Över 30 människor döda när flyktingkonvoj angreps i Lugansk

Enligt uppgift från Rysslands ombud i folkrepubliken Lugansk, Rodion Miroshnik, har den ukrainska armén attackerat en flyktingkonvoj i den östra regionen Kharkov och dödat över 30 människor inklusive barn. Räddningstjänsten kan inte komma åt kropparna eftersom beskjutningen från Kievs styrkor fortsätter. Republikens hälsoministerium uppgav att sju andra personer skadades, inklusive två barn som förlorade sina föräldrar i bombningen.

Miroshnik hävdade att den ukrainska armén visste exakt vem de sköt på eftersom de påstås ha använt drönare för att spåra flyktingfordonskonvojen och avsiktligt siktat på civila.

Kiev har ännu inte svarat på anklagelserna. Antalet civila som försöker ta sig ut ur Kharkov-regionen har ökat avsevärt under de senaste dagarna eftersom striderna i området har intensifierats och de flesta invånare som flyr försöker ta sig över till Rysslands Belgorod-region eller LPR, särskilt från städerna Kupyansk och Balakleya.

Tror ni att fördömanden nu kommer hagla över Ukraina? Kommer FN kalla till ett extrainsatt säkerhetsrådsmöte? Kommer USA och Europa sluta skicka vapen och pengar? Nej, nej och åter nej eftersom hycklarna tittar bort när den ”goda” sidan gör något otillbörligt – precis som man gjort de senaste åtta åren och media lär förtiga det i vanlig ordning. Här ska krigas vidare till varje pris så länge det finns pengar att tjäna.

#fuckpeace

https://www.rt.com/russia/563717-ukraine-attacks-refugee-convoy/

7 reaktioner till “Över 30 människor döda när flyktingkonvoj angreps i Lugansk

  1. Har du någon annan källa än starkt kontrollerad Rysk? Ukraina har ända sedan gangstergängen tog över 2014 kunnat återta områderna när som helst, men valt att inte gå in storskaligt då man inte ville döda sina landsmän, varför skulle de göra det nu. Det är inte ryska armen vi pratar om, när de gick in i Ukraina valde de att slösa en massa ammunition på att skjuta på civila mål hellre än ge sig på den Ukrainska armen och resultatet ser vi nu! En Ukrainsk arme som kunde bygga upp sig då de inte nämnvärt attackerades av ryssarna, nu återtar de bit för bit av sitt land genom att angripa ryska trupper, som på flera platser varken tar med sig utrustning, vapen eller ammunition..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s