Tyskland skänker mer vapen och pengar till Ukraina samtidigt som de själva är på väg mot konkurs

Värdskapet för att fortsätta förse Ukraina med nya vapen och pengar fortsätter vandra runt varje vecka. I torsdags röstade den amerikanska senaten för att skicka ytterligare militärt och ekonomiskt stöd till Ukraina värt 12 miljarder dollar – de har utöver det sedan i februari tilldelat landet stöd för 55 miljarder dollar.

Sedan var det Tysklands tur. I går hade den tyska försvarsministern Christine Lambrecht ett Boris Johnson-moment när hon gjorde ett oanmält besök i Ukraina och lovade att ge mer militärt bistånd under de kommande dagarna – inklusive det sedan länge utlovade Iris-T SLM markbaserade luftförsvarssystemet. Tyskland har sedan konflikten började i februari skickat vapen till ett värde av över 728 miljoner dollar till Ukraina.

Tyskland som själva står på randen till konkurs med hotande massarbetslöshet och förstörd industriell bas samtidigt som befolkningen lär få frysa i vinter, svarar alltså med att ge mer till Ukraina. Bisarrt. Men Tyskland måste sälja vapen för att få in pengar även om det är på kredit, eftersom krediten ger säkerhet för nya lån.

Frankrike vill så klart inte vara sämre och förbereder enligt uppgift en ny vapenleverans till Ukraina som kan innehålla mellan sex och tolv Caesar självgående haubitser, vilket den franska tidningen Le Monde rapporterade om i går. Artilleripjäserna var ursprungligen avsedda för Danmark, men avvisades då de inte uppfyllde de krävda standarderna. Kiev hade ursprungligen begärt 15 haubitsar.

EU och USA fortsätter pumpa in såväl vapen som ekonomiskt stöd till Ukraina så att kriget kan fortsätta med onödigt mänskligt lidande som följd. Det är för övrigt märkligt att det hela tiden behöver skickas mer och nyare vapen, när kriget enligt uppgifter i västmedia går så bra för Ukraina.

#fuckpeace

https://www.rt.com/news/563890-germany-lambrecht-ukraine-weapons/

https://www.rt.com/news/563885-france-send-howitzers-ukraine-denmark/

8 reaktioner till “Tyskland skänker mer vapen och pengar till Ukraina samtidigt som de själva är på väg mot konkurs

 1. 670 miljarder sek….. hur många svenska militärbudgetar är det? eller EU? Eller world wide….. ?? Jaa mellan Indien och Ryssland Ryssland 617 miljarder…… det är inga småpengar väst skickar till Ukraina… 25% av Kinas militärbudget eller 10% av USA´s verkar vara skillnad på effektiviteten….. Många mellanhänder?

  Gilla

 2. Självklart så fortsätter Europas länder att stödja Ukraina att försvara sig, om inte så kommer snart något annat land att vakna upp av att ryska militären skjuter sönder deras byggnader.
  Putins senaste desperata drag om mobilisering har lett till att över 3000000 ryska män har flytt landet och fortfarande är det milslånga köer vid gränsövergångarna. Protesterna inom landet ökar för varje dag, enda lösningen är att Putin försvinner och trupperna dras tillbaka.

  Gilla

 3. Vill man att det ska gå åt helvete då är man verkligen inne på rätt väg. De har inte vikt en enda grad från kartbilden som bara delas av eliten, politiker och idioter som inte förespråkar att de stridande ska sätta sig ner och iallafall börja prata med varandra. Alla de jag räknade upp är inne på att de vill ha krig, ett krig som de vill ska utspela sig i Europa. Man ska vara försiktigt med det man önskar sig för väldigt mycket av det kan gå i uppfyllelse och de är det sista vi behöver just nu när EU och övriga Europa är på väg att förlora det första kriget som består i den ekonomiska överlevnaden av inflation, elpriser, räntor, drivmedelspriser och penningpolitiken. Det blir som vanligt vi medborgare som får betala för eländet som vi inte kan påverka eller komma undan medan de rika, politiker och eliten kommer undan som vanligt.

  Gillad av 3 personer

 4. Bilden vi inte skall se.
  En av flera spaningar av Lasse Malmgren.
  Propaganda och nyhetsförmedling.

  Veckans stora nyhet är sprängningen av gasledningarna i Östersjön.
  Har det varit en mångsidig rapportering?

  En stor stor kraft, det monetära komplexet som verkar och kontrollerar skeendena.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s