Energikrisen – ett problem som kommer påverka oss under lång tid framöver

Efter ett möte med EU:s energiministrar i går varnade Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto för att den pågående energikrisen i Europa kommer att bli lång och sträcka sig till 2023-2024 samt möjligen därefter.

-”Vi ser nu den första globala energikrisen i historien och den är långsiktig. Krisen drivs på av underliggande strukturella geopolitiska skäl kopplade till säkerhet, som kräver långsiktiga lösningar. Det finns internationella institutioner som fortfarande behåller en liten mängd sunt förnuft, men detta är en långvarig kris och ett problem som kommer att existera – inte bara i vinter, utan nästa vinter och efter det också. Ungerns egen energiförsörjning har säkrats efter att vi nått en överenskommelse med Ryssland och har tagit emot gas genom TurkStream-ledningen utan avbrott. Det är därför den ungerska regeringen ägnar särskild uppmärksamhet åt att säkerställa att den turkiska strömmen fungerar fysiskt och lagligt, eftersom detta är ett grundläggande intresse för vår nationella säkerhet.”

Ungerska gaslagringsanläggningar fylls till 48,2% av den årliga förbrukningen, medan den genomsnittliga fyllnadsgraden för Europa för närvarande ligger på 26,9%. Ungern tar emot cirka 80% av sin gas från Rysslands gasjätte Gazprom. Medan Ryssland har stängt av gastillförseln till ett antal länder, tecknade Ungern ett avtal med Moskva i slutet av augusti för ytterligare leveranser utöver redan överenskomna volymer.

Ungerns president Viktor Orban har tidigare anklagat EU:s ledning för att utlösa den pågående energikrisen genom att införa kontraproduktiva sanktioner mot rysk energi på grund av Moskvas pågående insats i Ukraina. Ungern har dessutom upprepade gånger krävt att den misslyckade politiken i Bryssel ska ändras och noterat att sanktionerna inte uppfyllt de förhoppningar som ställdes till dem, medan Europa blöder.

Intressant att Szijjarto tar upp att problemet kommer finnas kvar i många vintrar framöver, för just den biten verkar gemene man inte ha förstått. De flesta tycks tro att det blir lite tufft just den här vintern och sedan kommer våren som suddar bort krisen då allt ska bli som vanligt igen, när våra beslutsfattare i själva verket krattat manegen för en långvarig kris utan en tanke på konsekvenserna för befolkningen.

President Vladimir Putin har liknat EU:s strategi vid ekonomiskt självmord, något som den senaste tiden även hörts från flera håll, men EU-eliten avviker inte från sin strategi oavsett hur många varningssignaler som hörs utan agendan att krossa Europa ska fullföljas till punkt och pricka – kosta vad det kosta vill.

#vibetalar

https://www.rt.com/news/564556-europe-energy-crisis-long-term/

7 reaktioner till “Energikrisen – ett problem som kommer påverka oss under lång tid framöver

  1. Många politiker men även folket som röstar förstår inte att spiralen går fortare nedåt än uppåt, med andra ord det går fortare att riva ner något än att bygga upp det. Detta med att stänga tre kärnkraftreaktorer och stoppa driften av två: Ringhals 4 och 5, är en fanatisk dröm om att detta ska rädda världen genom att låta sitt folk bli förpassade till bronsåldern säger en del om de politiker som tror att de ska hjälpa världen. På detta lägger de hela tiden nya sanktioner som drabbar folket och även här visar politikerna och EU-eliten sitt förakt mot sitt folk. Det är EU/västs folk som får betala priset av detta krig och sanktioner där hunger, kyla, högre arbetslöshet och inflation är det vi får betala med. Hur länge är folket beredda att hjälpa Ukraina när priset bara blir högre och insatsen blir farligare för varje sanktionspaket, hur långt är folket beredda på att gå? När det är vi som får betala priset, EU-eliten genomför paketen men det är folket som får betala för skiten.

    Gillad av 3 personer

  2. Ringhals 4 gick sönder efter ett planerat underhåll och är under reparation. Gringo, tar du aldrig reda på fakta innan du skriver?

    Gilla

  3. Intressant att vi i Kina inte har någon kris, tillfällig hanterbar brist – ja, men ingen kris. Utom i väst-propagandan förstås. Där är Kina alltid en ”kris”. Vad som är mer intressant är att Kina i närmare 20 år redan har drivit en rad olika program för att både skapa mer energi och att spara energi. De flesta kärnkraftverk i hela världen har byggts i Kina, Kina är världsledande i solkraft och vindkraft. Det var länge sedan man flyttade transporter från vägarna till järnväg och floder, 100% av nya byggnader designas för värmepumpar vilka drar ner energiförbrukningen 80% till 90% rätt använda, redan för 15 år sedan konfiskerade man kolkaminer och kolspisar, alla kolkraftverk i området är nedlagda, för tio år sedan var det vanligt med kolpråmar på Yangtze, idag existera dom inte. All belysning är nu LED, det kom en medelstor lastbil till bostadsområdet fullastad med LED lampor. Liten lampa 2 kronor, stor lampa 3 kronor. Den tömdes på en timma. Det var tio år sedan, alla lampor jag köpte fungerar bra fortfarande. Var är Sverige? Snackar, som vanligt, mycke snack och lite verkstad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s