Osmakligt att se hur Sverige kryper för det odemokratiska Turkiet

Det redan mycket odemokratiska Turkiet som sedan länge vänt ryggen åt mänskliga rättigheter med en mängd lagar mot regimkritiker, kan nu lägga ännu en till listan i och med att landets nationalförsamling i går antog en ny lag som öppnar för att människor kan dömas till fängelse för att sprida ”desinformation” i sociala medier. Såväl oppositionspolitiker som andra europeiska länder och rättsaktivister är mycket kritiska till lagen som begränsar yttrandefriheten i landet.

Ett färskt exempel på hur denna typ av lagar utövas godtyckligt, är i fallet med den 46-åriga kända popsångerskan Gulsen Bayraktar Colakoglu som i augusti fick sitta i husarrest i en månad för att ha skämtat om de religiösa skolorna i landet, vilket ansågs ”framkalla hat”.

Att se hur Sverige och vår egen regering krälar i stoftet för Turkiet och dess diktatoriska president Erdogan, som dessutom utövar olagliga krigshandlingar i Syrien, är direkt osmakligt – allt för att få bli medlemmar i krigsalliansen Nato.

Enligt den tillfälliga utrikesministern Ann Linde (S) och försvarsminister Hultqvist går förhandlingarna med Turkiet utmärkt och man kan bara föreställa sig vilka ekonomiska uppoffringar som den svenska delegationen går med på i kombination med utlämningar av så kallade PKK-vänliga ”terrorister”. Andra länder som agerar på liknande sätt föraktas av såväl svenska makthavare som media, men nu är man redo att prostituera sig fullt ut på alla sätt även om det innebär att man skickar människor på flykt från förföljelse rakt in i döden. Vidrigt på alla sätt och värst är att vi medborgare inte tillfrågats om vi vill betala notan!

#hycklare

Bildkälla: Aftenposten

https://www.aljazeera.com/news/2022/9/13/turkey-releases-pop-star-from-house-arrest

En reaktion till “Osmakligt att se hur Sverige kryper för det odemokratiska Turkiet

  1. Globalisternas agenda är att rasera för de flesta…. endast eliten klarar sig…… och våra politiker är sedan länge mutade……. och vi vanliga skall i godhetens anda ta smällen…. i Sverige alltså…..

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s