Kommer restriktionerna ha undantag?

Noterar att EU:s energiministrar träffats på extrainsatt möte i dag för att bl.a. diskutera sabotaget mot gasledningarna i Östersjön, ett pristak i EU på importerad gas, men också åtgärder som direkt påverkar svenska hushåll med beslut om minskad elförbrukning där ambitionen är en generell minskning med 10% samt en obligatorisk minskning med 5% under de timmar på dygnet då det förbrukas mest el. Exakt hur det ska gå till är upp till länderna själva att bestämma.

Således är det nu dags att anpassa oss till det nya samhället med restriktioner för hur vi lever våra liv, för det är så vi gör i Sverige – anpassar oss istället för att protestera och ifrågasätta våra inkompetenta politikers beslut samt brist på konsekvensanalys vilket varit återkommande under covidpandemin, klimathysterin, energikrisen och Ukrainakriget.

En relevant fråga som infinner sig är om restriktionerna kring elanvändningen även kommer drabba Amazon och Facebooks serverhallar i Norrland? Troligen inte, utan det är bara vi vanliga dödliga som ska dra vårt strå till stacken – nästa steg blir väl nedstängningar av internet.

Återigen är det den gamla S-regeringen som står i rampljuset, precis som med Natomedlemskapet där Magdalena Andersson glänser. Var är den nya regeringen? Just det, förhandlingar pågår.

På tal om Nato är det för övrigt tydligt att ett Natomedlemskap tyvärr närmar sig för vår del i och med nyheten i dag om att Inspektionen för strategiska produkter (ISP) ger tillstånd för följdleveranser av krigsmateriel till Turkiet. Det är första gången sedan 2019 som tillstånd ges för sådana följdleveranser och det handlar om produkter på områdena elektronisk utrustning, programvara samt tekniskt bistånd. I samband med Sveriges Natoansökan hade den svenska regeringen markerat att det kan ändra förutsättningarna för svensk vapenexport.

Denna vapenexport kommer att betalas av exportkreditnämden, dvs svenska skattebetalare och i vanlig ordning är det tyst från Svenska Freds.

#vembetalar

https://www.expressen.se/ekonomi/eus-energiministrar-i-extrainsatt-krismote-/

https://www.dailysabah.com/business/defense/sweden-resumes-arms-exports-to-turkiye-after-nato-application

6 reaktioner till “Kommer restriktionerna ha undantag?

  1. Elransoneringen….. Vi, dvs våra politiker, har minskat el från kärnkraft med 4GW och ersatt med intermittent 3GW från vind… osså mer förbrukning bl.a. till övriga EU… när ska folk vakna… detta vansinne måste stoppas…… kanske låta vattnet i dammarna passera generatorerna osså… finns ju möjlighet till det SWEXIT….

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s