Västerländska ledare agerar utifrån dubbelmoral och ändrar dessa regler när det passar deras intressen

När svensk media rapporterar från gårdagens tal av Rysslands president Vladimir Putin i och med annekteringen av regionerna Cherson, Zaporizjzja och Luhansk, stämplas det som ett ”skådespel”, där det i vanlig ordning raljeras och man får inte reda på vad som egentligen sades till befolkningen. Här är dock en sammanfattning av höjdpunkterna i talet, med många intressanta delar om hur västvärldens dominans nu bekämpas och kanske leder till kollaps.

1. Ryssland kommer aldrig att förråda de som litar på dem

”Folket i Donbass och de som bor i regionerna Kherson och Zaporozhye hade utan tvekan rätt till självbestämmande som garanteras av FN-stadgan och de har nu sagt sitt. Ryssland kommer aldrig att förråda deras val, vi kommer att försvara vårt land med alla krafter och resurser vi har samt återställa all infrastruktur i de fyra regionerna som har skadats i konflikten mellan Moskva och Kiev. Tillsammans kommer vi att se till att medborgare i de nya regionerna kan känna stödet från alla människor i Ryssland, hela nationen, alla regioner i vårt stora moderland.”

2. Ryssland är öppet för samtal med Kiev

”Ryssland har uppmanat den ukrainska regeringen att omedelbart upphöra med alla fientligheter och återvända till förhandlingsbordet. Vi är redo för det här. Moskva kommer dock inte att diskutera det genomförda valet av folket i Donetsk, Lugansk, Zaporozhye och Cherson. Detta val är redan klart och Kiev måste behandla detta val med respekt, det är den enda vägen till fred.”

3. Väst försöker lägga skatt på mänskligheten

”Västerländska ledare har försökt plundra världen genom dollarns och teknologins dominans. Väst kommer att göra allt för att behålla sitt nykoloniala system, som ett försök att samla in en verklig hyllning från mänskligheten. De västerländska strävandena efter fortsatt hegemoni är anledningen till en global avsuveräniseringskampanj, vilket innebär att västländer förvandlar alla andra länder runt om i världen till sina lakejer genom antingen tvång eller mutor. Detta förklarar deras aggression mot oberoende stater, traditionella värderingar och autentiska kulturer. Västvärlden försöker störa såväl internationella processer som integrationsprocesser som de inte kan kontrollera.”

4. Västerländsk regelbaserad ordning är en lögn

”Den ”regelbaserade ordning” som påstås försvaras av de västerländska nationerna är ett fullkomligt bedrägeri. Västerländska ledare agerar utifrån dubbelmoral eller till och med trippelmoral och ändrar dessa regler när det passar deras intressen. Det var västvärlden som först bröt mot principen om gränsokränkbarhet och sedan tillskansat sig rätten att bestämma vilka folk som förtjänar rätten till självbestämmande respektive vilka som inte gör det. USA urholkade den globala säkerheten genom att ensidigt dra sig ur Anti-Ballistic Missile Treaty (ABM) redan 2002 och Intermediate-Range Nuclear Forces (INF)-fördraget 2019. Västvärlden löften om att inte expandera NATO längre österut visade sig också vara smutsigt bedrägeri.”

5. Nyliberalism är den nya totalitarismen

”De västerländska nationerna delar upp världen i sina ”lakejer” och dem som de kallar ett ”skurkland” eller ”auktoritär regim”. Deras förnekande av andra nationers suveränitet har förvandlats till en ny form av despotism och apartheid. Väst är fortfarande övertygat om att dess nyliberala kultur är en obestridlig modell för hela världen att följa, men sådana åsikter är inget annat än rasism. Russofobi är ett exempel på en sådan rasistisk attityd. Västerländska länder har i århundraden sagt att de ger frihet och demokrati till andra nationer. Inget kunde vara längre från sanningen. Istället för att få demokrati, förtryckte och exploaterade dem och istället för att ge frihet, förslavade och förtryckte dem.”

6. Globala förändringar kommer

”Världen har gått in i en ny era av en revolutionär transformation. Nya makt- och utvecklingscentra som representerar majoriteten av det internationella samfundet bildas. De är inte bara redo att öppet tala om sina intressen utan att försvara dem också. Den västerländska hegemonins kollaps är oåterkallelig. Ryssland kämpar nu för en rättvis och fri väg framåt som kommer att lämna dikt och despotism i det förflutna.”

https://www.rt.com/russia/563834-putin-speech-accession-ceremony-highlights/

2 reaktioner till “Västerländska ledare agerar utifrån dubbelmoral och ändrar dessa regler när det passar deras intressen

  1. Enligt internationell lag, folkrätten och FN stadgan, var folkrepublikerna Lugansk, Donetsk, Zaporozhye och Cherson ockuperade av främmande makt, ett annat folk. Dom har nu befriats från den ockupationen, och själva valt att ansluta sig till Ryssland, alltså samma etniska folk i Ryssland och Lugansk, Donetsk, Zaporozhye och Cherson. Glöm heller inte att USA själva en gång deklarerade oberoende av UK och etablerade så oberoende och nationen USA. Det är alltså inte något dekret från Moskva vi talar om, utan ett antal regioner som deklarerat oberoende från ett annat folks, Ukraina/USA, ockupation.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s