Turkiet och Ryssland i nytt samarbete om gas

Efter att Tyskland nobbat den ryska presidenten Vladimir Putins erbjudande om att bli nav för rysk gas, har Turkiet istället tackat ja och i går meddelade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att en överenskommelse träffats mellan de två länderna som redan innan hade starka band. Nu kan således de europeiska länder som insett att sanktionerna är på väg att döda kontinenten få lite andrum när gastillförseln kan komma söderifrån.

Samtidigt flög amerikanska tjänstemän denna vecka till Ankara för att pressa turkiska tjänstemän och företagsledare att följa Washingtons antiryska sanktioner, vilket Bloomberg rapporterade om i går. Ledd av finansdepartementets biträdande sekreterare för finansiering av terrorism och ekonomiska brott, Elizabeth Rosenberg, träffade den amerikanska delegationen den turkiska centralbankschefen samt affärsgrupper i Ankara och Istanbul tidigare i veckan. Rosenberg var tidigare senior fellow vid Center for a New American Security, en tankesmedja som till stor del finansieras av vapenindustrin. Medan hon arbetade på finansministeriet under Obama-administrationen utarbetade hon sanktioner mot Iran, Libyen och Syrien.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/turkiet-blir-putins-nya-gas-nav-vill-locka-sydeuropa

https://www.rt.com/news/565001-treasury-sanctions-pressure-t%C3%BCrkiye/

4 reaktioner till “Turkiet och Ryssland i nytt samarbete om gas

  1. Erdogan försöker desperat hitta framgångar inför de stundande valen och Putin är än mer desperat efter sitt stora fiasko i Ukraina…

    Gilla

    1. Idag ett fullständigt idiot projekt då Erdogan efter Putin och Lukasjenko är de mest omöjliga ledarna för Europas länder att samarbeta med. Dessutom saknas pipelines från Turkiet ut i Europa.. men det är klart att Erdogan och Putin behöver visa upp något som de hoppas kunna få något poäng på.. Dock inget som förändrar något egentligen Putin är på väg att tappa Cherson och när sista ryssen lämnar så är väl frågan om inte även Putin tvingas lämna?? 2023 är det dags för Erdogan att lämna, han kan förmodligen inte bluffa till sig en ny mandatperiod…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s