Rapport från The Economist visar att Ryssland klarar sig bra ekonomiskt

I går rapporterade The Economist att EU är på väg mot en lågkonjunktur mitt i den allt djupare levnadskostnadskrisen, medan den ryska ekonomin som drabbats av sanktioner – i motsats till tidigare prognoser – återhämtat sig.

Rapporten slår fast att det ekonomiska kriget mellan Ryssland och västvärlden befinner sig i ett känsligt ögonblick. Medan Europa vacklar på randen av recession, håller Ryssland på att växa fram ur en sådan.

Västerländska sanktioner har allvarligt drabbat Rysslands långsiktiga utsikter, medan den partiella mobiliseringen har resulterat i att omkring 300.000 ryssar har flytt landet. Enligt uppskattningar drog ryssarna ut 14 miljarder dollar i rubelinsättningar i september, ungefär en tredjedel så mycket som i februari. Trots dessa problem har lågkonjunkturen förmodligen nu kommit till ett slut.

Enligt en aktuell aktivitetsindikator av Goldman Sachs, som följer hur ekonomierna mår från månad till månad, tyder denna data på att den ryska aktiviteten är livligare än i andra stora europeiska länder.

En återhämtning av produktionen i landets bilindustri tyder också på att producenter har skaffat leveranser från länder utanför väst. I dollartal överstiger Rysslands månatliga varuimport nu nästan säkert fjolårets genomsnitt.

De senaste prognoserna från Internationella valutafonden (IMF) bekräftar också den ryska ekonomins återhämtning. IMF har uppgraderat Rysslands utsikter för 2022 och säger att de nu förväntar sig en nedgång i landets BNP på 3,4 %, vilket är ganska hanterbart – jämfört med fondens förutsägelse i april om en nedgång på 8,5%, tyder uppgifterna på att Ryssland kommer att kunna behålla sina militära utgifter.

Meanwhile in Europe… pekar allt åt motsatt håll, stormakter som Tyskland och Storbritannien är i det närmaste bankrutt, medan det europeiska folket står inför den värsta krisen på mycket länge. Men vi kör på ändå, för den ”goda” sakens skull. Snart dags för ett nionde och tionde sanktionspaket. 🤦‍♀️

#followthemoney

https://www.rt.com/business/564617-economist-russian-eu-economies/

En reaktion till “Rapport från The Economist visar att Ryssland klarar sig bra ekonomiskt

  1. ”Västerländska sanktioner har allvarligt drabbat Rysslands långsiktiga utsikter, medan den partiella mobiliseringen har resulterat i att omkring 300.000 ryssar har flytt landet.” hur Ryssland drabbas på lång sikt beror mycket på hur de stora länderna utanför väst gör….. 7/8 av jorden kan vara ”feed up” med västs utsugning av dessa delar av världen….. man gnäller i USA bl.a. över att Kina et.al. tar jobben från amerikaner…. NOPE det som hänt är att sedan decennier har väst flyttat produktionen dit där det är gott om billiga händer…. och som om det inte räcker så har man tillåtit groteska arbetsförhållanden… allt för att vi i väst skall få billigare nallar…. och allt annat…. så Kinas övertag av billiga jobb har skett helt i västs agenda…. vi har pink_t i byxorna och nu kyler det inför vintern hade varit bättre att inte expandera välståndet så mycket…. och 300.000 ryssar…. well klarar vi i Sverige oss under 200.000BUT 2022 kan vi vara lyckliga…. och inte alla av dessa som vi är så goda med är i samma dåliga läge som de ryssar som lämnar… gissar det är i Ryssland som i Sverige att vill man inte ingå i landets militär så sätts man i finkan… 1 månader sedan 2 sedan 3 sedan 4…. eller värre kanske? MEN dessa repressalier i Sverige gällde under kalla kriget då vi inte hade någon militär tvist med annan makt…. det finns krafter som styr och tyvärr styr de även med järnhänder vanligt folks åsikter MHA MSM och påhittet HMF och liknande….. det kommer ganska snabbt nu visa sig vilken draksådd våra politiker satt……. Hur har våra politiker som sitter i Bryssel påverkat för vårt bästa?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s