Populärt bland svenskar att flyga till Turkiet för att tvätta pengar

Det senaste året har en mängd svenskar på väg till Turkiet gripits på Kastrup flygplats i Danmark med stora summor pengar i sina väskor. Bara i år har ca tio liknande fall skett och runt 20 svenska medborgare gripits efter att ha ertappats med svarta pengar av tullen i Kastrup.

Nyligen häktades fem svenska medborgare i Danmark misstänkta för grov penningtvätt då de varit på väg att föra ut miljonbelopp ur Danmark via flygplatsen. Enligt polisens misstankar rör det sig om pengatvätt av summor som kriminella tillförskansat sig via brott.


Ett annat exempel är de två svenska medborgare som nu ställs inför rätta i Köpenhamns tingsrätt, som greps på Köpenhamns flygplats i februari med miljontals kontanter i väskorna. De är nu misstänkta för penningtvätt eller försök till penningtvätt av mer än motsvarande 66 miljoner svenska kronor.

I onsdags skedde det ånyo, då en 61-årig svensk ertappades på Kastrup med 650.000 kronor i kontanter i sina två väskor.

I går eftermiddag var det återigen dags när en svensk på väg till Istanbul anhölls på Kastrup med ca två miljoner kronor i utländsk valuta i sin resväska.

Turkiet tycks populärt i kriminella kretsar – även som fristad för efterlysta mördare, där exempelvis en man som dömts till 14 års fängelse i Sverige efter att ha kastat ut en kvinna från en balkong håller sig undan rättvisan samt även de efterlysta för mordet på 12-åriga Adriana hittade en tillflyktsort där tillsammans med en Bandidosmedlem som ska ställas inför rätta för en stor vapengömma.

Sverige saknar tydligen fortfarande ett formellt utlämningsavtal med Turkiet eftersom uppgörelsen vid Natomötet i Madrid inte är juridiskt bindande, varför det fortsätter vara en hotspot för kriminella.

Vår nya statsminister Ulf Kristersson ska som bekant resa till Turkiet för att samtala med landets president Recep Tayyip Erdogan, men inte för att ställa några krav som kommer gynna oss, utan här är rollerna ombytta med Sverige som kommer kräla i stoftet för Erdogan som fritt kan ange sitt pris för att Moderaternas våta dröm om ett Natomedlemskap ska besannas – kosta vad det kosta vill.

#igenochigen

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14516535/svensker-anholdt-i-koebenhavns-lufthavn-med-to-millioner/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8JJWkd/flera-svenska-valutasmugglare-gripna-pa-kastrup

https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/de-jagas-i-sverige-skyddas-i-turkiet/

5 reaktioner till “Populärt bland svenskar att flyga till Turkiet för att tvätta pengar

 1. Vet någon om affisch-hijabkvinnan hänger kvar på Sturup? (Jenny för 3 år sen)
  I mesiga Sverige är allt möjligt..

  Gilla

 2. Har svårt att se de som fraktar pengarna, lurar staten och begår en brottslig handling i Sverige som svenskar. Har alltid tyckt att om man kan åka till sitt hemland då kan man stanna kvar där, allt annat föder i mitt tycke en misstänksamhet att man vill få det bättre, begå brottsligs handling eller ”smita” undan något i sitt hemland. Allt borde vara kriminellt och medföra straff och utvisning, men nu lever vi och bor i Sverige som är sjukare än vilket annat land i hela världen,

  Gillad av 1 person

  1. De kriminella har ju stoppats från penningtvätt i Sverige så nu får man väl söka sig andra möjligheter. Märkligt att de inte blivit stoppade redan i Sverige dock-eller inte. Håller med om att danskan Bonnessen bör utvisas. Att vara behjälplig i penningtvätt så som Swedbank är att ha blod på sina händer iom att pengar kommer från grov brottslighet. Sverige är korrupt från toppen till botten och de sk tillsynsmyndigheter är infiltrerade av kriminella. Sverige behöver hjälp. Tjänstemannanasvar och dödsstarff för misskötsamhet för höga tjänstemän i privat och statlig verksamhet. Vi får ett samhälle ingen vill ha men som är nödvändigt för att upprätthålla ett fungerande samhälle.
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/penningtvattskandalen-i-swedbank

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s