50 papp rakt ned i fickan på EU-parlamentarikerna varje månad utan redovisning

Arbetet som EU-parlamentariker är inte alltför betungande och förutom att det är välbetalt, så ger det dessutom många ekonomiska förmåner. Förutom reseersättning, delvis betalda sjukvårdskostnader, dagtraktamenten, övergångsersättning när mandatperioden löper ut, tillgång till inredda kontor och tjänstefordon, är det ytterligare en ersättning som sticker ut – nämligen pengapotten för ”allmänna utgifter”, eller kontorspengarna som den kallas.

Varje EU-parlamentariker får således en klumpsumma på 52.300 kronor i månaden som de aldrig behöver redovisa – exklusive den vanliga månadslönen. De totalt 704 EU-parlamentarikerna får idag 4.778 euro i månaden som överförs direkt till deras bankkonton. EU-parlamentets högsta ledning har dessutom beslutat om att hålla pengarnas användning hemlig i sina riktlinjer.

Detta mygleri och mycket annat betalar vi skattebetalare för samtidigt som vi tycks tacksamma över hur eliten i Bryssel för oss till ruinens brant samt dikterar villkoren för hur vi ska leva. Obegripligt att inte fler protesterar mot galenskaperna.

#followthemoney

#vibetalar

https://www.svd.se/a/dwwMgX/eu-parlamentariker-far-hemligt-bidrag-behover-aldrig-redovisas

https://www.europarl.europa.eu/news/sv/faq/13/sammanfattning-av-ersattningar

2 reaktioner till “50 papp rakt ned i fickan på EU-parlamentarikerna varje månad utan redovisning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s