kan värma sig i ryska kulturcenter

Tyskland hade värmeställen, dit frusna människor kunde söka sin tillflykt, under andra världskriget och anno 2022 verkar det återuppstå liknande faciliteter i Europa – fast i rysk regi.

Enligt Rysslands federala byrå för landsmän som bor utomlands och internationellt humanitärt samarbete, välkomnar ryska kulturcenter i Finland och Luxemburg besökare som behöver ”värma upp” sig när energipriserna fortsätter att skjuta i höjden.

Rossotrudnichestvo har öppnat så kallade ”värmepunkter”, som ger de behövande en möjlighet att komma ifrån kylan medan de njuter av te eller tittar på en film. Enligt en talesperson kommer folket lite i taget och filmprogrammet pågår till februari.

-”När energikrisen fortsätter i EU, förvärrad av sanktioner mot Ryssland och en kraftig minskning av rysk energiförsörjning finns mänsklig värme från Ryssland och dess traditionella gästfrihet är vad frysande europeiska familjer behöver.”

Byrån betonade att dess ryska hus står utanför politiken, men byråns chef, Evgeny Primakov, skrädde inte orden när han i ett inlägg på Telegram skrev vem som är ansvarig för krisen.

-”Européer, frys inte på grund av era dumma och onda ledare! Om dina barn är inlindade i jackor hemma och du har börjat spara rejält på el för att Ursula [von der Leyen], Olaf [Scholz] och Emmanuel [Macron] gav bort dina pengar till vapen åt de ukrainska nazisterna, kom och värm upp er i våra kulturcentra i era huvudstäder. Förutom att dricka te och njuta av filmer samt tecknade filmer, kommer besökare till de ryska husen också att kunna ladda sina telefoner och engagera sig i en massa intressanta saker som händer.”

Då väntar vi på att det första ryska värmestället i Stockholm ska öppna, såvida inte EU, USA och Nato har sanktionerat Rossotrudnichestvo redan. Det lär i alla fall garanterat stoppas på något sätt. 😄

https://www.rt.com/russia/565158-rossotrudnichestvo-warm-freezing-europeans/

3 reaktioner till “Frysande europeiska familjer kan värma sig i ryska kulturcenter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s