Klimatångest bland unga – ett skapat problem

För några år sedan fanns inte ens ordet klimatångest, men efter Greta Thunbergs iscensatta entré i offentligheten tillsammans med massiv skrämselpropaganda från massmedia 24/7 har vi skapat oss ännu ett samhällsbelastande problem.

Man kan till och med forska på ämnet som Oleksandra Khalaim gör vid Uppsala universitet med slutsatsen att allt fler unga samt studenter har klimatångest, vilket är ett problem de fått ”ärva”.

Studenten Joacim Schenning är en av de drabbade som säger att det har gått till en gräns att han känner det så mycket att hans välmående påverkas negativt.

Det här är perfekt för läkemedelsindustrin som ser en stor grupp potentiella nya kunder som kan knapra ångestdämpande piller resten av livet. FN spär dessutom på problemet eftersom de i samarbete med Google och sociala medier-jättar opererar i en gemensam påverkanskampanj för att styra vilka ”fakta” om klimatet som allmänheten ska få ta del av, som jag skrev om i går.

#madworld

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/klimatangest-bland-studenter

3 reaktioner till “Klimatångest bland unga – ett skapat problem

 1. Detta är ett stort problem verkligen klimatet rasar ihop fort nu…. vi måsta göra något nu dvsinte Kina, Indien och andra länder de har fått typ 40 år på sig….. Sverige går från en så gott som fossilfri elförsörjning till något sämre…. och vi måste göra mycket för vi är en promille av jordens befolkning…. och vi har bara 5 greta-år på oss…. eller hela väst för den delen 1/8 av jordens befolkning…. man kan inte ha passerat gymnasiet för att gå på denna hoax… jag kanske inte ens 8:an utan tillhör de 16%-en… Skulle 0-utsläpp i väst påverka….? Nja inte så länge man ersätter kärnkraft med alternativ som har mer och mycket mer utsläpp…. Miljömupparna/socialisterna kan inte tro på detta utan det är en agenda….

  okk fakta…. vi är inte boven……… och de kraftigt växande länderna kan fortsätta i 40 år till dvs det spelar ingen roll vad vi gör skulle detta med klimatet vara reellt kommer vi att gå under eftersom de expanderande regionerna staterna bara gasar på….

  Hur F_N kan folk gå på detta?

  från 1850 till 2021 och vi har 5 år på oss sedan 1850…. de 16%-en levererar….https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/20211026_Cumulative_carbon_dioxide_CO2_emissions_by_country_-_bar_chart.svg

  OKK senaste åren visar att Kina är boven… och BTW väst har skickat ”smutsiga jobb/tillverkning” dit just saying…. först skicka blue collar jobs till Kina och sedan förutom att vara utan jiobb så skall vi stänga vår el osså… Pin Ball TILT!!!

  Gilla

 2. Studerar man och man förstår vad man studerar och varför man gör det och vad de kan leda till, så borde studenterna få/skapa sig ett kritiskt tänkande som innebär att man kan se problemen från flera sidor. Eller är studenterna lata och inte orkar studera vilket innebär dåliga kunskaper och köper man även lärarens teser och påståenden då är man farligt ute som student, men återigen i mitt tycke så faller mycket på studenten lata studenter=dåliga kunskaper.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s