USA pressar EU att göra mer för att stödja Ukraina

EU har fortfarande bara betalat ut 1 miljard euro (980 miljoner dollar) till Ukraina av de 9 miljarder euro som utlovades i maj i år. I mitten av september godkände Bryssel även frigörandet av ytterligare 5 miljarder euro, men dessa medel har inte heller betalats ut ännu.

Enligt vad Bloomberg rapporterade i dag vill dock USA stödja Kiev med en ersättning på 1,5 miljarder dollar varje månad under hela konflikten med Ryssland och man uppmanar nu EU-länderna att följa efter.

Enligt icke namngivna tjänstemän har Biden-administrationen pressat Europa att göra mer i sina ansträngningar för att stödja Ukrainas kamp mot Ryssland. En Bloomberg-källa sade att USA och dess allierade, som redan har försett Kiev med många fristående hjälppaket, har funderat på en mer regelbunden mekanism som skulle förhindra Ukrainas misshandlade ekonomi från att kollapsa.

Enligt en annan källa varnades EU-tjänstemän för att den amerikanska kongressen i allt högre grad kommer kräva mer bördfördelning mellan de allierade. Ytterligare en tjänsteman noterade att USA förväntar sig att EU ska förse Ukraina med finansiering som är ungefär lika med de månatliga 1,5 miljarder dollar som Washington är redo att lägga på bordet. Medlen sägs vara avgörande för att täcka Kievs väsentliga behov, såsom grundläggande offentliga utgifter, skolor, sjukhus och elnätet.

I slutet av april sade chefen för Internationella valutafonden att Ukraina behöver 5 miljarder dollar varje månad för att hålla sin ekonomi igång. Samtidigt nämnde Ukrainas president Vladimir Zelensky samma månad en ännu större siffra; 7 miljarder dollar per månad och tillade att hundratals miljarder dollar skulle krävas för landets återuppbyggnad.

Först förstör man Europas livlina till riklig tillgång på billig gas och sedan förväntar man sig att EU ska betala ännu mer. Helt vettlöst! Men Ursula von der Leyen gör självklart som Biden säger medan vi själva går under, precis som de ryggradslösa politikerna i Sverige – inklusive den nya regeringen – eftersom det är för en ”god sak” och vi betalar.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/563919-us-eu-more-aid-ukraine/

15 reaktioner till “USA pressar EU att göra mer för att stödja Ukraina

 1. Som jag ser det, är det ett försök från USA att pressa EU till bankrutt.
  De vill göra de Europeiska länderna ekonomiskt beroende av USA.

  Det hela är egentligen ganska enkelt. EU borde meddela USA att de inte har råd och meddela att de slutar sända vapen till Ukraina men fortsätter med humanitär hjälp till dess medborgare.

  Detta skulle få Bidenadministrationen att gå i taket men samtidigt avslöja deras syften – att Ukraina endast är viktigt för USA att bekämpa Ryssland samt försvaga Europa. Hela denna operation är iscensatt av USA för att få världsherravälde. Om EU säger nej nu, kommer hela deras plan gå om intet!

  Gillad av 4 personer

  1. På engelska heter det ”to add insult to injury”, först ekonomiskt sänka Europa och strax sedan ”förvänta sig att Europa bidrar till det ”svarta hålet”, även kallat Ukraina. Världskriget i full swing.

   Gillad av 1 person

 2. På engelska heter det ”to add insult to injury”, först ekonomiskt sänka Europa och strax sedan ”förvänta sig att Europa bidrar till det ”svarta hålet”, även kallat Ukraina. Världskriget i full swing.

  Gillad av 1 person

 3. Att du orkar Jenny! Att Ukrainas ekonomi beror på att Ryssland bombat sönder delar av landet, både infrastruktur, civila byggnader och annat. Ukraina har stoppat gasflödet i en pipeline pga rysk militär aktivitet, förståndigt med tanke på hur det gått för personalen på kärnkraftverket de intog med militära medel! För gastillförseln till Europa spelar det ingen roll då Ryssland inte levererar fullt på någon annan pipeline. Bara att konstatera att Putin är en katastrof, förlorar erövrade områden, förlorar pengar på gas och olja, visst får Ryssland sälja olja till en del länder, men till långt under tidigare priset, strida strömmar av flyende ryssar, uppbrända militära rekryteringskontor, alltfler protesterande människor och nu alltfler lokala politiker som öppet kritiserar kriget! Frågan är hur länge Putin kan hålla sig kvar?? Vad tror du Jenny? Jag ger han max sex månader!

  Gillad av 1 person

  1. Efter Warszawa-paktens upplösande 1991 har NATO/USA under årtionden fortsatt att militärt och strategiskt utvidga sitt territorium österut:

   12 March 1999
   Czech Republic
   Hungary
   Poland

   29 March 2004
   Bulgaria
   Estonia
   Latvia
   Lithuania
   Romania
   Slovakia
   Slovenia

   1 April 2009
   Albania
   Croatia

   5 June 2017
   Montenegro

   27 March 2020
   North Macedonia

   https://en.wikipedia.org/wiki/Enlargement_of_NATO

   Nu senast var det tal om att Ukraina skulle ingå i NATO. Den idéen är ännu inte död eftersom den korrupte Zelensky fortsätter sin aggresiva politik.

   Den som tror att denna militära expansion och provokation från NATOs/USAs sida skulle kunna genomföras utan att Ryssland skulle reagera är mer än lovligt ”naiv”.

   Gillad av 2 personer

   1. Magnus, på vilket sätt är det aggresivt och ingå I en organisation som arbetar för att det ska vara fred i medlemsstaterna? På vilket sätt är Zelensky korrupt och eller aggressiv. Var det så att Ukraina angrep Ryssland??

    Gilla

   2. Anders.

    Även Hitlertyskland arbetade för ”fred” i de (”medlems”)stater som landet ockuperade med militärmakt. Varför behövs ett utvidgat militärt NATO när Warszawapakten upphörde 1991? Det vore ju dock bättre med en annan form av samarbete över landsgränser än med vapen och soldater som ”bindemedel”?

    Zelensky är aggressiv eftersom han KRÄVER pengar, vapen samt annan utrustning och hjälp av väst samt även vill att NATO/USA ska använda kärnvapen mot Ryssland.
    Dessa vapen ska sättas in t.o.m. om Ryssland bara skulle tänka tanken att använda kärnvapen mot Ukraina (NATO/USA/EU).

    Ukraina är ett internationellt erkänt korrupt land. Även om informationer i wikipedia alltid ska tas med en nypa salt finns interessant information här https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_in_Ukraine

    Det är ju uppenbart att Zelensky lånar ut sig och sitt land för att USA/NATO men även EU ska kunna föra ett (indirekt) krig mot Ryssland, med vapen eller s.k. ”sanktioner”. Och det gör han med säkerhet inte gratis. På vilket sätt han kompenseras låter jag vara öppet, men det kan ju vara monetärt eller med politiska fördelar eller positioner inom ”världssamfunden”. Han har ju redan en fot inne i WEF. Allt detta hänger naturligtvis samman med NATOs aggressiva expansion österut.

    Gilla

   3. Som jag skrev tidigare:Tänk om Ryssland(naturtillgångar), merparten Europa, EU-inte i sin nuvarande tappning-samt Ukraina(världens kornbod) kunde enas….
    Där har vi ett Europa värt namnet & lite till…
    Vem/vad/vilka vill inte att det händer?
    Putte fan?
    Not so much!
    $omliga vill nog att vi utplånar varandra istället, så slipper andra engagera sig.
    Krig kostar en del $tålar,som kunde läggas på nåt bättre…
    Helt galet tänkt?

    Gilla

 4. Ryssland har flera gånger visat att dess grannländer behöver vara med i ett brett militärt sammarbete för att säkra sina gränser. Inget land har angripit Ryssland sedan det återbildades efter Sovjetunionens kollaps, däremot har Ryssland flera gånger angripit grannländer.
  Förhoppningsvis så ser vi snart ett fredligare Ryssland när Putin är borta.

  Gilla

 5. @Anders
  Allt väl(inget illa menat)
  Sant!
  USA(NATO),då?
  Oskyldiga?
  De är de kålsupare bägge två.
  Tanken är,att vi kan bättre.
  Måste kunna.
  Vi har det sk ”Militärindustriellakomplexet, som gör $ på folks död sedan länge…. överallt.
  Det vet du!
  Finns på bägge sidor.
  Samma rot….
  De”finansindustriellakomplexet”.
  Får jag försöka? OM vi går med NATO-vilka krigar ev i Ukraina snart?
  Eskalering?
  Vem tjänar på det? du/jag?
  Nope.

  Gilla

 6. @Anders
  Jo, har vi inte nog med problem här? med dödskjutningar snart varje dag.. nästan & sprängningar & f. n vet vad?
  Ett land måste kunna & vilja försvara sin gräns, för att tillskriva sig epitettet land-kan vi det?
  Säker?

  Gilla

 7. Upp till sk feminiserade karlar.
  What $hit!
  U Want us wild.
  Wild and free…. Sister.
  $katte slavar?
  De är vad vi/du(äventuellt inte) är.
  Vakna!

  Gilla

 8. Vad ska de med min pengar sk till?
  Vägrar.
  Mitt hjärta är äkta.
  Hur långt hade de kommit utan skattepengar!?
  Hahaha!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s