Den enda snara som dras åt är vår egen

Rubriken på den här artikeln i DN är lite missvisande eftersom den syftar på att EU skulle dra åt snaran ytterligare på Ryssland, när det i verkligheten är sig själva man sakta stryper. Med sju sanktionspaket har man misslyckats med sina intentioner att krossa Ryssland och istället påbörjat nedmonteringen av Europas välstånd – det åttonde kanske blir spiken i kistan för folkets möjligheter att ta sig igenom krisen.

EU-styret stoltserar med ett s.k. pristak på rysk råolja, men verkar i vanlig ordning inte gjort någon konsekvensanalys. Ryssland säljer så klart sin olja till andra länder utanför EU som betalar det pris som ryssarna angivit. De struntar blankt i EU:s desperata sanktioner.

Det ryktas för övrigt om att Ryssland och Saudiarabien ska dra ned oljeproduktionen rejält i ett planerat samarbete i syfte att klämma åt USA då de globala priserna på såväl olja som gas kommer skjuta i höjden, något bland annat Financial Times skrivit om och som även förmedlades på OPEC-mötet.

Även om den ryska ekonomin backar på pappret, är den ändå stabil jämfört med hur sanktionerna påverkar Europa med energikris, skenande inflation, skyhöga livsmedelspriser samt konkursdrabbade företag som genererar arbetslöshet samt påverkar exportintäkterna.

Men medborgarna i EU invaggas i en falsk trygghet tack vare massmedia som agerar propagandaorgan åt det korrupta styret i Bryssel och dagligen presenterar den tillrättalagda bilden av att kriget går åt pipsvängen för Ryssland, Putin är på väg bort och EU har full kontroll över situationen – trots att desperationen aldrig varit starkare än nu och vi gräver vår egen grav där folket betalar det högsta priset. Uppvaknandet kommer bli mycket hårt för alla som fortfarande lever på som vanligt i tron att ”stormakten” Sverige kommer glida igenom det här smärtfritt.

#vibetalar

https://www.dn.se/varlden/eu-drar-at-snaran-och-infor-nya-sanktioner-mot-ryssland/

7 reaktioner till “Den enda snara som dras åt är vår egen

 1. Jenny som vanligt så litar du på den ryska propagandan, hade du haft någon kontakt med vanliga ryssar så hade du fått bilden klarare gör dig. De vanliga ryssarna känner helt klart av sanktionerna, brist på en mängd varor i butikerna och bland överklassen märks det ännu tydligare då en mängd av tidigare lyxvaror inte finns att få överhuvudtaget. USA producerar faktiskt lite mer olja än de förbrukar så på vilket sätt skulle Saudiarabiens minskade oljeproduktion påverka dem? Ryssland säljer sin olja för ett pris som är betydligt lägre än världskriget på olja till bla Inden, bra för indierna men knappast för ryssarna. Om du var lite uppmärksam så skulle du se att europeerna är trötta på höga energipriser men att vi accepterar det så länge vi vet att det gynnar ukrainarnas kamp för ett självständigt och fritt land!

  Gillad av 1 person

   1. Ann-Charlotte, vilka varor saknar vi på butikshyllorna?? De alltmer höga priserna skulle kunna sjunka ganska snabbt om ryssarna drar tillbaka sina trupper, vissa varor tar ju lite längre tid att få sänkt pris på då ryssarnas krig har förstört delar av infrastrukturen i Ukraina och även försvårat produktionen av många jordbruksprodukter. När Putin försvunnit så finns det en chans att några förnuftiga ryssar tar över i Ryssland och tar hem trupperna, betalar vad de förstört med pengar de får in då sanktionerna kan hävas, on vi har tur så att ker det inom ett par månader. Putin hänger lösare för varje d att g kriget pågår då hundratals ryska soldater för varje dag!

    Gilla

   2. Anders de s.k. sanktionerna mot Ryssland drabbar bara Europa (alltså inte bara diktaturen EU). Hade inte NATO / USA / EU militärt och strategiskt expanderat österut och därmed avsiktligt provocerst Ryssland hade vi inte haft någon kris. Ok vi hade ändå haft en kris pga de påhittade klimathoten med katastrofala följder för energiproduktionen.

    Gillad av 1 person

 2. ”. . dra ned oljeproduktionen rejält . . ” japp nu är man på´t igen…. om man har en tyrann i en familj som är starkast kan man göra på detta vis…. om man är 1 av 8 (delar av världen) kommer de andra 7 att unisont säga ”TRAMS” och lämna…. om neddragningarna är genomförda…. 2 miljoner fat av produktionen skall tas bort…. dock en långsam strypning då redan 1 miljon av dessa fat redan bromsats… men iaf…. – 2 miljoner bpd (bpd – barrels per day) [världens produktion 100 bpd]
  OCH får de som har olja inte tillräckligt bra betalt för att sänka EU(OPEC?) bara och vrida EU´s arm lite till….. Stort Tack till MP och Greta….. betänk att gas har flera hundra gånger mer utsläpp av koldioxid jmf me kärnkraft just saying…. Kan problembarn beskrivas tydligare…. ???

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s