Ny dödlig variant av Covid-19 skapat av forskare

Forskare vid Boston University hävdar att de har skapat en ny variant av Covid-19 med en dödlighet på 80%, genom att kombinera den mycket överförbara Omicron-varianten av coronaviruset med den ursprungliga Wuhan-stammen. Forskningen, som återspeglar experiment som tros ha skapat viruset från början, har orsakat stor upprördhet.

I en forskningsartikel som publicerades förra veckan, men ännu inte granskats, förklarade forskarna att de isolerade spikproteinet från Omicron-varianten och kombinerade det med ”ryggraden” i den ursprungliga stammen som cirkulerade i början av 2020. Detta skapade ett virus som ”robust flyr vaccininducerad immunitet” och tillfogar ”allvarlig sjukdom” på laboratoriemöss, av vilka 80% dog under testning. Medan teamet medgav att deras mutanta stam sannolikt skulle vara mindre dödlig hos människor än möss, fann de att den producerade fem gånger så många viruspartiklar i laboratorieodlade mänskliga lungceller jämfört med Omicron-varianten.

Nyheter om forskningen väckte stor upprördhet online eftersom det är allmänt känt att liknande ”gain-of-function” forskning – en term som beskriver förändringen av en patogen för att öka dess styrka – användes vid Wuhan Institute of Virology i Kina och ledde till den globala Covid-19 pandemin. USA finansierade sådan forskning vid Wuhan Institute, även om det fortfarande är oklart om det specifika coronaviruset som orsakade pandemin har sitt ursprung i labbet.

Den tidigare chefen för Israel Institute for Biological Research Shmuel Shapira kommenterade att detta borde vara helt förbjudet eftersom det leker med elden.

Boston-teamet är dock inte de enda forskarna som återvänder till potentiellt farlig forskning i efterdyningarna av pandemin. EcoHealth Alliance, det privata företaget som ansvarade för mycket av Wuhan-institutets forskning före 2020, tilldelades förra månaden ett anslag på 650.000 USD av USA för att studera ”potentialen för framtida uppkomst av fladdermuskoronavirus i Myanmar, Laos och Vietnam”.

Således har man ett nytt möjligt pandemivapen i sina händer – undrar i vilket land man ska släppa ut det den här gången. Saker vi inte heller pratar om är de USA-finansierade biolabben i Ukraina som avslöjades tidigare i år, dit även Joe Bidens son Hunter har kopplingar och där man ägnat sig åt att experimentera på människor.

#playingwithfire

https://www.rt.com/news/564864-boston-covid-variant-lethal/

17 reaktioner till “Ny dödlig variant av Covid-19 skapat av forskare

 1. Otippat?
  Är det detta vi gagar $katt för?
  Jag blir j. vla imponerad.

  Living in in hell paradox hotell /Flower kings

  U’s truly

  Gilla

 2. Vad trevligt att de gått ut med att de tillverkat ett nytt biovapen. Sedan när blev det tillåtet? [ret] Detta är vad terrorister ägnar sig åt …

  Uppkomsten av nya virus är omöjliga att förutspå, om de är naturliga, så man kan inte förbereda sig mer än allmänt. Man får helt enkelt ta det som det kommer.

  Gillad av 2 personer

  1. Det finns officiellt cirka 10 biolab (nivå 4) i USA typ lika många kända i resten av världen….. Varav ett i Sverige…..det fanns enligt uppgifter drygt 30 i Ukraina och av dessa var enligt uppgift 10 finansierade av USA men det är väl bara påhitt för Victoria Nuland sade ju att det fanns inga farliga biolab där .. ja om inte Ryssland hittade förstås…. Förra skolministern hade presskonferens i våras förresten…… okända biolab talas det tyst om av uppenbara skäl…. biolab typ 4 blev visst flyttade till Kina förresten (GoF)…. för mindre än ett decennium sedan… firmorna i väst har väl levererat 5-6miljarder doser av preparaten kostnad 250SEK styck dryga 1.000miljarder…. kan detta vara en incitament för att fortsätta laborera? Näe så bakslug skulle väl ingen vara speciellt inte i medicin industrin där man försöker rädda liv…. jaa iaf sina egna…..

   Gilla

  2. Jaa det finns ju de som säger att t.ex. Vitamin D i tillräcklig mängd…. dvs tillskott mer än halva året och för mig har det fungerat bra…. trodde länge att det berodde på influensavaxet…. MEN nu har jag kommit till slutsatsen att tillskottet var boten mot soten….

   Gillad av 1 person

 3. IRL, forskare kan mycket väl ha mänsklighetens bästa för ögonen, dock de kanske inte inser sina handlingars konsekvenser.
  Det gör i stället filantroper i bakgrunden, de har näsa och sponsrar, tar patent och vidareutvecklar ett vaccin för att rädda mänskligheten, är det inte så det går till.
  Vi får väl vara nöjda med att denna artikel om experimentet läcktes/publicerades. (sic)
  Det skryts ofta om att t.e.x smittkopporna var utrotade ändå ligger smittkällor i staters ”kassaskåp” runt i kring.
  Bara som ett exempel, kan vara bra att ha.

  Gillad av 2 personer

  1. Ofta är det de som har degen som styr….. osv…. för denna pandemi vi haft i 3år… har kostat 6-miljoner liv…. speciellt i väst och speciellt i USA har många avlidit FRUKTANSVÄRT dock diagnosen är med och inte av i de flesta länder….. tänk om antal avlidna hade varit lika många som de som dör i förtid pga rökning…..

   Gilla

 4. Knäck det monetära systemet.
  Ni förstår alla sen.
  Du/ni ska vara fri…. missade jag nåt?
  Galen?
  Hahaha!
  Japp.

  U’r Living in hell.

  Gilla

 5. Dags att gå till banken med att det kommer att dyka upp ett preparat, kallat vaccin, ganska snart…… Och nästa att sätta in på kontot…. är att de kommer massvaccinera innan detta virus sprids….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s