Varför granskas inte statsministerkandidater?

Är det inte kutym att statsministerkandidater ska granskas i sömmarna innan eventuellt tillträde och ställas mot väggen vid misstänkta oegentligheter? Radiotystnaden tycks dock total kring Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som är huvudnumret vid morgondagens statsministeromröstning trots en del skelett i garderoben, som exempelvis Adoptionscentrumskandalen.

Uppdrag granskning har tidigare granskat suspekta adoptioner från Chile och vad som hände när larm om stulna barn kom i början av 2000-talet. Under den tiden var Ulf Kristersson själv ordförande för Adoptionscentrum, den organisation som under 1970- och 1980-talet förmedlade närmare 2000 adoptioner från Chile och en central fråga som ännu inte besvarats är vilken roll han själv spelade när larmen kom – vilket ansvar hade Ulf Kristersson och hade familjerna kunnat återförenats redan för 20 år sedan om han inte lagt locket på?

Kristersson har dock hela tiden vägrat besvara ett flertal mycket relevanta frågor i ämnet, vilket påvisar att han har något att dölja. Men i Sverige sopas sådant här bort om någon drar hårt i trådarna och media spelar så klart med i skådespelet. Bedrövligt.

#sakerviintepratarom

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/ulf-kristersson-vagrar-svara-pa-fragor-var-ansvarig-nar-larm-om-stulna-barn-avfardades-for-18-ar-sen

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/86eG5d/svara-om-de-stulna-barnen-kristersson

5 reaktioner till “Varför granskas inte statsministerkandidater?

  1. Det är nog ingen idé att rota i det?
    Just nu finns det nog ingen bättre att tillgå som Statsminister?
    Så jävligt är det!

    Gilla

  2. Jag föreslår att någon och även jag kan göra det och starta en insamling via Skiftet. Skiftet sägs vara en vänsterorganisation men jag tycker att det är en gräsrotsorganisation där man kan starta kampanjer som ibland får stort stöd. Ja det är en skandal av stora mått men inget som förvånar. Fy fan vilken sorglig regering vi förmodligen kommer att få.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s