Spikat att EU ska finansiera Ukraina hela 2023 med skattebetalarna i EU som pant

Utan att nämna några detaljer om hur det ska finansieras, förnyade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vid EU-toppmötet sitt löfte att stödja Ukraina även framöver.

Medlemsländerna avtalade inte bara om stöd för hela slutet av det här året, utan talade om hela 2023 enligt Ursula von der Leyen och rådsordförande Charles Michel.

-”Det är viktigt (för Ukraina) att ha en förutsägbar finansiering på omkring 3-4 miljarder per månad för att upprätthålla de mest grundläggande behoven. För EU:s del innebär det i stora drag 1,5 miljard euro per månad och 18 miljarder för hela nästa år som Ukraina kan räkna med.”

Siffrorna har rådet fått av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och
finansieringen ska fördelas mellan USA, EU och finansiella institutioner.

Medlemsländerna talade också om återuppbyggnaden av Ukraina och om hur den infrastruktur som förstörts ska repareras. Det gäller särskilt elförsörjning, vatten och uppvärmning.

I en tid av ekonomisk kris när vi knappt kan försörja oss själva, är det makabert att man spikat finansieringen av ett annat land – som inte ens är medlemmar i EU – där lån på lån måste tas med skattebetalarna i eu som pant.

#vibetalar

#followthemoney

https://www.hbl.fi/artikel/f43e6e3f-b487-465a-bcd9-9ba4b9296a8e

5 reaktioner till “Spikat att EU ska finansiera Ukraina hela 2023 med skattebetalarna i EU som pant

 1. Under mötet lyfte Michel tydligen möjligheten att EU på illegala vägar ska använda oligarkernas konfiskerade tillgångar som finansiering. Tanken att Ryssland i sådana fall kan konfiskera Västs tillgångar i Ryssland har tydligen inte slagit EU-eliten i Bryssel.

  Gilla

  1. Nu har väst inga tillgångar att tala om i Ryssland medan Ryssland har hundratals miljarder i väst. Ryska staten alltså. Sen har ju oligarkerna lite småpengar som beslagtagits.

   Gilla

 2. Dax att sluta knega nu?
  Är Ukraina med i EU, som suger?
  Borde kanske vara lixom Ryssland….vem vill inte det?
  Jag har ingen part i denna galenskap & vill inte lägga spänn på vansinnet.
  Får jag chansa?
  $nart ska vi skicka militär till Ukraina…
  Era kidz mao sk kanonmat!
  Man behöver inte vara Tesla för att fatta vad detta resulterar i.
  Har vi inte redan ett asymetriskt inbördeskrig här?
  Hur mycket mark är per definition ockuperad här?
  Svearikes lag-my a$$!
  Först ska vi ha Svea rike, som vi INTE har….längre.

  Gillad av 1 person

 3. De som tycker att våra pengar gör nytta i Ukraina borde öppna ögonen och inse att de är bland annat vi i EU som betalar för eländet och indirekt gör oss fattigare, där Ukraina offrar sina män och kvinnor i ett syfte som är påhejat av Nato/USA/England och EU och som i mitt sätt att se på det inte föder något annat än hat.

  Vad alla parter i konflikten i Ukraina verkar ha glömt är att mänsklighetens framtid inte kommer att bestämmas av var internationella gränser dras – dessa har aldrig varit statiska i historien och kommer utan tvekan att fortsätta att förändras från tid till annan. Mänsklighetens framtid kommer att avgöras av om nationer lär sig att lösa sina meningsskiljaktigheter fredligt. Där är vi inte än, men ju fortare vi är där ju bättre för alla.

  Ryssland kommer med all sannolikhet att börja sina attacker veckorna/dagarna innan jul , frågan blir hur långt den ryska armen är beredda att gå? Ryssland har hittills bara använt 20% av sin landstridsförmåga och bara en bråkdel av flyg-, robot- och flottresurser, men har redan tagit över 20% av Ukrainas territorium.

  Det jag tror är att USA/Nato fruktar mest är att Tyskland, Italien och övriga länder inom EU ville avsluta sanktioner för gasköpen till Ryssland och detta skrämde Nato/USA så mycket att de gjorde allt för att ”straffa” de länder som tänker på sitt folk och företag. Där av sprängningen av Nordstream.

  Striden på det ekonomiska planet leder Nato/USA än så länge, det är de som dikterar villkoren för EU och västländerna. Jag tror att detta kan få ett abrupt slut för USA om Mellan Östen väljer att sälja sin olja i sin egna valuta, redan idag har Saudiarabien en bra relation med Kina vilket innebär att dollar inte är lika viktig, Mellan Östern verkar se möjligheter att följa Ryssland sätt att se på oljans möjligheter, varför ska oljan handlas i dollar?

  Framtiden kan vi bara spekulera om, alla gissar lika bra, tänk på det när ni pratar med banken/ekonomer som idag är de ”nya” spådamerna.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s