Uppgifter om tortyrkammare var fake news

Desinformation kommer garanterat från båda hållen i Ukrainakonflikten, men inte enligt MSM som gladeligen tar emot varje ”nyhet” som basuneras ut från Kievregimen som sanning. Såväl manipulerade bilder från kriget som förvrängda sanningar om så kallade massakrar har i efterhand kommit i dagern, men så klart inte omnämnts i massmedia med information om korrigerade uppgifter.

Nu senast har det visat sig att en hög med guldtänder, som Ukraina påstår har dragits från civila av ryska trupper under tortyr, faktiskt tillhör en lokal tandläkare – något som den tyska tidningen Bild rapporterade i onsdags.

I tisdags publicerade det ukrainska försvarsministeriet en bild på Twitter av vad de kallade ”en tortyrkammare” i Peski Radkovskiye, en stad i Kharkov-regionen. Bilden föreställde en gasmask, som enligt ministeriet användes för att tortera lokalbefolkningen och en låda med guldtandkronor som låg på gräset. ”Hur många fler kommer att hittas i det ockuperade Ukraina?” frågade man och antydde att det var ryska trupper som hade begått grymheterna.

Men enligt Bild tillhörde tänderna tydligen patienter hos en lokal tandläkare och inte ukrainska tortyroffer. ”De här tänderna ser ut som de som stulits från min samling,” sa Sergey, 60, till nyhetsbyrån när han visades bilden som distribuerats av de ukrainska myndigheterna. ”Jag är den enda tandläkaren här. Så om de hittades här måste de ha kommit från mig.” På frågan om tänderna kunde ha kommit från döda människor avfärdade tandläkaren kategoriskt föreställningen. ”Åh gud, nej! De tillhörde människorna jag har behandlat under alla dessa år. Jag drog ut de här tänderna för att de var dåliga”, förklarade han. Tandläkaren uttryckte också misstankar om att det var ryska trupper som stal dem, antingen för att de trodde att de var gjorda av guld eller för att skrämma lokala invånare.

Saklig och nyanserad rapportering om denna konflikthärd i media har från dag ett lyst med sin frånvaro och att EU:s medborgare tyst accepterat att rysk media censureras är beklagligt eftersom det narrativ vi matas med dygnet runt gör att vi inte får hela bilden.

#propaganda

5 reaktioner till “Uppgifter om tortyrkammare var fake news

 1. Det gäller för propagandaministerium att bygga upp trovärdiga historier om hur fruktansvärd ond ryssen är framför allt Putin och hur fantastiskt goda de ukrainska soldaterna är, särskilt de från Azovbataljonen, men vi får inte glömma hur underbar skådespelaren är. Att det sen finns papper på att detta par både äger lyxfastigheter i både EU och USA men även figurerar i Pandoraläckan spelar ingen roll. Allt handlar om att få fram så mycket propaganda att väst kan legitimera ett anfall från Natos sida, och ingen i väst/EU får eller kan dra sig tillbaka och som en Julius Caesar hade sagt ”tärningen är kastad” Alea iacta est. Veni, vidi, vici. Et tu, Brute, kan även bli tvärtom att Ryssland tvingas att anfalla om det känner sig hotade av Nato eller anser att tredje person är inblandad i kriget eller att Nato anfaller under ”False flag”.

  https://riktpunkt.nu/2022/05/zelenskyj-skatteparadis-och-skumma-affarer/
  https://www.svd.se/a/Wjk50L/dolda-miljarder-pressar-europas-ledare-och-kandisar

  Gillad av 1 person

 2. Tänker TV-skådespelare som reser runt och salar resurser från skattebetalarna i väst.
  ”Inför en australiensisk tankesmedja på torsdagen talade Ukrainas president Voldomyr Zelensky om att Nato behöver agera ”förebyggande” för att förhindra Ryssland från att använda kärnvapen. Uttalandet har väckt mycket starka reaktioner. Men vad är det presidenten egentligen säger? Det tvistas det om.”
  Jag får en känsla av att elensky vädjar om ett ”förebyggande” att Nato skall dela ut ett ”First strike” ??
  Det hypotetiska uttrycket från kalla kriget som aldrig tillämpades.

  Gillad av 1 person

  1. Gringo, propaganda handlade det om och för din del så propagerar du med ”fakta” från det gamla sovjetvänliga kommunistpartiet, trovärdigt???

   Gilla

   1. Anders det handlar inte om trovärdighet, det handlar om propaganda.
    Jag tror snart du är ensam om att ”hylla” din skådespelare, fler och fler genomskådar honom och hans sätt att manipulera de som orkar med att lyssna på honom. Jag förespråkar varken ryssen eller Ukrainare men som läget är just nu så kan de smälla från båda hållen, Nato/USA vägrar släppa de sanktioner som USA vinner på, vilket innebär bland annat sprängningen av Nord Stream, att EU ska frysa och att företagen tappar konkurrens förmåga till USA:s fördel, Ryssland vinner på sina naturresurser som USA så gärna vill komma åt, Ryssland har allt USA inte har, eller rättare sagt har bränt. I ett krig blir Europa åter skådeplats och denna gång blir även Sverige indraget i kriget och inbilla dig inte att Rysslands motivation/soldater/förmåga är slut det är det farligaste man kan göra att tro att FI är i underläge. Europa är kriget och sanktionernas stora förlorare, särskilt Ukraina, Ryssland och Tyskland men alla länder i Europa påverkas negativt.
    USA är vinnaren på ett försvagat Europa som inte längre kan konkurrera ekonomiskt eller politiskt med USA.

    Efter att läst de flesta av dina inägg här på jennypiper så framkommer en bild som speglar ett rum där luften står still och i mitten springer en Anders omkring och försöker hitta sin plats här på nätet. Med det sagt så är du alltid välkommen hit oavsett vilken stånd punkt du väljer att ha, jenny både förespråkar/har nämligen yttrandefrihet. Men ingen orkar med en ständigt ifrågasättande människa speciellt inte om det inte vet vad de pratar om. Och Anders jag vet att vi inte ser samma problem eller för den delen samma verklighet, men för en gång skull kanske du skulle försöka förstå att det finns bra mänskor med andra tankar än de du anser är rätt.

    Med detta sagt så respekterar jag dig och tycker det är trevligt att man kan tycka och tänka olika men med ett bra språk. Det är väl detta som borde betecknas som ”mångkulturellt” istället för en kultur ingen av oss förespråkar.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s