Dags att fler länder än Ungern opponerar sig mot galenskaperna

Vid ett möte i Bryssel i går uppmanade EU genom EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen medlemsländerna att införa en ny uppsättning sanktioner mot Ryssland. Det åttonde sanktionspaketet inkluderar bland annat ett oljepristak, importförbud av flera stålprodukter och ett förbud mot rysk export till ett värde av 7 miljarder euro.

Föreslaget innefattar även ett förbud mot import av rysktillverkade hygienprodukter – från tvål och rakning till toalettpapper, tandtråd och deodorant. Von der Leyens tillkännagivande kommer bara några dagar efter att en av Tysklands största toalettpapperstillverkare, Hakle, ansökte om konkurs med hänvisning till de skyhöga energipriserna.

Hakle och andra tyska företag hade bett den federala regeringen att sätta ett tak för energipriset som en lösning, men det var innan explosionerna i måndags som skadade de två Nord Stream-ledningarna och skar av Tyskland från rysk naturgas.

EU:s tidigare sju sanktionspaket har bara förstört för EU-länderna själva och blivit en enormt kostsam affär, medan Ryssland å sin sida glidit igenom utan några större besvär. Att man nu föreslår ett åttonde paket med facit i hand, påvisar att man inte tvekar att krossa Europa och dess medborgare.

Det här går emot allt sunt förnuft och nu måste väl några fler EU-länder än Ungern ta bladet från munnen och börja protestera? Åtminstone om man vill att det ska finnas någon trovärdighet kvar för syltryggarna som styr oss käpprätt åt helvete. Det lär definitivt inte komma från svenskt håll i alla fall, där ryggradslösa politiker är ett signum och tyvärr tror jag att det kommer klubbas igenom.

Återigen beslutar man över våra huvuden utan någon tillstymmelse till insikt om hur man slår ut medborgarna en efter en. Ungerns premiärminister Viktor Orban kommenterade saken i några Facebookinlägg, där han slog fast att
européerna inte haft något att säga till om i tillämpningen av dessa sanktioner, men att de betalar priset.

-”EU har tvingat fram anti-ryska sanktioner mot folket i blockets medlemsländer. Bryssel frågade inte européerna om deras åsikt om sanktionspolitiken utan fick dem att betala priset medan restriktionerna som de införde för Ryssland slog tillbaka. EU:s sanktioner som införts kommer att orsaka enorm skada för Europa och har redan gjort européer fattigare på grund av skenande energipriser. Det är dags att vara ärlig om det till våra amerikanska vänner. Innan det är för sent.”

#swexit

https://www.europaportalen.se/2022/09/nytt-sanktionspaket-fran-eu-mor-ryssland

https://www.rt.com/news/563687-russia-sanctions-soap-toilet-paper/

6 reaktioner till “Dags att fler länder än Ungern opponerar sig mot galenskaperna

 1. Vad som just nu pågår är, att man håller på att omvandla Europa och på sikt hela västvärlden till ett feodalsamhälle.
  Ett nyare sätt att skapa ett privilegie samhälle med nya titlar istället för den tidigare kungen, adeln och dess vasaller.
  Idag är det politiker och multinationella företag/statsägda företag och media ägare som skall utgöra toppen i hierarkin.
  Resten av befolkningen är arbetsslavar som inte skall äga någonting. Överflyttningen av kapital och makt uppåt i hierarkin har pågått länge.
  Som jämförelse med det gamla feodalsamhället ser man klart likheten och processen. (Det feodala samhället har ibland framställts som en pyramid. Kungen var toppen. Under honom fanns storvasaller som lydde och fick mark av kungen. Undervasaller som lydde storvasallerna, kunde till exempel vara riddare och soldater. Längre ner fanns självägande bönder. Under dem fanns egendomslösa, såsom torpare, drängar och pigor, daglönare, backstugusittare och tjänstehjon, där många levde under förhållanden som påminde om livegenskap.)

  Gillad av 3 personer

 2. Det går allt snabbare utför för Europa. Undrar när folkresningen och revolutionen börjar. Det är inte alls uteslutet att von der Leyen kommer att gå samma väg som Nicolae Ceausescu eller Louis XVI (franska revolutionen)

  Gillad av 1 person

 3. Japp nu rasar det fort…. och vi, några av oss, vet ju att väst/Ukraina länge varit oeniga…. rörande Ukraina med Ryssland och avtalen där ja….. Man säger att det är det ryska folket som lider men faan vet om inte vi i EU lider mer och har gjort så ett tag…. för ärligt har vi i Sverige fått det bättre sedan vi kom med i EU? Njaa och faktiskt med den försäljning av företag utrikes/globalt som skett och alla de nettokostnader som EU medför för oss och alla de miljarder som persistent drabbar oss via en invandring dirigerad från EU/FN hittills i år 110k på årsbasis då 165 miljoner dvs högst BUT något år hittills….. kostnad cirka 33miljarder persistent i medel över 40år framåt dock med en större årskostnad direkt och lite sjunkande på sikt…. LÄMNA ett sjunkande skepp är inte fel…..

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s