Det svenska klimathyckleriet

Vinterns elpriser väntas bli rekordhöga och redan nu kostar elen för vinterhalvåret mellan två och fyra gånger så mycket som förra vinterns rekordhöga elpris. Priserna riskerar dessutom att bli ännu högre om det blir en kall vinter. Förutom höga elpriser finns det andra problem – i alla fall om man tillhör klimatförespråkarna eftersom Sverige nu i praktiken går från att enligt klimatfanatikerna vara ett ”föregångsland” till att nu bryta mot den satta standard vi själva så länge förespråkat, enbart på grund av prestige och rädsla för att gå emot dårarna i Bryssel.

Under året har det oljeeldade reservkraftverket i Karlshamn som bekant redan varit igång flera gånger och eldat hundratusentals liter olja i timmen. Snart kan även Malmö värmas upp med olja, vilket E:on låtit meddela är plan B när det blir gasbrist. 30.000 kubikmeter olja planeras då att köpas in för att elda med på Heleneholmsverket i vinter.

Att elda med olja skulle innebära större koldioxidutsläpp och klimatpåverkan, men E:on tror att förståelsen för situationen bland deras kunder är stor. Så klart, för kan Miljöpartiet och Greta Thunberg med anhang hålla klaffen så kan givetvis gemene man ansluta sig till hyckleriet.

Helt plötsligt gör det inget att vi agerar ”klimatbovar” eftersom det är för en god sak – att planeten endera dagen håller på att brinna upp och domedagsklockan tickar ned är numera irrelevant eftersom det är Putin och Ryssland som är ”dumma”, trots att det är vi själva som skapat energikrisen.

Att vi hade kunnat lösa problemet med ett enkelt telefonsamtal skulle heller aldrig komma på fråga ty vi ska lida i solidaritet, inte bryta linjen och tyst se på medan Europa krossas av den politiska eliten i Bryssel med hjälp av lakejerna i våra egna länder som alla drar sitt strå till stacken. Att folket samlas i massprotester mot den skadliga politiken på många håll i Europa ser massmedia till att förtiga för allmänheten.

I dag låter för övrigt Svenska kraftnät meddela att miljardsatsningen på Sydvästlänken, som skulle föra el från mellersta till södra Sverige, nu riskerar att få utebliven effekt på grund av snabba beslut om nedläggningar av kärnkraftsreaktorer under de senaste åren. Återigen pengar i sjön och en påminnelse om alla skador som den ”gröna” politiken åsamkat landet.

Alla Stockholmare som röstat fram ett rödgrönt styre kan dock glädja sig åt att snart få andas ”ren luft” eftersom Miljöpartiet vill införa miljöbilszoner som ett första steg mot ett bilförbud i Stockholms innerstad. Från och med 2024 ska det nämligen bildas områden där det råder totalförbud mot traditionella bensin- och dieselfordon. 🤦‍♀️

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/eons-krisplan-elda-30-miljoner-liter-olja

https://sverigesradio.se/artikel/miljardsatsning-pa-stamnatet-for-el-riskerar-att-inte-fa-tankt-effekt

https://www.gp.se/nyheter/sverige/h%C3%A4r-skapas-sveriges-f%C3%B6rsta-totalf%C3%B6rbud-mot-bensin-och-dieselfordon-1.83402113

8 reaktioner till “Det svenska klimathyckleriet

 1. Jag känner mig trygg med det högkostnadsskydd som dvärgen utlovade före valet? Senast den förste november skall det komma enligt vallöftet. Hade vi forsatt haft en S-regering med den fortsättning på deras förslag till kompensation så hade vi nog varit garanterade en återbetalning men med lögnarna från högerblocket är det osannolkt att det kommer någon kompensation alls. Dumskallarna som röstade fram en högerregering har satt landet i en svår situation.

  Gilla

   1. Jag misstänker att just det du säger kan bli en ursäkt för högerregeringen att svika sina stora och viktiga löften. Dvärgen kommer som ett barn att peka på oppositionen och säga att så gör ju de också. Nä det duger inte att svika ett sådant viktigt löfte som så berör människor. Men visst får man vad man röstat på. Fagra ord och löften men inget mer. Grattis!!

    Gilla

 2. Intressant om man skaffat fel leasingbil.
  Två år att betala utan att kunna använda den med treårigt avtal.
  Vem skall köpa alla bilar som stockholmare måste sälja
  Vad händer om man inte får sålt innan förbudet
  Måste man ordna med elbärgare vid köpet?

  Gillad av 1 person

  1. Knuffa ut den till någon förort så skall du få se att den förr eller senare står i ljusan låga. Har du ingen fantasi?? Sälja till vettigt pris kan du nog glömma.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s