USA och den globala ekonomin i lågkonjunktur inom några månader

Den ekonomiska krisen med skyhöga priser på såväl el som livsmedel och drivmedel börjar nu skörda offer bland företag. Läser i dagens lokaltidning att tre restaurangverksamheter i området tvingats lägga ned, bland annat en mycket uppskattat korvtillverkare på Österlen där många sommarluncher avnjutits genom åren. Detta känns säkert igen av många av er när mindre företag runt om i landet inte klarar av det ekonomiska trycket.

Även vi privatpersoner drabbas när kostnaderna gräver stora hål i portmonän och SVT skriver i dag om en kvinna som måste låna pengar av sina vuxna barn för att få ihop det. Vilken skamkänsla, men samtidigt sorgligt för vi är bara i början av krisen.

VD:n för JP Morgan Chase & Co, Jamie Dimon, har kommenterat den ekonomiska krisen i en intervju med CNBC inför att de stora amerikanska bankerna ska rapportera sina resultat för tredje kvartalet på fredag, där han konstaterade att USA och den globala ekonomin kan tippa in i en recession i mitten av nästa år. Snabb inflation, stora räntehöjningar, kriget i Ukraina och de okända effekterna av Federal Reserves politik för kvantitativa lättnader, är några av indikatorerna på en potentiell recession.

-”Det här är mycket, mycket allvarliga saker som jag tror kommer att pressa USA och världen – jag menar, Europa är redan i recession – och de kommer sannolikt att försätta USA i någon form av recession om sex till nio månader från nu.”

Världsbankens president David Malpass och Internationella valutafondens verkställande direktör Kristalina Georgieva har också varnat för en växande risk för global recession och sagt att inflationen förblir ett problem på grund av kriget i Ukraina.

Trots dessa uppenbara varningar som hörs från alla håll fortsätter EU bedriva sin destruktiva politik som suger ut såväl privatpersoner som företag, där man envetet står fast vid att av principskäl inte använda de resurser som står till buds från ryskt håll. Det är bättre för beslutsfattarnas prestige att människor svälter ihjäl alternativt fryser ihjäl och får lämna sina hem utblottade.

Om man vid det här laget fortfarande inte insett att EU-eliten med Ursula von der Leyen, Joseph Borrell m.fl. fått betalt för att krossa Europa och att våra egna politiska ledare är lakejer som aktivt medverkar till nedmonteringen, är man på riktigt korkad eller inlåst i en filterbubbla. Det kan inte bli tydligare än så här att det är medvetet från början till slut.

#followthemoney

https://www.dailysabah.com/business/economy/jpmorgan-ceo-warns-of-recession-in-6-to-9-months

En reaktion till “USA och den globala ekonomin i lågkonjunktur inom några månader

  1. Läste en väldig bra kommentar på harrietsblogg där en kvinna med namnet Agda hade skrivet ”Har man kontroll över maten och energin, så har man makten över människorna.” Sätter man sen till inflation, drivmedel, högre ränta, krig, sanktioner, bland världens högst belånade folk och svagare krona då inser man ganska snabbt att vi befinner oss i en mycket mörk situation. Denna situation är skapad av politiker som inte vill eller inte ens har förmågan att förstå vad de har skapat, det räcker att se MP och deras miljö/energi politik där sossarna tillät dom förstöra ett väl fungerade land, allt för att kunna behålla makten.

    För en politiker handlar allt om att få det bättre ekonomiskt med allt fokus på egenvinning av kapitalet och gå ”ärenden” så man ev någon gång kan bli upplockad i World Economic Forum och Klaus Schwabs gäng, allt handlar egentligen för en politiker att slicka uppåt och sparka nedåt.

    Så håll i hatten för stormen har knappt börjat och vi lär knappast få någon hjälp av politikerna som styr Sverige utan det bästa är att se till sina nära och kära och hjälpa människor som kommer att få problem, det måste ta slut för att det nya ska kunna börja.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s