Det enda konsekventa inslaget i EU:s politik är hämnd på fria nationer

Tvärtemot det faktum att EU misslyckats med sina tidigare sanktionspaket mot Ryssland och att expertanalyser som varnar för Europas egen undergång duggat tätt, drevs ändå det åttonde sanktionspaketet igenom av EU med bland annat ett pristak samt ytterligare restriktioner för sjötransport av rysk råolja och petroleumprodukter till tredjeländer.

Serbien som importerar rysk olja till sjöss genom en kroatisk hamnterminal på ön Krk, varifrån den sedan transporteras via en pipeline till serbiskt territorium, är starkt kritiska och i går framförde den serbiska regeringen – som tillsammans med Ungerns styre tillhör de få länder som öppet vågar kritisera eliten i Bryssel – sin kritik där man konstaterade att restriktioner för sjötransporter av rysk olja skulle göra det för dyrt för Serbien och allvarligt drabba landets ekonomi.

Landets inrikesminister Aleksandar Vulin skräde inte orden i sin kommentar och anklagade även Kroatien för att ha lobbat för de nya åtgärderna.

-”EU är platsen för vår framtida förnedring och lidande. Belgrad kommer nu att tvingas köpa dyrare irakisk olja och därmed förlora hundratals miljoner euro. Det enda konsekventa inslaget i EU:s politik är hämnd på fria nationer. EU införde inte det åttonde sanktionspaketet mot Ryssland utan det första sanktionspaketet mot Serbien. Det är bättre att vara ett militärt och politiskt neutralt land än att vara medlem i en klubb av nationer som tillåter sina medlemmars psykologiska komplex att bestämma.”

Serbiens premiärminister Ana Brnabic var minst lika kritisk till de nya sanktionerna och sade att de infördes på bekostnad av livet och levnadsstandarden för alla serbiska människor.

-”Det kommer att kosta oss hundratals miljoner euro. Det de trodde att de skulle göra mot Ryssland gjorde de mot oss i onsdags, eftersom vi är beroende av oljeledningen i Kroatien. Bryssel använder energi som politisk utpressning och vedergällning.”

Hemma i Sverige däremot saknas samma klarsynthet vad gäller EU:s politik som sakteligen förtär oss – inte så konstigt när både våra styrande politiker och media går i Bryssels ledband oavsett vilka konsekvenser det kommer få för landet och dess medborgare som ska betala notan för von der Leyens och Borells m.fl. storhetsvansinne.

Den nya förmodade regeringen har heller inte den kritiska hållning som krävs om man vill distansera sig från EU och få landet på fötter igen. Utrikesutskottets nya ordförande Aron Emilsson (SD) – som säger sig välja Biden i alla lägen till Kristerssons belåtenhet – har redan gjort klart att Sveriges kommande regering kan förbjuda reparationer av de skadade ryska gasledningarna i Östersjön eftersom Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna samtliga är motståndare till Nord stream 2 – något som även Hans Wallmark (M) ger sitt stöd för.

Det gör väl ingenting att människor i Europa kommer frysa ihjäl i vinter när det handlar om att vara politiskt korrekt och göra som husse säger i alla väder om man vill ha en plats vid köttgrytorna.

#swexit

https://www.rt.com/news/564180-serbia-eu-russia-sanctions-revenge/

https://www.friatider.se/sd-utspel-om-att-sverige-inte-ska-tillata-att-gasledningen-lagas

3 reaktioner till “Det enda konsekventa inslaget i EU:s politik är hämnd på fria nationer

  1. Ju längre denna fars får fortgå ju mer framgår det att förlorarna är medborgarna i EU/Europa, vinnaren är i första hand USA men även den elit som hyllar Klaus Schwab och World Economic Forum. Kriget som kommer komma handlar i vis mån om Ryssland men den stora fienden är eliten som vill förslava oss alla EU medborgare och göra oss till slavar under eliten, välj vilken fiende ni anser farligast.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s