Nya skatter att vänta för att finansiera Natomedlemskapet

Den nya svenska regeringen vill att försvarsutgifterna i Sverige ska nå 2% av bruttonationalprodukten (BNP) senast 2026 Enligt Sveriges nya statsminister Ulf Kristersson.

Den nya regeringen har tyvärr inga planer på att dra tillbaka ansökan om ett svenskt Natomedlemskap och krigsalliansen Nato har som mål att alla länder ska lägga minst 2% av sin BNP på försvarsutgifter.

Intressant i sammanhanget är att Danmark, som redan är medlemmar i Nato, har som mål att öka sina försvarsutgifter och nå 2% år 2033, medan Sverige å sin sida planerar att nå Natomålet sju år före Danmark.

Hur det ska gå till och hur man ska vaska fram pengarna förtäljer dock inte historien, men det blir väl till att hitta på någon ny skatt för att täcka utgifterna.

#vibetalar

https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-10-18-ny-svensk-regering-vil-na-nato-malsaetning-syv-ar-for-danmark

3 reaktioner till “Nya skatter att vänta för att finansiera Natomedlemskapet

  1. Om vi har en persistent årlig nettokostnad för något på 300miljarder kan man ju raskt halvera denna kostnad så har vi degen….. ibland måste man ta tag i saker… och ja denna regering försöker med inte ens om man når det man lovat räcker det inte på långa vägar…… BUT 175K osså minskar man kvotflyktingar vilka är de som är på flykt 6.000 till 600 MEN vi får ingen siffra på hur mycket BUT som skall vara max 2023…. guess why?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s