Europarådet stämplar Ryssland som en terroriststat

Europarådets parlamentariska församling (PACE) antog i dag en resolution som uppmanar dess medlemsländer att förklara den nuvarande ryska regimen som terrorister. Resolutionen stöddes överväldigande av PACE-medlemmarna som var närvarande vid sessionen, med 99 som röstade för och en som avstod från att rösta.

Organet har totalt 306 platser och dubbelt så många ledamöter, varav hälften är huvudledamöter och hälften är ersättare. I Sverige representeras dem av 12 riksdagspolitiker från Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.

Antagandet av resolutionen har firats av ukrainska topptjänstemän – inklusive president Vladimir Zelensky, som talade inför församlingen före omröstningen. Zelensky twittrade att ”Detta är en kraftfull signal till världssamfundet och Ryssland att straff för brott är oundvikligt!”

Ryssland lämnade officiellt Europarådet i mars och anklagade det för att vara en ”bekväm plattform för Natos informations- och politiska kampanjer.”

Återigen denna ganska löjliga symbolpolitik från europeiska byråkraters sida som bara isolerar Europa ytterligare från Ryssland och försvårar situationen för det europeiska folket. Att man tveklöst väljer att klassificera Ryssland som en terroristregim, medan man aldrig skulle våga göra något liknande mot exempelvis USA som orsakat så mycket död, lögner och förstörelse genom sina krig tillsammans med Nato där man illegalt bombar och ockuperar andra länder ostraffat, är sådant hyckleri. Turkiet är ett annat exempel som man stryker medhårs.

Tänk så mycket bättre vi hade haft det utan alla dessa penningslukande organisationer likt EU och FN som bara söndrar – det är en illusion att vi medborgare behöver dessa onödiga politiska beslutsfattare, det är snarare dem som behöver oss som måste finansiera deras uppehälle.

#vibetalar

#dubbelmoral

#itsokwhenwedoit

https://pace.coe.int/en/news/8854/volodymyr-zelenskyy-never-yet-in-history-was-united-europe-as-strong-as-it-is-today-

https://www.rt.com/news/564613-europe-council-russia-terrorist/

10 reaktioner till “Europarådet stämplar Ryssland som en terroriststat

 1. Är det inte terrorism när man bombat sönder civila bostadshus, sjukhus, skolor, köpcentra? Det är mot alla internationella lagar de som även Rys du land skrivit under.
  Som tur är straffar det sig, ukrainska militärer går på offensiv och Ryssland som har sett stora delar av sina erfarna soldater dö tvingas mobilisera omotiverade civila som kanonmat. Fruktansvärt av Putin att skicka in sina landsmän att dö i ett krig de inte stöder och de inte har utbildning att delta i!
  Du som stöder Putin kanske kan förklara vad Ryssland kommer att tjäna på det här och varför de fortsätter att bomba civila medan de förlorar på den sidan där soldaterna slåss??

  Gilla

  1. Det kallas krig och det finns två stridande parter där den andra kanaljen bara beskrivs i positiva ordalag av västmedia trots art de har mycket på sitt samvete. Jag tror inte du enbart ska läsa MSM för att få reda på hur det går för Ry i kriget, Scott Ritter – före detta kärnvapeninspektör för FN – bevakar det bra till exempel.

   Jag stödjer inte någon I konflikte, men man kan ha viss förståelse för att Ry till slut agerade efter att ha pressats av Nato o västvärlden som startar proxykriget samt för att skydda den rysktalande befolkningen som i åtta år varit utsatta för etnisk diskriminering och död från den ukrainska regimen.

   Fredsförhandlingar framför att skicka mer vapen till UA är att föredraga om man vill få ett slut på kriget.

   Gilla

  2. @Stefan Andersson
   Ryssland har inte alls ”bombat sönder civila bostadshus, sjukhus, skolor, köpcentra”. Vi vet, bekräftat, idag att sjukhuset var ett högkvarter för nazistiska Azovbataljonen, och det bolmades inte utan sprängdes av nazisterna när dom lämnade. Ryssland har attackerat bostadshus som tagits över av militären som upprättat kulsprutenästen i dom. Samma sak för skolor. Ryssland attackerade inte något köpcentrum utan en stor ukrainsk vapendepå bredvid köpcentrat som ända var utrymt och tomt på folk.

   Gilla

  3. Ta reda på fakta i stället för skiten du läser och ser i MSM ”Stefan Andersson”! CNN visade t ex bilder där Ukraina skjutit på bostäder inne i Ryssland och påstod att det var efter de ryska bombningarna mot kraftverk i Ukraina. Folk kände igen att husen inte alls låg i Ukraina utan visade beskjutning som Ukraina gjort mot civila i Ryssland och Luhansk…Gissa hur kvickt CNN tog bort de bilderna! Bara ett exempel på hur fulmedia ”jobbar”. Man blir rent ut sagt f-b på alla lögner men sanningen om Ukraina är alldeles för obekväm för USA och EU därför tillåts farsen och ljugandet fortsätta. För övrigt så är det Ukraina som är på fallrepet militärt och utan Nato och deras legosoldater hade Kiev redan skrivit på pappren för att få fred. Således ett helt onödigt lidande för befolkningen i Ukraina som redan lidit i 30 år under den oligarkmaffia som härjat där sedan Sovjets upplösning.

   Gilla

 2. Det är väl snarare Europarådet själva som skall stämplas som en terrorist-kramare och supporter med tanke på pengar och vapen dom sänder till naziregimen i Kiev. Europa är verkligen på väg mot självdestruktion. Det är bara att hoppas på att folken reser sig mot diktatorerna innan allt blir en grå mumlande hög.

  Gillad av 1 person

 3. Instämmer med Karl W och Jenny P.
  Västliga MSMs ensidighet förvrider vår uppfattning om sakers tillstånd.
  Hur kan jag påstå detta?
  Ren erfarenhet, både som mediekonsument och anställd medarbetare från TV2-starten 1969 fram till avgången 2009.
  Blev successivt befriad via min koppartrådsuppkoppling när internet lämnade BBS-stadiet och Windows gjorde sitt inträde, informationsflödet breddades enormt under en period för att långsamt strypas lagom till min pension, de undertryckande algoritmernas sordin,
  dämpa vilken information som skulle godkännas bli presente.
  I dag är jag trots det allt brantare filtret min egen privata redaktör som parallellt kan leta upp information och väga denna, inte låta MSMs redaktioner undanhålla mig bredden jag behöver till att förstå världen.
  MSM worldwide är genom sin ägarstruktur helt synkroniserad.
  Internets öppenhet blev ett hot mot MSMs tolkningsföreträde och bekämpas därför.

  Gillad av 2 personer

 4. Europarådet är mutbart. Det visar SVT med all tydlighet i denna dokumentär i två delar:

  https://www.svtplay.se/video/33354234/dokument-utifran-azerbajdzjan-och-kaviardiplomatin/dokument-utifran-azerbajdzjan-och-kaviardiplomatin-avsnitt-1?id=8vBZQPg

  https://www.svtplay.se/video/33354262/dokument-utifran-azerbajdzjan-och-kaviardiplomatin/dokument-utifran-azerbajdzjan-och-kaviardiplomatin-avsnitt-2?info=visa

  Ändå har EU-kommissionens ordförande ”nöjet att räkna Azerbadzjan” som en pålitlig partner. Azerbajdzjan ligger på plats 141 – av 167 – när det gäller demokratiindex, 2021.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s