EU måste pausa klimatarbetet om man vill ta sig ur energikrisen

Att Europa måste pausa arbetet med att uppnå klimatmålen om man ska lyckas ta sig ur den nuvarande energikrisen innan årtiondets slut, måste vara det klokaste som någon sagt på länge.

Morten Springborn, global temaspecialist på kapitalförvaltningsföretaget C Worldwide Asset Management, har helt klart en poäng här och detta borde gjorts för länge sedan – men då för gott och inte bara en paus – då hade vi antagligen inte haft problem av samma kaliber vad gäller energiförsörjningen.

Den ”gröna” politiken som under lång tid förstört så mycket medan man ignorerat våra reella miljöproblem, behöver definitivt sättas på is och förhoppningsvis finns det några länder kvar där makthavarna fortfarande styrs av sunt förnuft som kan börja dra i handbromsen. Tyvärr lär dock Sverige vara det sista fästet som håller fast vid detta kamikazeprojekt som dominerats av att pengar byter fickor i en rasande fart medan folket sugs ut med hjälp av skrämselpropaganda, så räkna inte med att vågen börjar här.

#followthemoney

Bildkälla: DI

6 reaktioner till “EU måste pausa klimatarbetet om man vill ta sig ur energikrisen

 1. ”Pausa” duger inte! Varför inte bara lägga ner, när det handlar om påståenden som inte är påvisade rent vetenskapligt? Det går inte att ta politiska/finansiella påståenden och klistra vetenskapliga etiketter på dem! (Läppstift på en gris …) Det blir inte sant ändå …

  Gillad av 3 personer

 2. Egentligen är det politikerna som har skapat problemen, tar man bort dem så hade många av problemen inte funnits. Det blir väldigt fel när man som socialdemokraterna lät ett extremistparti få stänga ner stänga tre kärnkraftreaktorer och stoppa driften av två: Ringhals 4 och 5. Stängningen av kärnkraftsreaktorerna stöddes i Riksdagen av Vänsterpartiet och Annie Lööfs centerparti. Hade vi haft kvar kärnkraftverken så hade vi inte haft den energikris vi har/kommer att få.

  Så är man kritisk så kan man med lätthet inse att en stor del av energikrisen är skapat av politiker som hellre ser till sin egna makt, ekonomiska befogenheter och tillgången till att styra landet, än att underlätta och skapa ett land som alla har råd att bo och leva i.

  Gillad av 3 personer

  1. Som alltid kostar det tid och pengar när man symtombehandlar, oavsett sammanhang. Hårddrar man det hela, så är det inte politikerna som behöver åtgärdas i första hand (göras rumsrena), utan de finansiella *paterna som styr politikerna.

   Gillad av 1 person

  2. Men du Gringo,kikar du in på svenska kraftnät/kontrollrummet så skall du se att elexporten fortgår större delen av dygnets 24 timmar vecka ut och vecka in så brist på el har vi enbart eftersom vi tvingas att exportera. Lägger man elförsörjningen i privata händer så kan man inte förvänta sig att dessa privata företag skall ha något som helst samhällsansvar. Privata företag ansvarar endast inför sina ägare. Du måste vara rättvis och se verkligheten Gringo. Men du har rätt i att elkrisen har orsakats av politiker,av högerpolitiker som sålt ut våra gemensamma tillgångar. Hur svenska folket vill rösta för fortsatt skadlig högerpolitik är för mig ett stort mysterium. Btw så styr Magdalena Andersson fortfarande. Det är inte riktigt klokt att Sveriges industri blöder och tvingas lägga ner allt medan dvärgen Ulf har så djup ångest över att ta över styret att det fortfarande har misslyckats honom att bilda regering. Näringslivet har egentligen alltid velat ha en sosseregering,de vet att en sosseregering har förmåga att sätta igång näringslivet. Hoppas att Maggan får fyra år till och det ser väl ganska ljust ut med den splittring som tycks förlama högern. Heja Maggan,en värdig ledare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s