Dags att ta upp huvudet ur sanden – ekonomin på kontinenten kommer kollapsa om det här fortsätter

Ungerns premiärminister Viktor Orban har som bekant visat sig vara den enda politiska ledaren inom EU med ryggrad och han har ofta kritiserat EU:s sanktioner mot Ryssland som han kallat kontraproduktiva samt flera gånger krävt att den misslyckade politiken i Bryssel ska ändras eftersom sanktionerna inte haft önskad effekt utan lett till att Europa blöder.

I går talade Orban vid en edsceremoni för frivilliga militärer i Budapest och sade då att Ungern behöver en armé som snabbt kan slå till och säkerställa fred om kontinenten störtar i kaos på grund av den pågående konflikten i Ukraina samt EU:s misslyckade politik gentemot Ryssland.

-”Vi kan inte, som strutsar, stoppa våra huvuden i sanden. Vi måste acceptera verkligheten: om detta fortsätter kommer ekonomin på kontinenten att kollapsa, människor kommer att vara i fara och det verkar som att vi måste förbereda oss för ett utdraget krig. Det finns nationer som redan har börjat göra förberedelser och vi kan inte hamna på efterkälken i detta heller. I tider av krig behöver vi en armé som kan slå till och som kan säkerställa fred! Ungern behöver några fler sådana bataljoner och nya rekryteringskampanjer ska lanseras från december.”

I mars sade Orban att han kände att han inte kunde räkna med det USA-ledda militärblocket Nato när det gäller verkliga åtgärder angående landets säkerhet och att alla som tror att Nato kommer att skydda oss har fel.

Någon som däremot tror att Nato med blixtens hastighet ska skynda till landets försvar vid en eventuell attack (som sker på bara några minuter) är Sverige, som nu ingått ett nytt avtal om ett nära samarbete med USA för att ”trygga” de svenska gränserna under ansökningstiden.

En av USA:s högsta militärer säger till SVT att samarbetet aldrig har varit viktigare och att deras trupper står redo att försvara Sverige, medan den svenska arméchefen Karl Engelbrektson slår fast att det inte är fel att vara bra kompis med USA när det handlar om krig. Låter främst som icke verklighetsförankrad plakatpolitik.

På tal om verklighetsfrånvänd – samtidigt som EU tycks mer splittrat än någonsin anser Tysklands förbundskansler Olaf Scholz att EU måste bli större för att leva upp till den roll det spelar på den internationella arenan, vilket han uttryckte vid en sammankomst av Europeiska unionens socialdemokrater i Berlin under gårdagen.

-”Ett EU med 27, 30, 36 stater, med då mer än 500 miljoner fria och jämlika medborgare, kan ytterligare stärka sin globala ställning. Jag är engagerad i utvidgningen av EU och blockets ytterligare expansion österut skulle vara en win-win för oss alla. Särskilt Ukraina skulle vara en potentiell framtida medlem, liksom Moldavien, Georgien och länderna på västra Balkan som alla tillhör gemenskapen. Orden måste nu äntligen följas av handling.”

Jag vet inte vilken ”global ställning” som Scholz tänker på när han pratar om EU med tanke på att EU varken kan bestämma sin egen energipolitik eller skydda sina rörledningar, man är främst bara en ”puppet” åt USA där man tveklöst kör över sina egna medborgare.

Slutligen är det intressant att notera att Ukrainas president Zelensky stött på patrull när han planerat att ännu en gång tala till europeiska parlamentsledamöter via videolänk.

Bulgariens vicepresident Iliana Iotova uttryckte nämligen i går sitt motstånd mot planerna på att Zelensky ska tala till parlamentsledamöter vid öppningssessionen för landets nyligen valda parlament den 19 oktober.

-”Ett sådant drag skulle vara en del av ett politiskt spel som bara skulle störa lagstiftarens normala arbete. Jag ser det som oacceptabelt för Zelenskij att tala till bulgariska parlamentariker i en tid då hans eget land går igenom sina svåraste stunder. Hela idén med ett sådant tal är inget annat än en del av en intern politisk kamp i Bulgarien, som är mer typiskt för en valkampanj. Partierna i parlamentet är tydligen mer fokuserade på nästa val än att bilda en ny regering.”

Sedan Ryssland skickade in trupper till Ukraina den 24 februari har Zelensky vid upprepade tillfällen vänt sig till olika västerländska parlament – bland annat det brittiska underhuset, den amerikanska kongressen, den polska sejmen, den tyska förbundsdagen, Sveriges riksdag, danska folketinget, Norges storting, finska riksdagen och Europaparlamentet, där han mestadels begärt mer hjälp till Ukraina i form av militära förnödenheter samt ekonomiskt stöd.

I juli nekades den ukrainske presidenten dock möjligheten att tala till Sydamerikas handelsblock Mercosur och hans virtuella tal till Afrikanska unionen i juni ska enligt uppgift bara ha lyssnats på av fyra av de 55 afrikanska ledarna.

G20-länderna kommer dock få höra Zelenskys stämma under mötet i november där hans ständiga önskemål om mer vapen och pengar för att hålla igång kriget säkerligen kommer mötas med bejakande, för här finns möjligheten att slå två flugor i en smäll – pengar att tjäna samtidigt som man slår sönder EU.

#followthemoney

#fuckpeace

https://www.rt.com/news/564742-orban-military-protracted-war/

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-och-sverige-har-signerat-nytt-militart-samarbetsavtal

https://www.rt.com/news/564735-scholz-germany-fundamental-change-eu/

https://www.rt.com/news/564737-bulgaria-vice-president-zelensky-parliament/

4 reaktioner till “Dags att ta upp huvudet ur sanden – ekonomin på kontinenten kommer kollapsa om det här fortsätter

 1. Orbán har rätt i sak, men liknelsen han nyttjar är lustig och felaktig i sig …

  Vi kan inte, som strutsar, stoppa våra huvuden i sanden. Vi måste acceptera verkligheten: …

  Det andra gäller alltid när man skall utveckla och driva ett samhälle framåt. Det skapar problem annars, som kan orsaka en kollaps. Det första är en myt skapad av några [brittiska] kollonisatörer, när de såg dessa fåglar för första gången och strutsen var okänd utanför Afrika. Sammantaget blir det en paradox.

  Intressant att myten fortfarande lever kvar. Strutsen har endast två försvarsstrategier. I första hand springa ifrån sin/-a angripare. Fungerar inte det, så är det kraftfulla sparkar som gäller. Angriparen får då skylla sig själv …

  Den andra stategin kanske är lämplig mot de som driver hjärnlösa och självberikande agendor …

  Gillad av 1 person

 2. Sååå – hur blir det mes Sveriges ekonomi, om den fortfarande kommer att existera. Vad som pågår har beskrivits mycket bra i en lång intervju av professorn och välkända ekonomisten Michael Hudson. Den är lång, men väl värd att läsa.

  Han förklarar varför ett land som Kina klarar sig så bra, medan USA och Europa överlever på ekonomisk konstgjord andning.

  https://www.globalpolitics.se/ekonomen-michael-hudson-om-inflationen-och-feds-plan-att-sanka-lonerna-en-depression-ar-pa-vag-del-1/https://www.globalpolitics.se/ekonomen-michael-hudson-om-inflationen-och-feds-plan-att-sanka-lonerna-en-depression-ar-pa-vag-del-2/

  Samtidigt börjar WEF plan att ta form. WEF representerar system som det militärindustriella komplexet och medicinindustriella komplexet.

  Deras mRNA ”vaccin” förstör våran naturliga immunitet, så tanken är att vi nu skall tvingas betala för artificiell immunitet.

  Nya Zeeland premiärminister Ardern är en av WEFs utbildade lakejer. Nu skall jordbrukarna tvingas betala för kemikalier som minskar djurens utsläpp. Annars måste bönderna betala Ardern Prutt skatt.

  https://freewestmedia.com/2022/10/15/new-zealands-pm-tackles-cow-farts/

  Alltihopa styrs av WEF.

  Gillad av 1 person

 3. Kriget i Ukraina handlar inte om Ukrainas folk mot Ryssland det är globalisternas organisationer EU,Nato,FN och USA som vill utöka sin makt på Rysslands bekostnad och om dom vinner kommer vi alla att få känna samma totalitära förtryck som folket i Kina känner av.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s