Bestialisk våldsattack ger inte tillbörligt straff

Det vidriga våldsbrottet i somras när en 15-årig pojke överföll, våldtog och misshandlade en 9-årig flicka på Morö Backe i Skellefteå har etsat sig fast i minnet. Enligt åtalet har pojken strypt flickan med skosnören, sparkat, slagit och attackerat henne med pinnar. Det grova våldet har orsakat så allvarliga hjärnskador att det kommer ge bestående men och det var en tillfällighet att flickan överlevde.

Idag börjar rättegången och 15-åringen har erkänt delar av brottet i polisförhör, men inte allt. Inför rättegången har en första psykiatrisk undersökning av pojken begärts in.

Det bestialiska våldet gör att man vill att förövaren låses in på obestämd tid, men med tanke på hans ålder och mentala tillstånd lär det tyvärr bli ett milt straff. Att pojken, som fick permanent uppehållstillstånd en vecka innan attacken, var ökänd i kommunen och ansågs vara en tickande bomb gör att tjänstemannaansvaret borde ses över. Men det begreppet har ännu inte återinförts i det svenska systemet, så i vanlig ordning lär ingen behöva ta ansvar. Att dra in uppehållstillståndet och utvisa hela familjen skulle heller aldrig komma på fråga i den humanitära stormakten Sverige, där det återkommande daltas med kriminella personer från andra länder. Han kanske till och med kommer få någon form av ersättning från de svenska skattebetalarna, likt den dömda våldtäktsmannen som fick 840.000 kronor i ersättning för att han suttit för länge på anstalt.

#onlyinsweden

https://sverigesradio.se/artikel/nu-borjar-rattegangen-om-valdtakt-och-mordforsok-pa-nioaring

https://www.expressen.se/nyheter/15-aring-atalas-for-mordforsok-i-skelleftea/

https://samnytt.se/fick-permanent-uppehallstillstand-en-vecka-innan-brutala-mordforsoket-pa-flicka-i-skelleftea/

5 reaktioner till “Bestialisk våldsattack ger inte tillbörligt straff

 1. Vi är ju en feministi$k $tormakt, va?
  Klart grabben ska ha betal’t.
  säg 840 000 Skr?
  Inte?
  2 000 000 $kr, då?
  Hahaha!
  Du får snacka med dina vännior, mig har du redan.
  Kalasbetalaren.
  Hahaha!

  Gilla

  1. Treb klockren kommentar, men man ska vara lite försiktig med det man önskar sig för inte ska man bli allt förvånad om det i slut ändan blir gärningsmannen som blir vinnaren. Detta har man tyvärr sett alldeles för ofta och ingen förstår någonting hur domstolen kan fria eller i vissa fall även nästan glorifiera gärningsmannen.

   Gilla

 2. Jag funderar vart alla feminister är?
  Linnéa classon som annars alltid yttrar sej.
  Ingen har tagit ställning för denna lilla tjej.
  Och förövaren är flyttades till ett säkert boende!!!
  Lås in och kasta bort nyckeln.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s