Gülenist som är efterlyst i Turkiet gripen i Sverige – en av alla de Erdogan väntar sig utlämning

En man som kopplas till Gülenist ”terrorgruppen” FETÖ som efterlysts av Turkiet har tillfångatagits i Åkersbergaområdet i Stockholm efter intensivt turkiskt fältarbete. Keneş, som flydde från Turkiet kort efter det misslyckade kuppförsöket den 15 juli 2016, hade bott i Skärholmenområdet sedan 2020 och framstod som paranoid på bilderna när han gick på gatorna eller skötte sina ärenden, där han regelbundet kontrollerade att ryggen var fri.

Keneş publicerade ofta provokativa anti-turkiska inlägg på sociala medier och hade signalerat att det skulle bli en kupp i landet nio dagar före det dödliga försöket som ledde till att minst 250 människor dog. Han står inför tre olika åtal i Turkiet för kuppförsöket och är en av flera misstänkta som efterlysts i Sverige av Turkiet med krav på utlämning i samband med Sveriges Natomedlemskapsansökan.

En annan FETÖ-rymling, Abdullah Bozkurt, som misstänks ha tagit del i mordet på den ryska ambassadören Andrei Karlov, har också lokaliserats i Sverige. Bozkurt är dock inte med på listan över de personer som Turkiet vill ha utlämnade.

Den nya regeringen med statsminister Ulf Kristersson och utrikesminister Tobias Billström i spetsen har lovat att fortsätta kämpa för att få med Sverige i Nato – inklusive samarbeta med ”demokratin” Turkiet. Det skulle inte alls förvåna mig om Sverige snart börjar skicka ut folk för att blidka Erdogan eftersom det nya svenska styret består av politiker som är globalister ut i fingerspetsarna och inte kommer låta några hinder stå i vägen för det hägrande Natomedlemskapet. PKK-anhängare och Gülenister i Sverige är nog inte roade däremot, så kanske får vi se mer protester framöver.

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/feto-terrorist-wanted-by-turkiye-pictured-in-sweden

8 reaktioner till “Gülenist som är efterlyst i Turkiet gripen i Sverige – en av alla de Erdogan väntar sig utlämning

 1. ”Det skulle inte alls förvåna mig om Sverige snart börjar skicka ut folk för att blidka Erdogan” en av många skillnader mellan de som sitter vid makten är att de borgliga har längtat efter Nato sedan barnsben och är antagligen beredda att göra allt och lite till för att plus det som krävs för att platsa i Nato.

  Gillad av 2 personer

 2. Dvärgen kommer att få det hett om öronen. Känns ändå tryggt att vi numera har en säkerhetspolis värd namnet-den turkiska. Erdogan har rätt i att Sverige länge har varit och fortfarande är en fristat och incubator för terrorister.

  Gilla

 3. Dina Spionerande Fulskripts blockar sannolikt min öppna fria WordPress-inloggning och kräver inloggning på din sida, trots att jag redan är inloggad på WordPress.com och bara har spärrat Google, Facebook och Pubmine genom programmet NoScript.
  Varför använder du ens fulskripten efter Snowdens redovisning om dem?
  Skaffa ett tema som fungerar väl utan dessa fulskripts och logga ur från fulplattformarna! Du kan logga in på dem från en separat fulanvändare och där meddela att du föredrar att dina riktiga vänner gör som dig prenumererar på din blogg istället. Du kan meddela att andra fulanvändare och s.k. ”bots”, som är där för att manipulera dig och andra, inte är intressanta för dig.
  Om FETÖ. Undersök saken djupare innan åsikter! Det verkar bara vara ett nedsättande namn på Gülen-rörelsen som är emot Erdogan p.g.a. korruptionsanklagelser. https://sv.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen
  Vad är väl då bättre än en motanklagelse med kontrollordet ”Terrorism!”, så att Erdogan kan ta till övervåld och en korrupt rättsstat? Att USA stöttar allt som kan skapa konflikt i alla länder i världen, inkl. terrorism, är naturligtvis inget nytt. De stöttar ju både Erdogan genom NATO och även predikanten Gülen, tydligen.
  Det Turkiet behöver är folk som Mustafa Kemal Atatürk https://sv.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk som kan befria Turkiet från alla dessa falska predikanter och islamister, vilka förstör deras nation åt USA:s bankmaffia, i dessa meningslösa totalitära islamistiska konflikter.
  Om denne framtida hjälte inför schweizisk direktdemokrati i Turkiet så vore det sannolikt toppen för alla turkar, tror jag, precis som det vore det för Sverige.
  Jag tror att folket självt är mäkta trötta på islamismens oljud, såsom jag är trött på kyrkans ständiga klockringningar vilka Jehoshua[Jesus] absolut INTE har uppfunnit. Folket kommer sannolikt rösta bort detta elände, tror jag.

  Gilla

  1. Jag ser fram emot den dagen de börjar jaga svenska journalister. Jag har informerat Turkiet om några svin de skall hålla extra ögon på. En vidrig riksdagspolitiker har jag också anmält till Turkiet. Må fan se de svenskfientliga krafter som spridit sin dynga i decennier. Låt Turken klippa dem.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s