Vad hade man förväntat sig?

Efter att Ryssland i dag slagit till mot Ukrainas infrastruktur i en serie attacker har fördömandena haglat tätt och man pratar även om att försöka utesluta Ryssland ur FN:s säkerhetsråd. Man får intrycket av att såväl västmedia som politiska ledare är överraskade, men med tanke på att Putin under lång tid utfärdat diverse varningar om att man till slut kommer slå tillbaka, är det inte förvånande att måttet till slut blev rågat efter de många provokationerna.

Den förmodade terrorattacken på Krimbron i helgen blev den utlösande faktorn och såväl New York Times som Washington Post hävdade att attacken hade orkestrerats av Ukrainas underrättelsetjänster, något som även ryska myndigheter har instämt i. Den ukrainska regimen var även medskyldig till mordet på journalisten Daria Dygina, något som USA:s säkerhetstjänst har bekräftat och sprängningen av Nordstream-ledningen var heller ingen ”olycka”

Något som inte heller nämns så ofta är att Ryssland har drivit på för fredsförhandlingar som avfärdats av Ukraina eftersom Zelensky vägrar sätta sig vid förhandlingsbordet, istället har man tillsammans med västländerna förespråkat att konflikten ska avgöras på slagfältet. Det är också lite ironiskt att när Ukraina regelbundet bombat civila och privatbostäder i Donbass med hjälp av Natos vapen, något som dokumenterats av flera journalister på plats, så är media och västvärldens ledare tysta. När Ukraina mördar oskyldiga är det på något sätt rättfärdigt, det är bara när Ryssland gör något som det är förskräckligt.

Inte för att jag på något sätt försvarar någon krigshandling oavsett om det är Kiev eller Moskva som står som avsändare, men det behöver ändå sägas att denna dubbelmoral är vidrig. Men media vill ha sina klick och struntar i hur många ukrainare/ryssar som får sätta livet till och människor överlag klarar inte av att hålla två tankar i huvudet samtidigt – allt är bara svart eller vitt. Både media och vapenindustrin vill nog gärna att kriget ska pågå länge än.

#hyckleri

https://freewestmedia.com/2022/10/10/breaking-news-russia-responds-to-attack-on-kerch-bridge/

8 reaktioner till “Vad hade man förväntat sig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s