Kristersson snabb med att knyta band med Zelensky

Det tog inte lång tid för vår nya statsminister Ulf Kristersson att etablera kontakt med världens just nu viktigaste levande person – Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

Likt sin föregångare har han inga problem med att lova orimliga saker och vid dagens samtal deklarerade Kristersson att Sverige vill mera och har mer att bidraga med.

Rätt otroligt och verklighetsfrånvänt med tanke på energikrisen, kraftig inflation och stigande räntor som slår hårt mot landet samt dess medborgare som får allt mindre kvar i plånboken. I dag lät för övrigt organisationen Sverige kommuner och regioner (SKR) meddela att man känner stor oro över uteblivna löften om ekonomiskt stöd från regeringen till landets regioner och kommuner som kan behöva göra väldigt tuffa prioriteringar framöver när alla munnar ska mättas. I vanlig ordning är det de svagaste i samhället som lär få stryka på foten när svångremmen måste dras åt – barn med omsorgsbehov, skolelever och våra äldre.

Men vad gör man inte för att få lite godhetspoäng i media och en klapp på axeln från Big Z – det är värt så mycket mer än att rädda det egna folket från undergång och den nya regeringens utlovade jätteminskning av utlandsbiståndet uteblev visst också när uppståndelsen lagt sig.

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/kristersson-i-samtal-med-zelenskyj-vi-har-mer-att-bidra-med

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sveriges-kommuner-och-regioner-kritiska-efter-regeringsforklaringen-det-ar-ganska-illa

2 reaktioner till “Kristersson snabb med att knyta band med Zelensky

  1. Det var illa…… tror vår statsminister att detta är bra för landet, Sverige, eller är det för att det känns bra? Och vad är målet? (Mått och målvärde. Minsk1 eller Minsk2 eller ????) För de flestas gissningar är att detta krig kommer att pågå länge om väst skickar vapen och mat och sjukvårdsmaterial osv…… och det kommer, om väst har råd, att bli som Irak eller Libyen eller Syrien MEN alla resurser i Ryssland kanske lockar? Vad göra om det tar slut på Ukrainare? I Irak dog 1 miljon ……

    Gillad av 3 personer

  2. Som förväntat från en svag regering. Ett stort svek mot de som röstat för denna regering. Det måste kännas hemskt att bli stucken i ryggen av de politiker som man tydligen trodde på,stucken i ryggen av sina egna om man så vill. Men jag kan inte hålla mig för skratt över hur lättlurad pöbeln visar sig vara-gång på gång på gång i tydligen all evighet. Perpetum mobile i lättlurad pöbel. När kommer det utlovade högkostnadsskyddet för höjda energikostnader som SD och M gick till val på som ett löfte. När kommer det? Företagen lägger ner och flyttar utomlands. Redan skickar Danisco svenskodlade sockerbetor till Danmark. Det är dags att kavla upp lille dvärg!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s